BauskasDzive.lv ARHĪVS

Lielā daļā valsts teritorijas autoceļi apledo; apgrūtināti braukšanas apstākļi arī pa Bauskas šoseju (A7)

LETA

2022. gada 3. janvāris 07:13

1056
Lielā daļā valsts teritorijas autoceļi apledo; apgrūtināti braukšanas apstākļi arī pa Bauskas šoseju (A7)

Šorīt apledojuma dēļ uz autoceļiem apgrūtināta braukšana, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".


Slidenie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Braukšanas apstākļu uzlabošanai uz ceļiem strādā 162 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Tallinas šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagrieziens(Saulkrastu apvedceļš), Siguldas šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas (A3), Rīgas apvedceļa (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6), Bauskas šosejas (A7), Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Blīdenei, Ventspils šosejas (A10), Jēkabpils-Terehova šosejas (A12), Rēzeknes šosejas (A13), Daugavpils apvedceļa (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15).


Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir Alūksnes, Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkaimēs.


Mainīgos laikapstākļos autobraucēji aicināti būt īpaši piesardzīgi. Svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo tā saucamo melno ledu, kas rodas, sasalstot kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā. Autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.