BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pašvaldība atbalsta novada sportistu

Kaspars Kalējs

2022. gada 3. janvāris 08:05

305
Pašvaldība atbalsta novada sportistu

Bauskas novada domes sēdē decembrī atbilstoši kārtībai, kādā piešķir finansējumu bijušā Vecumnieku novada sportistiem dalībai sporta pasākumos, deputāti atbalstīja Akselu Neimani, piešķirot viņam 600 eiro dalībai motosporta treniņos, nometnēs un sacensībās 2022. gadā.

Bauskas novada pašvaldības administrācijas sporta nodaļas vadītāja Līga Rimševica atklāja, ka šajā domes sēdē lēma par atbalstu pēc bijušo novadu finansējuma piešķiršanas noteikumiem. «Janvārī domes sēdē plānots izskatīt jauno finansējuma piešķiršanas nolikumu, kas būs vienots visam novadam. Plānota sporta lietu komisijas sēde, kas lems par finansējuma piešķiršanu. Pēc tam, ja komisija iesniegumu no sportista atbalstīs, tad to sūtīs sporta nodaļai, kas vēlāk to sludinās domes sēdei,» plānoto procedūru skaidroja L. Rimševica, «bijušajā Vecumnieku novadā bija izstrādāts nolikums, kā piešķirt finansējumu. Pašlaik, ja sportists ir saņēmis pozitīvu atbalstu no pašvaldības, tad domei nevar būt argumentu, lai sportistu neatbalstītu.»

Aksels Neimanis 2021. gada sezonā startējis 125 cm3 solo motociklu klasē. Sezonas laikā kopumā viņš piedalījies 25 sacensībās, tajā skaitā arī sacensībās Lietuvā un Igaunijā. 2021. gada sezonas kopvērtējumā gūti šādi rezultāti: Latvijas Junioru čempionātā МХ125 klasē – l. vieta, Latvijas čempionātā МХ125 klasē – 6. vieta, Nacionālajā kausā MX PRO klasē – 4. vieta.

Aksela Neimaņa tēvs Uldis Neimanis atklāja, ka pašvaldības atbalsts segs daļu no kopējā finansējuma. «Nepieciešami jauni tērpi, degviela motociklam, detaļas, vajadzīgs jauns motocikls, kas maksā vairākus tūkstošus. Jādodas uz treniņnometni, jāmaksā trenerim. Izmaksas šajā sporta veidā ir ļoti lielas, tāpēc priecājamies par atbalstu, jo to lūdzām pirmo reizi,» saka U. Neimanis.