BauskasDzive.lv ARHĪVS

Gadu mijā Bauskā bez salūta un bez uzrunām

www.bauskasdzive.lv

2021. gada 31. decembris 08:06

704
Gadu mijā Bauskā bez salūta un bez uzrunām

Ņemot vērā to, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un Ministru kabineta noteikumi paredz, ka pašvaldībām ir aizliegts veikt svētku uguņošanu, ierastā salūta Bauskas vecpilsētā gadumijā nebūs, portālu informēja Bauskas Kultūras centrā (BKC).

Lai neveicinātu nokontrolētu pulcēšanos, naktī no 31. decembra uz 1. janvāri Korfa dārzā, kur iekārtots vides noformējums «Mirdzošā simfonija kokiem»,  plānots atskaņot tikai jaungada mūzikas izlasi, paskaidroja BKC pārstāve Kristiāna Paula Lībiete. Viņa atzīmēja, ka šajā nedēļā svētku noformējums papildināts ar izgaismotu 2022. gada skaitli.

Jāatgādina, ka pēdējā reize, lai kopīgi pavadītu veco un sagaidītu Jauno gadu baušķenieki un viesi Bauskas Rātslaukumā pulcējās 2019.gada pēdējā dienā. Toreiz uz lielā ekrāna tika demonstrēti video ar aizvadītā gada notikumiem, kā arī baušķenieku video sveicieni. Neilgi pirms pusnakts tika pārraidīta Bauskas novada domes priekšsēdētāja Arnolda Jātnieka svinīgā uzruna novadniekiem, pēc kuras pusnaktī sekoja Latvijas himnas kopīga dziedāšana, bet pēcāk naksnīgajās debesīs varēja vērot krāšņu uguņošanu.

Šogad svinīgas Bauskas novada priekšsēdētāja Aivara Okmaņa uzrunas nebūs arī video sveiciena veidā, pašvaldības sociālo tīklu platformās nebūs vērojama arī aizvadītā gada spilgtāko notikumu izlase, apliecināja Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe.