BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ceriņu ielas remontam Vecumniekos piešķir papildu 20 tūkstošus eiro

Uldis Varnevičs

2021. gada 31. decembris 12:38

180
Ceriņu ielas remontam Vecumniekos piešķir papildu 20 tūkstošus eiro

Bauskas novada domes sēdē deputāti lēma piešķirt papildu finansējumu Ceriņu ielas pārbūvei Vecumnieku ciemā. Iemesls – iepriekš nefiksēti defekti centrālajā lietus notekūdeņu caurulē, kuru nepieciešams nomainīt.

 

Par situāciju diskutēja jau finanšu komitejas sēdē, kas notika 16. decembrī. Vecumnieku apvienības vadītāja Dace Šileika informēja, ka tas ir posms, kur pārbūve nebija plānota. «Intereses pēc palaida videokameru un secināja, ka caurules ir bojātas. Trauksmi jau iepriekš cēla kapitālsabiedrības «Mūsu saimnieks» vadītājs. Iespējams, to vajadzēja veikt jau tehniskā projekta izstrādē un tad izmaksas uzreiz iekļautu projektā,» skaidroja D. Šileika.


Deputāti Ināru Pētersoni interesēja, vai bojājumi nevarētu būt būvnieka dēļ, un viņas uztraukumu atbalstīja arī citi deputāti. D. Šileika šādu iespēju noliedza. Deputāts Juris Krievs interesējās, vai caurule ir būvniecības objekta robežās, un izrādījās, ka tā ir.


Tāpat deputātu Juri Krievu interesēja iezīmētā summa – 20 279,99 eiro, tai skaitā pievienotās vērtības nodoklis 21 procenta apmērā. «Kas pārbaudīja darba tāmi?» vaicāja J. Krievs. «Ir būvuzraugs, kas pārstāv mūsu intereses, viņš pārbaudīja. Uzticos viņam ar domu, ka būvuzraugs darbojas pasūtītāja interesēs. Runāju arī ar būvnieku, kurš teica, ka nav problēmu, lai būvē kāds cits, ja uzskata, ka tāme nav korekta,» tā D. Šileika.


Situāciju papildus skaidroja deputāts Guntis Kalniņš. «Sazinājos ar būvuzraugu. Viņš skaidroja, kāpēc iepriekš netaisīja videoinspekciju. Gluži vienkārši tagad izbūvēja jauno, un tam vajadzēja veikt videoinspekciju, un darbu ietvaros piekrita pārskatīt atlikušos metrus vecajai,» skaidroja G. Kalniņš.


Bauskas novada domes sēdē 23. decembrī deputāti pieņēma lēmumu piešķirt papildu finansējumu Ceriņu ielas pārbūvei Vecumniekos 20 279,99 eiro apmērā, līdzekļus iekļaujot 2022. gada budžetā.