BauskasDzive.lv ARHĪVS

Servisa ēkā Bauskā dedzis atpūtas krēsls

Sandra Giptere-Ivanova

2021. gada 30. decembris 11:52

439
Servisa ēkā Bauskā dedzis atpūtas krēsls

Trešdien, 29. decembrī, plkst. 14 tika saņemts izsaukums uz Draudzības ielu Bauskā, kur vienstāva servisa ēkā dega atpūtas krēsls un siena 10 m2 platībā. Iespējams, ugunsgrēks bija izcēlies tādēļ, ka atpūtas krēsls bija novietots pārāk tuvu krāsnij. 


Pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās servisa darbinieki bija centušies ugunsgrēku nodzēst ar ugunsdzēsības aparātiem. Ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku nodzēsa, kā arī, izmantojot ventilatoru, izvēdināja telpas. Plkst. 14.43 ugunsgrēks tika likvidēts, informē Sandra Vējiņa, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore.


Ieva Šmidre, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze, precizē, ugunsgrēks Draudzības ielā Bauskā izcēlies, iespējams, no nevērīgi nodzēsta cigaretes izsmēķa. Ugunsgrēkā nav cietuši cilvēki. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. 


Apkures sezonā daļa no ugunsgrēkiem izceļas tieši nepareizas vai bojātu apkures ierīču ekspluatācijas dēļ. Iedzīvotāji krāsnis pārkurina un uz tām žāvē drēbes, neaiztaisa ciet krāsns durtiņas, kā arī pie tām novieto degtspējīgus priekšmetus. Šo ugunsgrēku izcelšanos var novērst, ievērojot drošības noteikumus apkures ierīču ekspluatācijas laikā un regulāri sekojot līdzi to tehniskajam stāvoklim.


Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 29. decembra plkst. 6.30 līdz 30. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem.


Savukārt visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.