BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas novadā slidotgribētājiem pieejami vairāki ledus laukumi

Kaspars Kalējs

2021. gada 30. decembris 08:00

955
Bauskas novadā slidotgribētājiem pieejami vairāki ledus laukumi

Viena no šīsziemas iespējām, ko piedāvā aukstais laiks, ir slidošana. Ledus laukumi Bauskas novadā aktīvās atpūtas cienītājiem ir pieejami vairākās vietās. Atšķirībā no iepriekšējās ziemas, kad, ņemot vērā SPKC un Veselības ministrijas norādījumus, pašvaldība atteicās no nodoma iekārtot  publisko slidotavu Vītolu ielas iekšpagalmā, šoreiz slidotgibētājiem slidošanas prieks pilsētā nav liegts, un ledus ir sarūpēts.

Bauskas novada apvienību pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis pavēstīja, ka Bauskā daudzdzīvokļu namu apkaimē iespējams slidot jau no pagājušās nedēļas. Ar pašvaldības uzņēmumu SIA «Vides serviss» panākta vienošanās, ka sniegu uz laukuma notīrīs un ledus virsmu sagatavos.

SIA «Vides serviss» tehniskais direktors Raimonds Bitins paskaidroja, ka vietvara segs ledus liešanas izmaksas. «Šogad Bauskā šis būs vienīgais pieejamais laukums. Hokeja bortus nebūs iespējams uzlikt, jo tie ir novecojuši. Par tiem jādomā no jauna,» spriež R. Bitins.

Ledus laukums izveidots arī Mežotnes pagasta Garozas ciemā. Sporta darbu organizators Gvido Kalnmalis pastāstīja, ka entuziasti slido uz laukuma jau vairākas dienas. «Jaunieši palīdz liet ūdeni uz laukuma, entuziastu ir diezgan daudz. Brauc kā sportisti, tā iedzīvotāji,» teic G. Kalnmalis, «ir izveidots arī apgaismojums, tumsā varam spēlēt. Hokejistu ir diezgan daudz. Ledus laukuma borti gan ir nolietojušies, cik varējām, tik pataisnojām. Ja nākamgad vēl varēs pielāgoties, tad domāju, ka bortiem tas būs pēdējais gads.»

A.Gurkovskis atzīmēja, ka Gailīšu pagasta Uzvaras ciemā ledus laukums ilgu laiku bijis aktīvo sportistu «rūpju bērns». «Ilgs laiks pagājis, kamēr ledus ir tādā kvalitātē kā šogad. Iepriekš ļoti mocījāmies ar ledus liešanu, pašlaik ir tā, ka laba ledus sagatavošanai pietiek ar nedēļu. Ir izveidots ūdensvads, un principā ledu Uzvarā var liet viens cilvēks, bet katrs sportists atnāk un ūdeni uz laukuma uzlej. Pats to daru no rīta divas reizes pirms darba,» saka A. Gurkovskis, «svarīga ir iedzīvotāju pašu iesaiste pagasta un pilsētas dzīvē. Rīkojam sportotāju talkas, ledus laukuma bortus labojam paši, atbalsta arī uzņēmums «Uzvara-lauks», uz kura zemes atrodas laukums. Mūsu darbaspēks ir entuziasms.»