BauskasDzive.lv ARHĪVS

Jaunajā Bauskas sporta hallē notiek pirmais sporta laureātu sarīkojums

Uldis Varnevičs

2021. gada 29. decembris 00:00

893
Jaunajā Bauskas sporta hallē notiek pirmais sporta laureātu sarīkojums

2021. gada gaitā jauniešiem daudz panākumu, kaut arī bijuši dažādi ierobežojumi

Bērnu un jaunatnes sporta skolas zālē notika Bauskas novada jaunatnes pasākums «Sporta laureāts 2021», kurā sveica jaunos un arī pieredzējušos sportistus par dažāda mēroga panākumiem. Sporta laureāta balvas saņēma 57 sportisti, un 11 censoņiem bija veicināšanas balvas.

Pasākums, kuru Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skola (BJSS) rīkoja 22. decembrī, pirmo reizi notika jaunās sporta halles zālē. To īpaši uzsvēra arī pasākuma vadītāja Ieva Kirkila. Balvu pasniegšanas starplaikos sanākušos izklaidēja dziedātājas Luīze Straģe un Ieva Kudlāne.

Nākamgad – visam novadam
Apsveikšana šogad notika «Covid-19» ierobežošanas apstākļos, balvas nevis pasniedza no rokas rokā, bet gan bija jāpaņem no skapīša, uz kura nolikta balva. Sarīkojumā piedalījās novada vadības pārstāvji, kas ar attālumu citam no cita arī fotografējās kopā ar balvu saņēmējiem. Atnākuši bija Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks, izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta vadītāja Antra Žukauska un izglītības nodaļas vadītāja Vija Ieleja.

«Dalība sporta laureātu godināšanas pasākumā ir ļoti nozīmīgs panākums jūsu dzīvē. Šogad šeit ir divu bijušo novadu – Bauskas un Rundāles – sporta laureāts, bet nākamajos gados tas būs visam apvienotajam novadam. Un mēs varam ar jums lepoties, izteikt atzinību. Pašvaldība cenšas jums nodrošināt labākus sporta apstākļus – par to liecina šī sporta zāle un arī tās, ko pašlaik ceļ Iecavā un Skaistkalnē,» sanākušos uzrunāja A. Okmanis.

Pāreja uz pieaugušo sportu
Katram sporta veidam šogad bija savi panākumi un jauni sasniegumi. Tā galda tenisa trenera Aleksandra Šutkas trīs audzēknes spēlēja Latvijas izlases sastāvā – Daniela Kučinska, Elīza Manavicka un Elīza Paula Kučinska.

Savukārt brīvās cīņas trenera Andreja Vasiļjeva audzēkņi izauguši jau līdz pieaugušo sacensībām – par Latvijas čempioniem pieaugušajiem kļuva Jēkabs Ķikurs, Dāvis Rimševics un Edijs Rutka. Ja Latvijā atkal notiks pieaugušo olimpiādes sacensības, ir labas cerības, ka baušķeniekiem būs iespējas sevi labi parādīt brīvajā cīņā.

Pieci Latvijas jauniešu čempionu tituli izcīnīti pauerliftingā, kur ar jauniešiem darbojas Fēlikss Žieds un Ivars Rigasts. Jauniešu iesaiste šajā sporta veidā kļūst aizvien populārāka.

Tāpat veiksmīga pieaugušo komandas un jauniešu sporta simbioze turpinās ūdensmotosportā, kur «Formula Future» sporta veidā ienāk gan zēni, gan meitenes, bet jaunieši savukārt brauc komandā «Mēmeles sports» ar vienības «Riga Powerboat Team» atbalstu. Vislielākie sasniegumi šogad Laurai Lakovičai-Lakovicai, bet ar panākumiem sev jaunajā F4 laivu klasē izcēlies arī Nils Rets Slakteris.

Vairāki tituli
Visādi raibi šogad ir gājis vieglatlētikā, kur ierobežojumu dēļ sezona iznāca vairāk saspiesta, piepildīta ar sacensībām, un tas veicināja ne tikai rezultātu dažādību, bet arī traumas. Tā noteikti uz lielāku panākumu skaitu cerēja Arta Marija Dreimane, bet trauma, un beigās trešā vieta Baltijas U16 vecuma grupas čempionātā septiņcīņā.

Toties trīs daudzcīņas speciālisti uzvarēja gan daudzcīņā, gan izcēlās arī individuālajos sporta veidos. Tā par Latvijas U16 vecuma grupas čempioniem barjerskriešanā kļuva Atvars Ernests Paļulis 110 metru distancē un Anna Gabriela Hofmane 100 metru distancē. Reizē A. E. Paļulis ir Latvijas čempions U16 grupā kārtslēkšanā. Arī Andris Skadiņš savam desmitcīņas čempiona titulam U18 grupā pievienoja pirmo vietu U18 grupā kārtslēkšanā. Turpat blakus Arvis Sūna, kuram U18 grupā otrā vieta desmitcīņā, otrā vieta kārtslēkšanā. Par Latvijas čempionu desmitcīņā U20 grupā kļuva Kristiāns Lauva.

Sportistu treneris Raivis Maķevics cer, ka daži no daudzcīņniekiem varētu turpināt trenēties un mācīties Amerikas Savienotajās Valstīs, ja izdosies iegūt stipendiju. Galvenais ieguvums tur būtu iespējas trenēties kvalitatīvākās sporta bāzēs.

Savās mājās

Pasākuma noslēgumā sveica Bauskas novada BJSS direktori Birutu Grantiņu. «Visiem panākumiem ir redzamā un neredzamā puse, un neredzamajā pusē ir cilvēks, kas iegulda milzīgu darbu, lai visi varētu veiksmīgi darboties. Tāpēc paldies sporta skolas direktorei Birutai Grantiņai,» sveica Bauskas novada BJSS direktores vietnieks Aivars Solzemnieks.

«Kā teica Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs: «Tā ir jūsu māja!» Tas nav olimpiskais centrs, tās ir mūsu mājas, un mēs šeit jūtamies ļoti labi. Man ir prieks, ka līdz pulksten 23 vakarā sporta zāle ir piepildīta,» tā, iesākot savu runu, par jauno sporta zāli izteicās B. Grantiņa. Viņa pauda cerību, ka arī apvienotā Bauskas novada vadība sniegs lielu atbalstu sporta attīstībai. «Nākamgad sporta zālē noteikti kaut kas būs vēl citādāk un kaut kas jauns arī nāks klāt,» tā B. Grantiņa.

Augsto sasniegumu sports

Bauskas novada jaunatnes sporta laureāta pasākumā, kā ierasts, pateicās arī sportistiem, kas savu karjeru turpina starptautiska mēroga sacensībās. Balvas saņēma tekvondo pārstāves Inese un Jolanta Tarvidas, bobslejisti Dāvis un Lauris Kaufmaņi un skeletonists Valts Smilga. 

Inesei Tarvidai šogad trešā vieta Eiropas čempionātā, savukārt Jolantai Tarvidai – piektā vieta pasaules čempionātā. Bobslejā Dāvim Kaufmanim pasaules junioru čempionātā U23 vecuma grupā otrā vieta un arī Eiropas kausa kopvērtējumā otrā vieta. Laurim Kaufmanim pasaules čempionātā četrinieku ekipāžā astotā vieta. Skeletonā Valtam Smilgam Eiropas čempionātā U20 vecuma grupā trešā vieta.
Valts Smilga: «Siguldā trenējos gandrīz katru dienu, ja gaidāmas sacensības. Jāizmanto iespējas trenēties skeletonā mājas trasē. Šogad ārpus Siguldas piedalījos sacensībās Norvēģijā, Lillehammerē, Vācijā, Vinterbergā, un Austrijā, Īglsas trasē. Trakākā no tām bija Norvēģijas Lillehammere, salīdzinot ar citām trasēm. 

Šogad galvenais mērķis ir piedalīties pasaules čempionātā U20 vecuma grupā. Jācīnās par panākumiem. Pašlaik galvenais ir pēc iespējas vairāk aizvadīt treniņu braucienus un nepazaudēt trases labo izjūtu.»

UZZIŅAI
   
Bauskas novada jaunatnes 2021. gada sporta laureāti

Dambrete: Reinis Štāls, Roberts Maikūns, Keita Enija Platā, Zane Lea Zunda, Rūta Arāja, Maruta Opočkina, Jurģis Stīpnieks. Treneri Inga Bernāte un Ilgvars Ūdris. 

Galda teniss: Daniela Kučinska, Elīza Manavicka, Elīza Paula Kučinska, Kristiāna Anspoka, Renāts Anspoks, Marta Grigus, Monta Kvedare. Treneris Aleksandrs Šutka. 

Brīvā cīņa: Jēkabs Ķikurs, Dāvis Rimševics, Edijs Rutka, Krišjānis Ķikurs, Kristians Manavickis, Jānis Ķikurs, Linda Sakne, Kitija Paula Strautiņa. Treneri Andrejs Vasiļjevs, Jurijs Ručkanovs. 

Pauerliftings: Markus Novikovs, Daniels Pols, Edgars Mediņš, Aleksandrs Kriušovs, Sandis Saškovs. Treneris Felikss Žieds. 

Ūdensmotosports: Laima Lakoviča-Lakovica, Rebeka Zaharčenoka, Madara Katkovska, Ralfs Zaharčenoks, Ardis Slakteris, Roberts Katkovskis, Nils Rets Slakteris, Toms Bundzinskis, Niklāvs Rimeicāns, Elīza Lakoviča-Lakovica, Laura Lakoviča-Lakovica. Treneris Reinis Paegle. 

Vieglatlētika: Nikola Trasūne, Atvars Ernests Paļulis, Anna Gabriela Hofmane, Betija Rutka, Raivis Rampāns, Adrians Hildebrants, Toms Ķivers, Artūrs Jakubovičs, Arta Marija Dreimane, Andris Skadiņš, Arvis Sūna, Kristiāns Lauva, Rinalds Smilga, Kristaps Sunteiks. Treneri Raivis Maķevics, Ilona Kupčiuna, Solvita Maķevica, Aivars Solzemnieks, Vilnis Zariņš, Ilze Ladusāne.

Veicināšanas balvas

Volejbols: Jasmīna Āne.

Basketbols: Edvards Sniedzītis, Dāvis Smiltnieks, Maikls Burmistrovs.

Vieglatlētika: Rūta Rutka.

Futbols: Roberts Untāls, Marks Kristofers Dievaitis, Daņila Ivanovs.

Florbols: Gustavs Pļevoks, Markuss Kaņeps, Toms Arsentjevs.

Bauskas un Rundāles novada skolēnu 2020./2021. gada sporta spēļu rezultāti 

Pirmā skolu grupa:

1. Bauskas Valsts ģimnāzija. Sporta skolotāji Ingrīda Slaktere, Andrejs Vasiļjevs, Armands Segliņš un Jānis Rācenis. 

2. Pilsrundāles vidusskola. Sporta skolotāji Vilnis Zariņš un Aleksandrs Šutka. 

3. Bauskas 2. vidusskola. Sporta skolotāji Jeļena Vederņikova, Aleksejs Grigorjevs, Elvis Simanovičs un Ieva Šteinberga.


Otrā skolu grupa:

1. Griķu pamatskola. Sporta skolotājas Ināra Klimoviča un Sanita Platonova-Simsone.

2. Codes pamatskola. Sporta skolotāja Linda Jakutāviča.

3. Vecsaules pamatskola. Sporta skolotājs Arturs Kupčiuns.


Vidusskolu grupa:

1. Bauskas 2. vidusskola.

2. Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība. Sporta skolotāja Ingūna Šekava. 

3. Bauskas Valsts ģimnāzija.