BauskasDzive.lv ARHĪVS

Korfa dārzā baudāma mirdzošā simfonija kokiem

Korfa dārzā baudāma mirdzošā simfonija kokiem

Pieaugušajiem par izgaismoto parku Bauskā pozitīvas atsauksmes, bērniem īsti neesot, ko darīt

Korfa dārzs («Bauskas Dzīve» iesaka lietot nosaukumu – Karpa dārzs) Bauskā iemirdzas vēl nebijušās gaismās – spīdošas šūpoles, krāsu spēles uz kokiem, mūzika. Tas viss pasākumā «Mirdzošā simfonija kokiem».

Bauskas kultūras centra pārstāve Kristiāna Paula Lībiete atklāja, ka, ņemot vērā aktuālos epidemioloģiskās drošības noteikumus, Bauskas kultūras centrs vēlējās radīt svētkus visiem baušķeniekiem un pilsētas ciemiņiem: «Simfonija – ciklisks skaņdarbs, kurā vērojams mērķtiecīgs dinamikas kāpinājums. Ko līdzīgu vēlējāmies uzburt arī Korfa dārzā. Skan instrumentālā mūzika, krāsu gamma ieturēta zilos, zaļganos un gaišos toņos, taču, nākot tuvāk gadumijai, simfonija kļūs arvien jestrāka un tiks paplašināta arī izmantoto gaismas krāsu palete,» atklāja K. P. Lībiete, «tā kā Korfa dārzu ieskauj kuplas koku galotnes, mirdzošo gaismas staru un muzikālā noformējuma simfonija veltīta šiem kokiem, kas, dāvādami baušķeniekiem svētku līksmi, notur arī apaļās gaismas šūpoles. Iesēžoties šūpolēs un uz mirkli atraujot kājas no sniegotās zemes, ikvienam iedzīvotājam ir iespēja kļūt par daļu no simfonijas. Priecājamies, ka esam pirmā vieta Latvijā, kur kompānija SIA «Full Stage» uzstāda šāda tipa šūpoļu konstrukciju.»

Laba vieta pastaigai un harmonijai

Koku stāvi dārzā atdzīvojas katru vakaru no pulksten 16 līdz 23. Savukārt Jaungada naktī no 31. decembra uz 1. janvāri gaismu spēles un mūzika svētku svinētājus priecēs līdz pat pulksten diviem naktī. «Mirdzošā simfonija kokiem» Korfa (Karpa) dārzā būs baudāma līdz 2. janvārim.

Jāatgādina, ka šāda svētku noskaņojuma radīšana bija iecerēta jau pagājušajā gadā. Slimību profilakses un kontroles centrs bija devis «zaļo gaismu» «Mirdzošajai simfonijai kokiem», bet negatīvais lēmums nācis no Bauskas novada domes vadības.

Pērn, ņemot vērā konkrētā brīža apstākļus, kad Bauskas novadā strauji pieauga inficēšanās ar «Covid-19» un situācija nebija prognozējama, kā arī to, ka dārza izgaismošana no Ziemassvētkiem līdz jaunajam gadam Bauskas novada pašvaldībai saskaņā ar iepirkumu būtu izmaksājusi 27 600 eiro, tika nolemts atteikties no šādas ieceres.

Pirmajā simfonijas vakarā «Bauskas Dzīve» satika Māri Blušu kopā ar ģimeni. Viņš sacīja: «Atnācām, jo beidzot sagaidījām kādas lampiņas un gaismas arī Bauskā. Sociālajos tīklos varējām skatīties uz citu pilsētu aktivitātēm, beidzot arī Bauskā kas ir. Man patīk iekārtās šūpoles – tur sanāk izveidot labas fotogrāfijas. Šeit ir laba vieta pastaigai un harmonijai.»

Baušķenieks Arnis Pluta atzīst, ka izgaismošanai Bauskā nav ne vainas. «Vairāk gribēju pievērstu uzmanību pasākumiem bērniem. Ir skaisti aiziet un paskatīties, ka parks ir izgaismots, bet es domāju, ka bērniem tas īsti neinteresē, nav daudz, ko darīt. Kopā ar bērniem bijām Iecavā, un tur bija dažādi animatori. Tas arī vairāk bērniem piesaista uzmanību, viņiem izgaismošana nav tik aktuāla. Man kā pieaugušajam gan liekas skaisti,» viedokli pauž A. Pluta. Viņš turpina: «Bauskā varētu piedomāt par pasākumiem bērniem un izgaismošanas vairāk. Arī izgaismošanā Bauska iepaliek. Salīdzinot ar Ogri, nestāvam līdzi. Ogrē ir ļoti skaisti, arī Korfa dārzā varētu to īstenot, uz Ogri brauc no visām malām. Bauska vasarā ir festivālu pilsēta, un cilvēki zina, kur vasarā braukt. Kāpēc lai kādas norises ziemā nevarētu īstenot?!»

«Bauskas Dzīve» dāvina abonementus un lasāmvielu
«Bauskas Dzīves» Ziemassvētku vecītis 24. decembrī apciemoja baušķeniekus, lai radītu svētku prieku, ieradās arī izgaismotajā Karpa dārzā.

Ziemassvētku vecītis nebija ieradies viens – viņam līdzās bija divi viņa uzticamākie palīgi – rūķis Māris un rūķis Kristers. Viens nesa dāvanu maisu, bet otrs skandināja Ziemassvētku ziņģes. Tā nelielas pastaigas laikā Ziemassvētku vecītis garāmgājējiem uzdāvināja jaunākos «Bauskas Dzīves» numurus un atraktīvākajiem svētku svinētājiem – laikraksta «Bauskas Dzīve» mēneša abonementu.
Karpa dārzā vecītis satika bērnu pulciņus. Labi, ka groziņā vecītim vienmēr ir konfektes, kuru, kā viņš saka, «nekad nevar būt par daudz, un jāņem dubultā vai neko». Tad izmests neliels loks ap dārzu, uzņemtas vislabākās pašbildes ar iedzīvotājiem (visvairāk jau bērniem), pabraukājies ar ietvju automašīnīti. Papildus iepriekšminētajam liels dāvanu maiss nolikts pie kādas ģimenes mājdurvīm Salātu ielā un novadīta «Ziemassvētku eglīte» Miera ielā ārpus telpām.

«Bauskas Dzīve» pateicas laikraksta lasītājiem, iedzīvotājiem par kopā pavadīto gadu. Paldies «Apavu namiņam» par atsaukšanos uz redakcijas zibakciju. Veiksmīgu, panākumiem un sapņiem bagātu jauno gadu!