BauskasDzive.lv ARHĪVS

VIDEO: Bauskas novada jaunieši labo darbu akcijā sagādājuši dāvanas 735 bērniem

www.bauskasdzive.lv

2021. gada 28. decembris 14:07

324
VIDEO: Bauskas novada jaunieši labo darbu akcijā sagādājuši dāvanas 735 bērniem

Bauskas novada jaunieši, organizējot Ziemassvētku labo darbu akciju "Bērnu prieks katrā mājā", ar uzņēmumu, iestāžu un līdzcilvēku atbalstu iepriecinājuši 735 bērnus no dažādām Latvijas pilsētām, portālu informēja biedrības "Laiks jauniešiem" pārstāvis Gints Jankovskis.


Biedrība "Laiks jauniešiem" pieaicinot Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku jauniešus un biedrību "Inicio", no 3.novembra līdz 20.decembrim aicināja uzņēmumus, iestādes un privātpersonas sagatavot dažādas dāvaniņas bērniem no dažādiem Latvijas novadiem.

Kopīgam aicinājumam atsaucās liels skaits interesentu, nedaudz vairāk kā mēneša laikā saņemtas 1137 dāvanas dažāda vecuma bērniem Ziemassvētkos, pastāstīja G. Jankovskis.


Viņš norādīja, ka vairāk nekā 35 brīvprātīgie jaunieši no rīta līdz vēlam vakaram dāvanas pārskatīja, nepieciešamības gadījumā sakārtoja pēc attiecīga vecuma, dzimuma, īpašajām vajadzībām un papildināja dāvaniņas ar uzņēmumu, kā arī līdzcilvēku dāvātajiem produktiem/dāvaniņām.  

Sadarbībā ar radošo apvienību "Pasaku nams", kā arī brīvprātīgajiem, biedrība parūpējusies dāvaniņu izdali padarīt neaizmirstamu. Pie grūtībās nonākušajām saimēm viesojās briedis Rūdolfs, multfilmas "Ledussirds" tēls Olafs, kā arī dziedošā rūķene. Bauskas novadā īpašais "Svētku ekspresis" devās uz Bauskas pilsētas Rātslaukumu un Vītolu ielas apkārtni. 

"Mūsu primārais mērķis bija iepriecināt bērnus un radīt tiem īpašu svētku sajūtu šajā drūmajā periodā. Tā kā dāvaniņu skaits bija īpaši liels un tajās iesaistījās vairākas izglītības iestādes, vēlējāmies iepriecināt arī vairākus nejauši sastaptus bērnus konkrētajās pilsētās vai pagastos. Tikai darot kopīgi sirsnīgas lietas mēs savu dzīvi apkārt varam padarīt laimīgāku un dzīvespriecīgāku. Labais vairo labo - Tu arī vari!" teic G. Jankovskis.