BauskasDzive.lv ARHĪVS

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana

LETA

2021. gada 28. decembris 07:04

116
Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana

Šorīt vislabākie braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir Kurzemē, bet pārējā Latvijā tie daudzviet ir sniegoti, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.


Pa valsts galvenajiem autoceļiem Kurzemē braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Zemgalē lielie ceļi ir sniegoti, izņemot Bauskas šoseju no Dimzukalna līdz Lietuvas robežai. Savukārt Vidzemē un Latgalē ir aptuveni vienlīdz daudz gan sniegotu, gan attīrītu un nokaisītu valsts galveno autoceļu posmu.


Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Limbažu, Ludzas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Valkas, Valmieras un Ventspils apkaimēs.


Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 117 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.


Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.


Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.


Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.