BauskasDzive.lv ARHĪVS

Mēmeles iela Bauskā iemirdzēsies svētku gaismās

www.bauskasdzive.lv

2021. gada 27. decembris 07:41

2596
Mēmeles iela Bauskā iemirdzēsies svētku gaismās

Ar gaismas spēļu priekšnesumu 29. un 30. decembra vakarā no plkst. 16 līdz 21 Bauskas novada iedzīvotājus un viesus uz svētku pastaigu gaidīs šogad atjaunotā Mēmeles iela.

Vizuālas projekcijas rotās VAS «Latvijas Autoceļu uzturētājs» ēku, dažādi gaismas risinājumi pavadīs gājējus šogad atjaunotajā Mēmeles ielā līdz saremontētajam Mēmeles gājēju tiltiņam, "Bauskas Dzīvi" informē Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe. Viņš pastaigu aicina baudīt, atbalstot vietējos uzņēmējus, līdzi ņemot siltus dzērienus no tuvējām kafejnīcām «Aveņi», «Taverna» un «Mūza».

Kā atklāj A. Dulbe, izgaismošanas izmaksas sasniedz 7925 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Mēmeles iela atjaunota, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļus un izmantojot arī budžeta līdzfinansējumu degradētās teritorijas atjaunošanai. Tika īstenots projekts „Teritorijas revitalizācija Bauskas pilsētas Ziemeļu aglomerācijā”.

Svarīgs projekta īstenošanas un līdzekļu piešķīruma nosacījums bija ne tikai ielas pārbūve un vides sakārtošana, bet arī sadarbība ar vietējiem uzņēmējiem, kuri šī projekta īstenošanas rezultātā varēs paaugstināt ražošanas kapacitāti un veidot jaunas darba vietas Bauskas novada iedzīvotājiem. Kopumā paredzēts, ka līdz 2023.gada nogalei tiks izveidotas 22 jaunas darba vietas.

Mēmeles ielas sākumā darbojas vairāki uzņēmumi, kas investē savos uzņēmumos, radot arī jaunas darba vietas. Kā pašvaldībai atzinis uzņēmuma SIA „HQ Chipper Parts” valdes priekšsēdētājs Andris Melbārdis, viņš ir gandarīts par vides pārvērtībām un uzlabojumiem. Kā projekta partneris viņš līdz 2023.gada beigām apņēmies izveidot 12 jaunas darba vietas. „Pašreiz investējam iekārtās un noliktajā termiņā savu saistību daļu izpildīsim”.  “HQ Chipper Parts” ir inovatīvs uzņēmums metālapstrādes nozarē.

Pilsētas Ziemeļu aglomerācijā atrodas arī uzņēmumi SIA „Gastex”, SIA „KG Serviss”, SIA „VI un KA”, kas līdz 2023.gada beigām varētu izveidot jaunas darba vietas.

Projekta vadītāja, Bauskas novada administrācijas attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone skaidro, ka, uzsākot ielas projektēšanu, liela vērība tika veltīta ne tikai ielas un inženierkomunikāciju atjaunošanai, bet arī apkārtējās vides sakārtošanai un piemērošanai iedzīvotāju vajadzībām. Ielas pārbūve tika veikta kompleksi, ņemot vērā Bauskas vecpilsētas tuvumu, Bauskas pilsētas upju ainavas un zaļās infrastruktūras tematisko plānojumu. Mēmeles iela ir īpaša ar promenādes izbūvi.

Arhitekts/projektētājs – SIA „BM- projekti”, būvnieks – SIA „VIA”, būvuzraudzība – SIA „Balt Line Globe”.