BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pārvaldnieki kļūs par nodaļu vadītājiem

Uldis Varnevičs

2021. gada 23. decembris 15:55

2857
Pārvaldnieki kļūs par nodaļu vadītājiem

 Bauskas novada domes sēdē deputāti lēma par pagastu pārvalžu vadītāju atbrīvošanu no amata. Tiesa, tas nenozīmē, ka visos bijušā Bauskas novada pagastos pēc jaunā gada meklēs jaunus vadītājus – ar lielāko daļu gluži vienkārši pārslēgs darba līgumu.

 

Kopumā deputāti 23. decembra domes sēdē lēma par septiņu pagastu pārvaldnieku atbrīvošanu no amata, jo Gailīšu pagasta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis jau pieņemts amatā par Bauskas apvienības pārvaldnieku.

Bauskas novada domes izpilddirektora vietnieks Jānis Kalinka informēja, ka pagastu pārvaldniekiem piedāvāja turpināt darba attiecības, kļūstot par pagastu nodaļu vadītājiem. Piedāvājumu pieņēma Brunavas pagasta pārvaldniece Baiba Marčenkova, Īslīces pagasta pārvaldniece Sandra Ķisele, Mežotnes pagasta pārvaldnieks Zigurds Kalējs, Vecsaules pagasta pārvaldniece Līga Vasiļauska, Dāviņu pagasta pārvaldniece Līvija Šarķe un Codes pagasta pārvaldniece Dace Šķiliņa. Darba attiecības izlēma izbeigt Ceraukstes pagasta pārvaldnieks Viesturs Janševskis, ar kuru darba attiecības pārtrauc ar 23. decembri.


Attiecīgi līdz 29. decembra plkst. 12 Bauskas novada domē gaida pretendentu uz Gailīšu un Ceraukstes pagastu nodaļu vadītāju amatiem motivētu pieteikumu, dzīves un darba gaitu aprakstu, kā arī izglītību apliecinošu dokumentu kopijas. Vairāk informācijas bauska.lv mājaslapā. Pašreizējos pagastu pārvalžu vadītājus amatā apstiprinājusi dome, tātad arī par atbrīvošanu pieņemams domes lēmums. Savukārt jaunos nodaļu vadītājus darbā pieņems jau Bauskas apvienības pārvaldes vadītājs.


Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Matuļenko norāda, ka pagastu pārvalžu kā iestāžu pārveidošana par struktūrvienībām – pagastu nodaļām – un pagasta pārvalžu vadītāju atbrīvošana no iestādes vadītāju darba un piekrišanas gadījumā pieņemšana darbā par pagasta nodaļas vadītāju neietekmēs pārvalžu darbību.