BauskasDzive.lv ARHĪVS

Labi panākumi 64 lauciņu dambretē

Uldis Varnevičs

2021. gada 22. decembris 00:00

3
Labi panākumi  64 lauciņu dambretē

Latvijas Dambretes federācija pēc 100 lauciņu dambretes tiešsaistes turnīriem sākusi 64 lauciņu dambretes tiešsaistes turnīrus, kur Bauskas novada pārstāvjiem labāki panākumi. Tikmēr savas sacensības noslēgusi biedrība «Bauskas prātnieks».

Līdz pat 2. janvārim notiks Latvijas Dambretes federācijas Rudens kausa izcīņas turnīri tiešsaistē sešās vecuma grupās. Paredzēti pieci posmi, no kuriem aizvadīti jau trīs.

Veiksmīgi spēlē Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi. Pirmā posma U10 grupā pirmais starp zēniem bija Ričards Ceruss. Otro vietu U13 grupā starp meitenēm izcīnīja Zane Lea Zunda, trešais U16 grupā bija Everts Rūdolfs Lepsis. Otrajā posmā R. Cerusam bija trešā vieta, bet U16 grupā otrais bija Denijs Vilhelms Krauklis. Trešajā posmā atkal trešais U16 grupā bija E. R. Lepsis, bet D. V. Krauklis trešo vietu izcīnīja pieaugušo grupā. Tā liecina mājaslapas dambrete.lv informācija.

Trīs posmu kopvērtējumā piektajā vietā U8 meiteņu grupā ir Rēzija Rīna. Puišiem U10 grupā ceturtais ir R. Ceruss, devītais – Verners Fībigs. Piektā U13 grupā  ir Z. L. Zunda, devītā ir Nikola Šakele. U13 grupā ceturtais ir Roberts Maikūns. U16 grupā zēniem otrajā vietā ir D. V. Krauklis, bet ceturtais – E. R. Lepsis. U19 grupā sievietēm piektā ir Z. L. Zunda, vīriem trešais ir D. V. Krauklis, savukārt piektais – E. R. Lepsis. Pieaugušo grupā D. V. Krauklis arī ir trešajā vietā.

Ar turnīriem 14. un 16. decembrī noslēgušās biedrības «Bauskas prātnieks» sacensības Bauskas novada spēlētgribētājiem. Šaha turnīra «Karaliskais vakars» piecos posmos piedalījās 14 dalībnieki. Pārliecinoši uzvarēja Leo Jonikāns, otrajā vietā Jānis Skuja, trešais – Andris Rācenis. Plašāka informācija skatāma bauskaspratnieks.lv mājaslapā.

Dambretes sacensību «Ceļotāju kauss» sešos posmos piedalījās 45 dalībnieki, tai skaitā arī viesi no Baložu novada. Elites grupā uzvarēja Reinis Štāls, otrais – Jānis Štāls, trešajā vietā Denijs Vilhelms Krauklis. Starp sievietēm spēcīgākās bija Z. L. Zunda un Keita Enija Platā. Vīru grupā atkal uzvarēja jaunā paaudze – pirmais Ričards Ceruss, otrais – Verners Fībigs. Starp sieviešu grupas spēlētājām arī veiksmīgākās bija jaunās paaudzes pārstāves – uzvarēja Elīna Arāja, otrā – Enija Mežsarga. Savukārt iesācēju grupā vadībā ir viesis Toms Andersons, otrā bija Rēzija Rīna, un trešo vietu izcīnīja Filips Fībigs.