BauskasDzive.lv ARHĪVS

Iecavnieki uzvar savās mājās

Uldis Varnevičs

2021. gada 22. decembris 00:00

1
Iecavnieki uzvar savās mājās

BK «Dartija» nostiprinās trešajā vietā savas grupas turnīra tabulā

Ļoti dažādi panākumi aizvadītajā nedēļā basketbola laukumos mūsu novada komandām. Kamēr kāds zaudē līderpozīcijas, tikmēr kāds cits iegūst – laba spēle šoreiz bija Iecavas BK «Dartija» puišiem, bet nepaveicās «Bauskas» komandai.

Par vadošajām pozīcijām cīnās gan Bauskas «Ramirent» Nacionālās basketbola līgas vienība «Bauska», gan arī Latvijas Reģionālās basketbola līgas Iecavas komanda BK «Dartija». Tomēr šoreiz abām vienībām uzvarēt nesanāca, un veiksmīgāki bija iecavnieki.

Uzreiz sāk spēcīgi
Latvijas Reģionālās līgas spēlē iecavnieki savās mājās 15. decembrī uzņēma Rīgas klubu «East – Ball/RTDP», kuram pirmajā spēlē viesos piekāpās ar rezultātu 61:79.

Mačs savās mājās sākās ar mājinieku spiedienu – vispirms jau trīs Gata Justoviča tālmetieni, tad precīzs bija Jānis Eiduks, Edgars Krūmiņš un Dāvis Piuss, un rezultāts sasniedza tīri nepieklājīgu starpību – 20:3. Otrās ceturtdaļas sākumā viesi spēja samazināt rezultātu līdz viena punkta starpībai, bet tas arī bija viss – turpinājumā BK «Dartija» bija vadībā līdz spēles beigām, uzvarot pārliecinoši ar 78:62. Tā liecina basket.lv mājaslapas informācija. 

Iecavniekiem 22 punkti un septiņas atlēcošās bumbas Jānim Eidukam. Pa 16 punktiem Gatim Justovičam un Edgaram Krūmiņam, desmit punkti Dāvim Piusam, astoņi punkti un 11 atlēcošās bumbas Guntim Banderam, pa diviem punktiem Eduardam Gekam, Edžum Kauķim un Kasparam Plinkam, kuram arī desmit atlēcošās bumbas.

Pēc panākuma ar piecām uzvarām un trim zaudējumiem BK «Dartija» ir trešajā vietā Reģionālās līgas Rietumu grupā, savukārt vēl viena Bauskas novada vienība «Bauskas BJSS» ir septītajā vietā ar divām uzvarām un pieciem zaudējumiem.

Šogad BK «Dartija» vēl viena spēle – šodien, 22. decembrī, ar BK «Jaunpils» vienību savās mājās, savukārt «Bauskas BJSS» komanda 21. decembra vakarā Bauskā spēlēja ar «LLU» vienību.

Izceļas Zemītis

Savukārt «Ramirent» Nacionālās basketbola līgas spēlē «Bauska» savās mājās uzņēma «Saldus» komandu, kas šajā sezonā vēl nebija zaudējusi, un arī baušķenieki nespēja mainīt šo situāciju.

Pretinieki bija fiziski ļoti spēcīgi un to arī parādīja, noskrienot uz pilnu jaudu līdz spēles beigām un iepriecinot arī skatītājus ar diviem bumbas triecieniem grozā no augšas, turklāt «Saldus» spēlētājs Kārlis Edvarts Garoza to paveica, bumbu notverot gaisā un uzreiz triecot to grozā.
Baušķenieki pirmās deviņas minūtes spēlēja veiksmīgi, balstoties arī uz Ivara Zemīša sniegumu, kurš veiksmīgi uzbruka pretinieku grozam. Tomēr tad iestājās sešu minūšu «bedre», kuras laikā «Bauska» neiemeta nevienu punktu, un «Saldus» panāca pārsvaru 44:18. Turpmākā spēles gaita izlīdzinājās, bet būtiski pietuvoties baušķenieki nespēja, un mačs noslēdzās ar 112:82 «Saldus» labā.
Spēlē 35 punktus un 15 atlēcošās bumbas izcīnīja Ivars Zemītis.

12 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Tomam Vilkam, 11 punkti Gundaram Bričkam, pa deviņiem Jānim Vilcānam un Reinim Solzemniekam, četri – Edijam Ausējam un divi – Artūram Dreimanim.

Jāuzsver, ka viesu vienībā spēlēja Artūrs Kramiņš, kurš 2011. – 2013. gada sezonā bija Bauskas «Kvēle/SC «Mēmele»» komandā, kļūstot par Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijas čempionu un aizvadot toreiz savas rezultatīvākās sezonas – 13,2 un 12,3 punkti vidēji spēlē. Šoreiz mačā viņam 12 punkti. 

Pēc zaudējuma «Bauska» atrodas ceturtajā vietā līgā ar piecām uzvarām un trim zaudējumiem, kamēr «Saldus» ir pārliecinošā līderu trijniekā kopā ar BK «Jelgava» un «Kandava/Anzāģe». Nākamo maču baušķenieki aizvadīs 23. decembrī viesos ar tuvāko sekotāju turnīra tabulā «BS Tukums/TSS» vienību.