BauskasDzive.lv ARHĪVS

Spārnus veido kopā

Spārnus veido kopā

Biedrības «Laiks jauniešiem» organizētais otrais labdarības koncerts – līdzcilvēku atbalstam


Bauskas novada Īslīces kultūras namā sestdien, 18. decembrī, norisinājās otrais labdarības koncerts, ko rīkoja biedrība «Laiks jauniešiem».

Pēc ilgāka pārtraukuma kāpt uz skatuves un redzēt publiku māksliniekiem bija liels prieks, par jauko kopābūšanu gandarīti bija arī skatītāji. Koncerta organizators, biedrības «Laiks jauniešiem» vadītājs Gints Jankovskis bija parūpējies, lai koncerts būtu piemērots visām vecuma grupām – gan jauniešiem, gan vecāka gadagājuma klausītājiem.

«Šim labdarības pasākumam mērķis ir savākt naudu, lai palīdzētu Bauskas novada grūtībās nonākušiem cilvēkiem. Vēlamies sniegt jebkādu materiālo palīdzību malkas, drēbju un ēdiena paciņu iegādei,» skaidro G. Jankovskis. Labdarības koncertā tika savākti 1308 eiro, kas tiks ieskaitīti biedrības «Laiks jauniešiem» kontā, lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem.

Vāc «karmas punktus»
«Man ir liels prieks šodien redzēt jūsu sejas, kaut arī ne visus jūs varu saskatīt,» sākot koncertu, izteicās mūziķis Guntis Veits no grupas «Credo». Uz koncertu bija ieradušies apmēram 140 skatītāju. Pirms kāpšanas uz skatuves G. Veits skaidroja, kāpēc piedalās labdarības pasākumos: «Es šādas aktivitātes atbalstu. Ja ir iespēja, jāpalīdz, jo mēs jau neviens nezinām, kādā situācijā katrs varam nonākt.»
Jaunākai mūziķu paaudzei vērtības nedaudz atšķiras. «Mēs vācam «karmas punktiņus», ir fantastiski jauka sajūta darīt kaut ko labu, neprasot neko pretī. Pēc labdarības koncertiem mājās allaž dodamies smaidīgi,» pauda grupas «DaGamba» mūziķis Valters Pūce.
Labdarības koncerts uzbūra īstu Ziemassvētku noskaņu. «Sen nebiju baudījusi tādu svētku sajūtu, kādu radīja šis koncerts,» priecājās Rūta. Viņas sirdi visvairāk ielīksmojusi grupa «Bekars». «Šajā kultūras namā vienmēr notiek ļoti skaisti un sirsnīgi sarīkojumi,» piebilda Rūta. «Šis koncerts īsi pirms Ziemassvētkiem man bija ļoti vajadzīgs,» prieku neslēpa Iecavas pamatskolas sociālā pedagoģe Lilita Gārbena.

Mūzika dažādām gaumēm

Ne visi jaunieši bija tik priecīgi kā Rūta. «Šis koncerts vairāk domāts vecākiem cilvēkiem. Šoreiz tas bija «šlāgerīgāks» nekā pagājušajā gadā,» izteicās jauniete Kitija. Koncertā pārsvarā skanēja svētku dziesmas, nelielu «svaigumu» piešķīris hiphops un kantrimūzika. Hiphopa mūzikas izpildītājs, viens no grupas «Kreisais krasts» dziedātājiem Arvis Reiks par motivāciju uzstāties bez maksas labdarības koncertos saka: «Tagad mums nav ļoti daudz koncertu, līdz ar to ir brīvs laiks, kāpēc gan neatbraukt un neuzstāties, ja es to varu? Vienmēr esmu gribējis palīdzēt un citus iedvesmot.»

Nesen dibinātā jauno meiteņu grupa «Patrīcija x Anna», kurā ir šova «X faktors» un grupas «Carnelian» dalībnieces – Patrīcija Spale un Anna Patrīcija Karele –, publiku saviļņoja ar kantrimūzikas ritmiem. Meitenēm pavadījumu spēlēja grupa «Bekars».

Mūziķe Megija Kļaviņa sociālo tīklu vietnē «Instagram» zem video, kurā meitene uzstājas, raksta: «Prieks beidzot atrasties pretī publikai, ko ir iespējams saredzēt un sajust dzīvē, nevis caur ekrānu. Šīs emocijas nav iespējams aprakstīt, to saprot tikai tie, kam skatuve tieši tāpat kā man ir otrās mājas.» Māksliniece uzstājās ar nedaudz skumjāku, taču sirdi aizkustinošu dziesmu «If I couldfly», kuras vārdi, iespējams, nebija saprotami visiem, bet emocijas klātesošajiem noteikti radīja.

Koncertu baudīja ne tikai pieaugušie, arī mazajiem šis labestības pārpilnais koncerts šķita saistošs. Apmeklētāji bija pārsteigti par uzkodu un dzērienu galdiņiem. Bieži skanēja jautājums, vai par to jāmaksā.

Atbalsta jauniešu iniciatīvas

Par mūziķiem un Bauskas novada biedrības «Laiks jauniešiem» aktīvistiem Inita Nagņibeda un Lilita Gārbena sacīja: «Koncerts ir ļoti jauks – saviļņojošs un reizē arī priecīgs.»

I. Nagņibeda koncertu apmeklējusi, lai sniegtu savu artavu bērniem, kuriem tas visvairāk nepieciešams, un sajustu kopābūšanas prieku. Viņa pauda lepnumu par Bauskas novada jauniešiem, kas spēja sarīkot šādu labdarības pasākumu.

Lilita Gārbena priecājās par profesionālo mūziķu uzstāšanos, jo tas bija «sen neredzēts». «Mani ļoti pārsteidza mūsu talanti. Patīkamas bija grupas «Trio» meitenes un arī pārējie. Man jaunieši ļoti patīk, jo strādāju skolā par sociālo pedagoģi. Lai viņi sevi attīsta un nodarbojas ar tīkamām lietām!» pauda L. Gārbena.

Sarīkojuma dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti un atbalstīja māksliniekus ar skaļiem aplausiem. Izpildītājs Aivo Oskis līdz pat koncerta beigām cītīgi vēroja kolēģu priekšnesumus. Mūziķu radītā atmosfēra bija sirsnīga un svinīga. Mākslinieki bija domājuši par tērpiem. Par skatuves zvaigzni kļuva Sabīne Berezina, viņas satriecošā, spīguļiem noklātā kleita mirdzēja pa visu zāli. Viņas uzstāšanās laikā apklusa visas sarunas, nevienu neatstāja vienaldzīgu arī Sabīnes dziedājums.

Noslēdzot otro labdarības pasākumu «Spārnus veidojam kopā», kā ķirsis uz tortes bija biedrības «Laiks jauniešiem» aktīvistu un brīvprātīgo mākslinieku kopdziesma «Zvaniņš skan». Tā apliecināja, cik saliedēti ir jaunieši, un atgādināja, ka Ziemassvētki ir klāt.