BauskasDzive.lv ARHĪVS

8 padomi, kā žāvēt drēbes veļas žāvētājā

...

2021. gada 18. decembris 00:00

68
8 padomi, kā žāvēt drēbes veļas žāvētājā

Drēbju žāvēšana veļas žāvētājā ir daudz efektīvāka nekā žāvēšana uz auklas, taču tā nav tik vienkārša un var izmaksāt salīdzinoši dārgi, ja neesat pietiekami uzmanīgi. Zemāk ir apkopoti astoņi padomi, kā pareizāk žāvēt veļu.

 

#1 – Izņemot drēbes no veļas mazgājamās mašīnas, tās labi sakratiet

Tas varētu šķist kā laika tērēšana, taču drēbju sakratīšana, izņemot tās no veļas mazgājamās mašīnas, var novērst krunku veidošanos un saīsināt žāvēšanas laiku.

#2 – Žāvējiet lielu daudzumu veļas

Kad vien iespējams, žāvējiet lielu daudzumu drēbju vienā reizē, nevis tikai dažus veļas gabalus. Tā ir efektīvāka elektroenerģijas izmantošana. Tiesa gan, nepārkrāmējiet arī žāvētāju.

#3 – Nepiepildiet veļas žāvētāju pārāk pilnu

Lai gan, kad vien iespējams, žāvējiet lielu veļas daudzumu, nepiepildiet veļas žāvētāju pārāk pilnu. Drēbēm ir vajadzīga pietiekami liela vieta, lai tās ātrāk izžūtu un veidotos mazāk krunku.

#4 – Izmantojiet žāvēšanas salvetes

Žāvēšanas salvetes palīdz mīkstināt drēbes, samazina statisko elektrību un padara tās smaržīgas. Tās nav obligāti nepieciešamas, bet samazinātā statiskā elektrība padara drēbju locīšanu daudz patīkamāku.

#5 – Izvēlieties apģērbam piemērotus iestatījumus

Dažādiem materiāliem ir nepieciešami dažādi iestatījumi. Parasti džinsiem, dvieļiem un citiem smagiem audumiem izmantojiet lielu karstumu; sintētiskiem materiāliem, piemēram, poliesteram izmantojiet vidēju karstumu; bet delikātam apģērbam, piemēram, veļai izmantojiet nelielu karstumu.

#6 – Nepievienojiet mitru apģērbu daļēji sausai veļai

Mitru apģērbu pievienošana daļēji sausai veļai var izjaukt mitruma detektora darbību, kā rezultātā apģērbs var būt pārāk daudz vai pārāk maz izžāvēts.

#7 – Neveriet vaļā durvis

Pēc žāvēšanas programmas uzsākšanas neveriet vaļā žāvētāja durvis. Katru reizi, kad durvis tiek atvērtas, izplūst karstais gaiss, tas savukārt paildzina žāvēšanas ciklu.

#8 – Izņemiet sausās drēbes no veļas žāvētāja pēc iespējas ātrāk

Tiklīdz kā drēbes ir sausas, izņemiet tās no žāvētāja, sakratiet un salociet vai pakariet uz drēbju pakaramā, lai izvairītos no krunkām.

Mēs ceram, ka jums noderēja šie astoņi padomi par apģērbu žāvēšanu veļas žāvētājā.