BauskasDzive.lv ARHĪVS

Matu kosmētika, kas palīdzēs veidot frizūras ikdienā un svētkos

..

2021. gada 15. decembris 23:40

136
Matu kosmētika, kas palīdzēs veidot frizūras ikdienā un svētkos

Reti kura sieviete var lepoties ar dabas dotiem matiem, kas pēc mazgāšanas un izžūšanas uzreiz izskatās nevainojami. Vairumā gadījumu tomēr nepieciešama kaut neliela palīdzība, ieveidojot un sakārtojot matus vēlamajā pozīcijā. Lai šis process būtu efektīvāks un rezultāts saglabātos ilgāk nekā pāris minūtes, palīgā nāk dažādi matu veidošanas un fiksācijas produkti. 

 

Kosmētikas ražotāji ir parūpējušies, ka šo produktu klāsts veikalu plaukts ir tiešām iespaidīgs. Tāpēc apskatīsim, kuri no produktiem var būt noderīgi gan veidojot matus ikdienā, gan taisot matu sakārtojumus svētkiem.


• Aizsardzība pret karstumu

Matu veidošanas procesā parasti tiek izmantota vismaz viena vai vairākas ierīces, kas izdala karstumu. Tas ir fēns, matu taisnotājs, lokšķēres, gofrētājs un citi rīki, ar kuru palīdzību tiek panākts vēlamais matu apjoms un novietojums. Karstums kaitē matiem, padara tos sausus, trauslus un neveselīgus, tāpēc pirmais un svarīgākais līdzeklis, kas jāizmanto, ir paredzēts matu aizsardzībai no karstuma. Tas pārklāj matu virsmu ar aizsargslāni, samazinot veidošanas ierīču kaitīgo ietekmi. Ja mati regulāri tiek pakļauti karstuma ietekmei, tad šādam līdzeklim noteikti ir jābūt jūsu matu kosmētikas klāstā.


• Matu putas

Matu putas palīdzēs ikdienā veidot vieglus, apjomīgus un dabiskus matu sakārtojumus, kas nezaudē savu formu un neizskatās samāksloti. Matu putas nelielā daudzumā var ieklāt mitros matos pirms to veidošanas ar fēnu. Tāpat matu putas lieliski noder lokainu matu īpašniecēm, lai izceltu un fiksētu cirtas, neliekot tām zaudēt elastību. Šis produkts parasti arī bagātināts ar mitrinošām un nogludinošām sastāvdaļām, kas uzlabo matu izskatu. Matu putas pieejamas ar dažādu fiksācijas stiprumu, tāpēc nebūs grūti piemeklēt tieši savam matu tipam un vajadzībām piemērotāko produktu.


• Matu lakas

Matu lakas izmantošana ir efektīvākais veids, kā fiksēt matu sakārtojumu un padarīt to noturīgu uz patiešām ilgu laiku. Ja mati ir nepaklausīgi, spuraini, neuzņēmīgi pret citiem veidošanas līdzekļiem, tad piemērotas noturības matu laka ir īstais risinājums. Bez matu lakas arī neiztiksiet, ja plānojat veidot svētku frizūru ar dažādiem smalkiem elementiem. Tās nostiprināšanai noteikti jāizmanto matu laka. Mūsdienīgas matu lakas vairs nav tie produkti ar spēcīgo smaržu, no kura aizcērtas elpa. Tagad matu lakas ir aromātiskas, piešķir matiem dabisku spīdumu, nerada kokainu un smagnēju efektu. Pieejamas pat matu lakas ar mirdzumu, aizsargājošām sastāvdaļām un vitamīniem.


• Matu želejas

Matu želejas ir lielisks palīgs īsāku matu griezumu fiksēšanai, kā arī nepaklausīgu matu savaldīšanai. Pieejamas matu želejas pat ar ļoti stipru fiksāciju, ja nepieciešams matu sakārtojums, kurā ik matiņam jāpaliek savā vietā bez ierunām. Nereti tas ir aktuāli skatuves māksliniekiem, kino un televīzijas personībām, kur jāizveido konkrēts tēls. Lai gan biežāk matu želejas izmanto tieši vīrieši, arī sievietēm šie produkti var būt ļoti noderīgi gan īsākiem griezumiem, gan garu matu veidošanai. Daudzas matu želejas papildinātas arī ar matus aizsargājošām un kopjošām sastāvdaļām. Želejas var izmantot gan sausos, gan mitros matos. Tās ērti paņemt līdzi, lai pielabotu frizūru jebkurā brīdī.


• Sausie šampūni

Vēl jūsu uzmanības lokā noteikti jābūt sausajiem šampūniem. Tas ir īstais glābiņš brīžos, kad vajadzīga laba frizūra, bet nav laika mazgāt un veidot matus ar fēnu vai citām ierīcēm. Sausais šampūns pāris minūtēs novērš netīru matu efektu, piešķir tiem apjomu un palīdz nofiksēt frizūru. Lai gan sausais šampūns sniedz tikai vizuālus uzlabojumus, nevis tīru matu sajūtu, tas ir viens no sieviešu iecienītākajiem produktiem šajā steidzīgajā laikmetā, kad ir augstas prasības pret ārējo izskatu, bet ļoti maz laika, lai vienmēr par to pienācīgi parūpētos. 


Pērciet šos un vēl daudzus citus matu veidošanas produktus e-veikalā douglas.lv.