BauskasDzive.lv ARHĪVS

Groza līgumu ar «Sarkano Krustu»

Uldis Varnevičs

2021. gada 14. decembris 00:00

4
Groza līgumu ar «Sarkano Krustu»

Bauskas novada domes sēdē, kas notiks 23. decembrī, deputātiem būs jāskata divi jautājumi, kas saistīti ar biedrības «Latvijas Sarkanais Krusts» darbību, – atkal nedaudz paildzinās pansionāta pārcelšanas  laiku uz Garozas ciemu, un pieaugs maksājums par pansionāta «Derpele» pakalpojumu.

Abus jautājumus deputāti skatīja 8. decembrī sociālajā un veselības komitejas sēdē. Deputātus par situāciju informēja biedrības «Latvijas Sarkanais Krusts» ģenerāl-sekretārs Uldis Līkops.

Pārliek uz nākamo gadu
Šie nav pirmie grozījumi Bauskas novada domes 2020. gada 27. februāra lēmumā «Par kustamās mantas un nekustamo īpašumu nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai «Latvijas Sarkanais Krusts»», kas paredz pansionāta «Derpele» filiāles pārcelšanu no ēkas Bauskā, Slimnīcas ielā 4, uz Mežotnes pagasta Garozas ciema Anckaišu mājām. Ne velti deputāts Guntis Kalniņš interesējās, vai šī vienošanās beidzot būs pēdējā, – «Latvijas Sarkanais Krusts» aicina pagarināt vienošanos līdz 2022. gada 17. janvārim. No otras puses – plānotā ēkas Slimnīcas ielā 4 pārbūve arī nav sākusies tajā laikā, kad bija paredzēts, un attiecīgi ļoti steidzīgi izvākties no mājas nav iemesla.

Ģenerālsekretārs skaidroja, ka aizkavēšanās iemesli ir vairāki. «Galvenā ir aizkavēšanās ar lifta šahtas izbūvi. Domāju, ka līdz decembra vidum šahtas izbūvi pabeigsim, gribam līdz Ziemassvētkiem pārvākties uz jaunajām telpām, tomēr vēlamies lūgt pagarinājumu līdz 17. janvārim,» tā U. Līkops.

Aizkavēja lifta šahta
Biedrības «Latvijas Sarkanais Krusts» vadītājs stāstīja, ka vispirms divus mēnešus kavējās materiāli. Tad izrādījās, ka kon-strukcija ir sarežģītāka, jo zem kabīnes atklājies smilšu segums un vajadzēja dzīt pāļus. Tagad mūrējumam jānostāv 20 dienas, un tad 14. un 15. decembrī sola iekarināt lifta kabīni un noregulēt. «Tiklīdz noregulēs, tā varam ziņot Labklājības ministrijai un reģistrēt adresi sociālo pakalpojumu sniegšanai. Ar pārējo viss ir kārtībā. Cilvēki, kas bija pārbaudīt no pašvaldības puses, to redzēja,» sacīja U. Līkops.
Viņš stāstīja, ka daļa inventāra jaunajās telpās ir pilnīgi jaunas gultas un funkcionālās lietas, bet daļa tomēr būs jāņem līdzi no iepriekšējām telpām, apliecinot: «Kādu laiku tas aizņems, bet izskatās, ka tie bija pēdējie sarežģījumi saistībā ar jauno ēku.»

Maksājums pieaug

Nākamais apspriežamais jautājums bija par biedrības «Latvijas Sarkanais Krusts» prasību veikt grozījumus deleģēšanas līgumā, paaugstinot diennakts maksājumu par personu no 20 uz 23 eiro.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis aicināja pievienot materiāliem arī aprēķinus, kur uzrādītas pozīcijas, kas saistītas ar izmaksu pieaugumu. «Domāju, ka tur ir korekti viss pamatots,» tā A. Okmanis. «Kad 2020. gadā mainījās minimālā alga, mēs arī palielinājām maksu. Iepriekš bija 17 eiro, grozījām uz 20 eiro,» skaidroja Bauskas novada pašvaldības juridiskās nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Evita Grigorjeva.

«Līgums paredz, ka varam pakalpojuma cenu mainīt reizi gadā, ja ir pamatojums. Visos pakalpojumos cenas palielinās, un mūsu aprēķinātais palielinājums ir salīdzinoši ļoti neliels. Esam vākuši informāciju, kas notiek citās iestādēs, – tur ir 25, 27, un pat 28,5 eiro. Sāpīgākā lieta, kas visur parādās, ir darbinieku trūkums. Lai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu, vajag kvalitatīvus darbiniekus. Un Bauska vēl ir tā teritorija, kur ir gatavi braukt no Rīgas turp un atpakaļ uz darbu,» skaidroja U. Līkops.

Deputāti atbalstīja abus lēmumprojektus.