BauskasDzive.lv ARHĪVS

Konferencē aktualizēs skolotāju trūkuma problēmas un spriedīs par iespējamajiem risinājumiem

Ziņu aģentūra LETA

2021. gada 3. decembris 08:08

526
Konferencē aktualizēs skolotāju trūkuma problēmas un spriedīs par iespējamajiem risinājumiem

Nākamajā piektdienā, 10.decembrī, plkst.10 tiešsaistē norisināsies konference "Kur tu esi, skolotāj?", lai aktualizētu skolotāju trūkuma problēmas un spriestu par iespējamajiem risinājumiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātē (LU).

Konferenci rīko Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (LU PPMF) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS). Ievadvārdus teiks izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure izklāstīs savus aprēķinus par pedagogu trūkumu un slodzēm, LU PPMF dekāne profesore Linda Daniela iepazīstinās ar aktuālajiem datiem par skolotāju sagatavošanu Latvijas Universitātē, savukārt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga informēs par LIZDA pētījumu par aktuālajām vakancēm izglītības iestādēs.

Otrajā konferences daļā profesore Linda Daniela piedāvās iespējamos risinājumus problēmas mazināšanai, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Dace Jansone skaidros IZM redzējumu par skolotāju sagatavošanas programmu attīstību. Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols runās par sadarbību ar augstākās izglītības iestādēm un aktuālajiem izglītības kvalitātes nodrošināšanas pasākumiem.

Tāpat par pašvaldību skolu pieredzi mācību procesa organizācijā stāstīs Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa, Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa, Rīgas Klasiskās ģimnāzija direktors, filozofijas skolotājs, pedagoģijas doktors Romans Alijevs, kā arī Daugavpils valstspilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.