BauskasDzive.lv ARHĪVS

Rūpes par rokām gada aukstajā laikā

klipshop.lv

2021. gada 1. decembris 10:00

44
Rūpes par rokām gada aukstajā laikā

Lai rokas būtu skaistas un koptas, par tām ir atbilstoši jārūpējas. Rūpes par rokām ir atkarīgas no ļoti daudz kā – cilvēka ādas tipa, ikdienas ieradumiem, kā arī apkārtējās vides un gadalaika. Tāpēc ne visiem cilvēkiem derēs viena un tā pati formula, bet ir lietas, kam ir jāpievērš uzmanība.

Ūdens

Tā kā gada aukstajos mēnešos ir pieslēgta apkure, kas sausina gaisu telpās, tad roku āda var kļūt sausāka, kā ierasts. Lai no tā izvairītos, iesaka izvairīties no pārāk biežas roku saskares ar ūdeni. Tas nenozīmē, ka retāk jāmazgā rokas vai trauki, bet gan šis process jāpadara nedaudz saudzīgāks. Ziemas laikā ir vēlams izvēlēties maigas ziepes, kuras nesausina ādu, bet pretēji – pabaro to. Šajā pandēmijas laikā arī roku dezinfekcijas līdzekļi ir mūsu ikdienas sastāvdaļa, taču ar tie var būt dažādi. Vēlams lietot pēc iespējas saudzīgākus līdzekļus, kā arī ar tiem nevajag aizrauties. Ja tev ir jutīga un sausa roku āda, tad uzmanīgi ar dezinfekcijas līdzekļiem, kas ir pieejami veikalos vai citās publiskās vietās – labāk izmanto pats savu līdzekli, kuru esi pārbaudījis un zini, kā reaģēs tava roku āda. Savukārt, ja mazgā traukus vai ko citu, tad ieteicams izmantot cimdus, lai rokas nenonāktu tiešā saskarē ar ūdeni. Gan ūdens, gan dažādi mazgāšanas līdzekļi var sausināt roku ādu, tāpēc ziemas laikā ir īpaši svarīgi izvairīties no šādām darbībām vai arī to darīt pēc iespējas saudzīgāk.

Cimdi

Aukstajā gada laikā cimdi ir lielisks aksesuārs, tomēr daudzi tos nelabprāt velk. Patiesībā cimdi ir ļoti noderīgi ne tikai tāpēc, lai tev būtu siltāk, bet arī, lai pasargātu tavu roku ādu. Ja ārā ir auksts laiks un pūš vējš, tad tavu roku āda ātri vien paliks sausa un var pat sākt plaisāt, ja nevilksi cimdus. Kā arī – ja tev būs cimdi, tad tu bez bažām vari pieskarties krēslam sabiedriskajā transportā vai citiem priekšmetiem publiskās vietās, un tev pēc tam nebūs papildus jādezinficē rokas. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc cimdiem noteikti vienmēr jābūt pa rokai.

Kopšanas līdzekļi

Protams, ne vienmēr var izvairīties no visa, kas roku ādu var padarīt sausu. Kā arī varbūt tava ikdiena ir tāda, ka lielu dienas daļu rokas nonāk saskarsmē ar ūdeni. Neatkarīgi no tā, vai tu vari izvairīties no liekiem kairinājumiem vai nē, vienmēr ir noderīgi lietot arī dažādus roku kopšanas līdzekļus. Tādus var iegādāties praktiski jebkur, arī internetā, piemēram, vietnē https://klipshop.lv. Gada aukstajā laikā noteikti katram pa ķērienam ir vajadzīgs kāds barojošs roku krēms. Daudziem šķiet, ka roku krēmi ir neērti, jo pēc tam paliek taukainas rokas un neko īsti nevar padarīt, jo rokas “nav tīras”. Roku krēmi ir ļoti dažādi – ir tādi, kas uzsūcas ādā ļoti ātri un nerodas šī taukainuma sajūta. Kā arī lieliska metode ir smērēt roku krēmu pirms gulētiešanas. Tad ir vienalga, vai rokas pēc krēma paliek taukainas, vai nē.

Daudziem roku krēms ir ikdienā vienmēr līdzi tieši ziemas periodā, jo rokas tiek pakļautas gan sausajam telpu gaisam, gan arī aukstumam. Tāpēc roku ādas mitrināšana ir īpaši nozīmīga. Ja tu to nedarīsi, tad var gadīties, ka āda sāks plaisāt, kļūs sarkana un sāpēs. Roku krēms nekad nenāk par ļaunu. Taču tas nav vienīgais roku kopšanas līdzeklis – lieliska lieta ir arī roku maskas. Tie ir tādi kā cimdi, kas ir piesūcināti ar ādu barojošām vielām. Ja vēlies rokas īpaši palutināt, vai ja tev ir īpaši jutīga āda, tad noteikti vismaz reizi nedēļā uzvelc šos cimdus. Ziemas periodā tikai ar roku krēmu vien var nepietikt, lai pilnībā pabarotu roku ādu. Roku āda parasti cieš visvairāk šajā periodā, jo ar rokām mēs darām visu. Tieši tāpēc par rokām ir īpaši jārūpējas, lai arī turpmāk bez problēmām varētu darīt visu, ko vēlamies, kā arī, lai rokas izskatītos veselīgas un koptas.