BauskasDzive.lv ARHĪVS

Līdz novembra beigām biteniekiem jāsniedz ziņas par bišu saimju skaitu; starp lielākajiem bišu saimju turētājiem - arī Bauskas novads

Ziņu aģentūra LETA

2021. gada 8. novembris 10:32

639
Līdz novembra beigām biteniekiem jāsniedz ziņas par bišu saimju skaitu; starp lielākajiem bišu saimju turētājiem - arī Bauskas novads

 Medus bišu saimju īpašniekiem vai turētājiem Lauksaimniecības datu centram (LDC) ir jāsniedz informācija par bišu saimju skaitu uz 1.novembri, liecina LDC publiskotā informācija.

Pārskats par bišu saimēm ar atskaites datumu no 1.novembra ir jāiesniedz līdz 30.novembrim. Pārskatu iespējams ievadīt elektroniski LDC mājas lapas autorizētajā sadaļā vai mobilajā lietotnē "e-LDC".

Vienlaikus LDC atgādina, ka, ja bišu saimes ir izvietotas vairākās novietnēs un pēc pēdējā atskaites datuma mainījies saimju skaits kādā no novietnēm, tad izmaiņu datumā tas ir jāaktualizē visās novietnēs.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja LDC, datu centrā reģistrēto bišu saimju skaits maijā, salīdzinājumā ar analogu periodu pērn, pieaudzis par 2,2%.

Kopumā maijā reģistrētas 104 279 bišu saimes. Tostarp lielākais bišu saimju skaits reģistrēts Aizkraukles novadā, kur tas sasniedz 7418 bišu saimju un Alūksnes novadā, kur informācija iesniegta par 6933 bišu saimēm. Tāpat starp lielākajiem bišu saimju turētājiem ierindojas Augšdaugavas novads - 6453 saimes, Balvu novads - 5194, Bauskas novads - 5175.

Vienlaikus, saskaņā ar LDC publiskoto informāciju, neviena bišu saime nav reģistrēta Ventspils novadā, savukārt pašā Ventspilī reģistrēta viena. Tāpat starp mazāk reģistrēto bišu saimju novadiem ir Varakļānu novads, kurā patlaban reģistrētas 25 bišu saimes, Valmieras novads ar 57 saimēm un Valkas novads, kurā reģistrētas 75 bišu saimes.