BauskasDzive.lv ARHĪVS

Auto kredīts vai līzings - ko izvēlēties?

VIASMS.lv

2021. gada 6. novembris 00:00

54
Auto kredīts vai līzings - ko izvēlēties?

Kad pienācis laiks domāt par auto iegādi, svarīgs ir finansiālais jautājums - par kādiem līdzekļiem tas tiks pirkts? Ja Jūsu rīcībā jau ir visa vajadzīgā summa, tad atliek vien izvēlēties sev tīkamu auto un veikt darījumu. Bet ko darīt, ja naudas šim pirkumam pietrūkst? Pamatā autovadītāji izmanto vienu no diviem risinājumiem - auto kredītu vai līzingu. Kādas ir šo abu variantu būtiskākās atšķirības? Par to vairāk turpinājumā.

Auto kredīts

Pirmā iespēja - auto kredīts - pēc būtības ir patēriņa kredīts, kas paredzēts tieši automašīnas iegādei. Šādai iespējai ir vairākas priekšrocības - netiek prasīta pirmā iemaksa auto iegādei, kā arī automašīna uzreiz pēc darījuma veikšanas tiek reģistrēta uz kredīta ņēmēja vārda. Būtiska priekšrocība ir arī tā, ka šajā gadījumā KASKO apdrošināšana nav obligāta prasība. Protams, jāņem vērā, ka šie nosacījumi pie dažādiem kredītdevējiem var atšķirties.

Līzings

Otrs variants ir auto līzings. To var izmantot gan jaunas, gan lietotas automašīnas iegādei, taču tam nepieciešama pirmā iemaksa, kas parasti ir 10 - 20 % apmērā no auto vērtības. Vairumā gadījumu obligāti vajadzīga arī KASKO apdrošināšana. Vēl kāda būtiska nianse - iegādātais spēkrats pircēja īpašumā nonāks tikai tad, kad būs veikta visa līzinga apmaksa.

Daži ierobežojumi attiecas arī uz automašīnu, ko ar līzinga palīdzību plānots iegādāties. Parasti līzings pieejams automašīnām, kuru vērtība ir sākot no 5000 EUR. Tāpat tiek ņemts vērā arī automašīnas vecums - ja vēlaties iegādāties salīdzinoši vecu automašīnu ar zemu tirgus vērtību, līzings noteikti nebūs piemērotākais risinājums.

Pastāv uzskats, ka auto kredīts ir vairāk piemērots lietotu transportlīdzekļu iegādei, kamēr līzingā labāk iegādāties jaunus auto. Tomēr tas ir pārāk vienkāršoti. Katrs gadījums ir vērtējams individuāli. Gadījumā, ja auto cena ir līdz 3000 EUR, vai pietrūkst auto iegādei tikai daži tūkstoši, ir vērts apskatīties tādu iespēju, kā kredīts internetā no VIASMS.lv. Šāds naudas kredīts tiek formēts internetā, turklāt nebūs nepieciešami galvotājs vai ķīla. Šāds ātrs risinājums ir labākais variants, kad naudu vajag šeit un tūlīt. Pieteikties ātrajam kredītam internetā vai uzzināt vairāk par iespējām aizņemties var VIASMS.lv mājas lapā.

Pirms lēmuma pieņemšanas noteikti jāizskata vairāki piedāvājumi, jāatzīmē to priekšrocības un trūkumi. Tikai tādā veidā iespējams uzzināt, kas būs vislabākais risinājums konkrētajā situācijā.

Neatkarīgi no tā, kuru variantu izvēlaties, pirms tam izvērtējiet savu maksātspēju, ņemot vērā ne tikai kredīta vai līzinga maksājumus, bet arī automašīnas uzturēšanas izmaksas.