BauskasDzive.lv ARHĪVS

"eTwinning skolas" atzinības zīmi saņem 22 Latvijas izglītības iestādes, tostarp Bauskas Valsts ģimnāzija

Ziņu aģentūra LETA

2021. gada 26. oktobris 10:12

382
"eTwinning skolas" atzinības zīmi saņem 22 Latvijas izglītības iestādes, tostarp Bauskas Valsts ģimnāzija

Oktobra beigās 22 Latvijas izglītības iestādes, kas aprīlī ieguva "eTwinning skolas" statusu, beidzot saņēma arī oficiālu apliecinājumu statusa iegūšanai - "eTwinning Skola" atzinības zīmi, karogu un suvenīrus, kā arī ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas pateicības vēstuli.

Kā aģentūru LETA informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Pedagogu digitālās pratības pilnveides daļas projektu koordinatore Linda Muižniece, 22 Latvijas izglītības iestādes ir starp tām 2935 iestādēm visā Eiropā, kam "eTwinning" Centrālais atbalsta dienests šī gada aprīlī uz diviem gadiem piešķīra "eTwinning skolas" statusu, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos "eTwinning" projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā.

Šogad, trešajā iniciatīvas gadā "eTwinning skolas" statusu uz diviem gadiem saņēma 22 Latvijas vispārējās, profesionālās un interešu izglītības iestādes.

Pirmo reizi šo statusu ieguva Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde "Sprīdītis", Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Bauskas Valsts ģimnāzija, Daugavpils pilsētas 17.pirmsskolas izglītības iestāde, Dundagas vidusskola, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienība, Liepājas Līvupes pamatskola - attīstības centrs, Majoru vidusskola, Priekuļu vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola, Rūjienas pirmsskolas izglītības iestāde "Vārpiņa", Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Pasaka".

Atkārtoti "eTwinning skolas" statuss piešķirts Jaunjelgavas vidusskolai, Jaunpiebalgas vidusskolai, Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādei "Zvaniņš", Kalnciema vidusskolai, Priekuļu pirmsskolas izglītības iestāde "Mežmaliņa", Pumpuru vidusskolai, Saulkrastu vidusskolai, Siguldas pilsētas vidusskolai, Valmieras Viestura vidusskolai, Vangažu vidusskolai.

Muižniece atgādināja, ka konkursa kārtībā augsto atzinības zīmi piešķīra iestādēm, kurās darbojas aktīvu skolotāju komandas, kas īsteno "eTwinning" sadarbības projektus, skolā veicina digitālo pratību un interneta drošību. Ņemot vērā situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību, oficiāls apbalvošanas pasākums nebūs iespējams, kā arī uz nezināmu laiku pārcelts "eTwinning skolu" forums, tomēr Latvijas "eTwinning" Nacionālais atbalsta dienests (NAD) cer, ka tas nemazinās skolu prieku un lepnumu par padarīto.

Jaunās "eTwinning skolas" statusu ieguvušās iestādes jau tikās augustā, lai kopīgi apgūtu mentorēšanas mākslu vēstnieces Edītes Sarvas un eTwinning atbalsta dienesta koordinatores Lienes Milleres vadībā. Mācību laikā pieredzējušie "eTwinning" skolotāji nodeva savas zināšanas "eTwinning" projektos nepieredzējušajiem kolēģiem. Tika plānoti jauni projekti, izrunāti sadarbības veidošanas aspekti un diskutēts par atbalsta sniegšanu mentorējamiem skolotājiem. Nākamā tikšanās plānota 2022.gada sākumā, uz mācībām tiks aicināti gan skolotāji, gan skolu vadība, sacīja Muižniece.

Skolas arī saņems īpašu pateicības vēstuli no Eiropas Savienības Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Gabrielas, kurā viņa slavē skolu vadības un skolotāju ieguldīto darbu. Savā vēstulē komisāre Gabriela raksta, ka iegūtais "eTwinning skolas" statuss parāda, ka skola ir izmantojusi jaunākos digitālos un radošos rīkus, lai uzlabotu skolēnu mācību sasniegumus, atspoguļo veiksmīgu sadarbību ar citām "eTwinning" skolām." Īpaši tiek izcelts arī "eTwinning skolu" ieguldījums nepārtraukti veicinot pedagogu profesionālo pilnveidi, kā rezultātā palīdzot pedagogiem uzlabot savas prasmes skolēnu labā.

Muižniece skaidroja, ka "eTwinning" Eiropas skolu sadarbības tīkls 2018.gadā sāka iniciatīvu - skolas, kurās darbojas aktīvas skolotāju komandas, kas īsteno projektus un papildus veicina skolā digitālo pratību un interneta drošību, katru gadu var pieteikties "eTwinning skolas" statusam.

Lai iegūtu "eTwinning skolas" statusu, vērtē skolotāju aktivitātes ne tikai "eTwinning" projektos un pašā kopienā, bet arī skolas sagatavotību interneta drošības jautājumos, digitālās pratības veicināšanā, kā pedagogu profesionālo pilnveidi attiecīgajās jomās un skolotāju sadarbību.