BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Bauskas basketbolisti turpina saglabāt pirmo vietu Rietumu grupā

teksts un foto – Uldis Varnevičs

2021. gada 18. oktobris 21:26

974
FOTO: Bauskas basketbolisti turpina saglabāt pirmo vietu Rietumu grupā

Kārtējo uzvaru izcīnījusi «Ramirent» Nacionālās basketbola līgas komanda «Bauska», kas savās mājās ar 97:87 pārspēja «BJBS Rīga/DSN» vienību. Tiesa, baušķeniekiem vēl pretim nav nākusi neviena no komandām, kurām šosezon zaudējumu nav.

15. oktobrī Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) sporta zālē «Ramirent» Nacionālās basketbola līgas spēlē «Bauska» uzņēma «BJBS Rīga/DSN» vienību. Jura Ojāru trenētā «Bauskas» komanda pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Pirmajā puslaikā vairāk pateicoties tam, ka beidzot atvērās iecavnieka Gundara Bričkas «zelta roka» – trijnieki krita cits pēc cita, gan tālāk no trīspunktu līnijas, gan arī pāri blokam. Kopā mačā viņš bija precīzs septiņas reizes no 14 tālmetieniem, noslēgumā kopā spēlē gūstot 36 punktus.

Kopumā jāatzīmē, ka «Bauskas» vienībai beidzot ir izveidojies izteikti spēcīgs un saskanīgs pamata piecnieks – Gundars Brička, Toms Vilks, Jānis Vilcāns, Artūrs Dreimanis un Reinis Solzemnieks. Īpaši šeit jāizceļ T. Vilka un J. Vilcāna perfektā sadarbība tuvu grozam, kas pirmajā puslaikā vairākas reizes pārsteidza viesu komandu. Tiesa, otrajā puslaikā jau šīs sadarbības īpatnības viesi atšifrēja, trīs reizes pārtverot piespēli. Tomēr tieši vislielāko punktu pārsvaru komanda izcīnīja tad, kad laukumā bija pamatpiecnieka spēlētāji ar J. Vilcānu sastāvā.

Saspēles vadītājam T. Vilkam šī bija pārliecinoši iespaidīgākā spēle sezonā. Gūti 19 punkti un izcīnītas desmit atlēcošās bumbas, kas bija lielākais skaitlis komandā. Šeit gan jāatzīmē, ka tas ir visas komandas darbs, – vairākās situācijās baušķenieku spēlētāji iestrādāti nobloķēja pretinieku komandas spēlētājus, lai T. Vilks var ieskriet un savākt atlēcošo bumbu. Tomēr iespaidīgākais rādītājs ir 15 rezultatīvās piespēles.

Šajā mačā vēl 13 punkti Jānim Vilcānam, septiņi punkti Mārtiņam Veģim, pa sešiem Edijam Ausējam un Nikam Gaigalietim, četri Reinim Solzemniekam un Artūram Dreimanim, divi Uģim Mežavilkam. Ar trim uzvarām un vienu zaudējumu komanda pašlaik ir «Ramirent» Nacionālās līgas Rietumu grupas līdere.