BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: «Bauskas» uzvara basketbola spēlē ar «RTU»

Teksts un foto – Uldis Varnevičs

2021. gada 12. oktobris 06:53

634
FOTO: «Bauskas» uzvara basketbola spēlē ar «RTU»

«Ramirent» Nacionālās basketbola līgas spēle starp Jura Ojāru trenēto «Bausku» un «RTU» vienību notika 9. oktobrī Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas zālē.

Mājinieki jau pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā, bet viesi no Rīgas neļāva pārsvaru būtiski palielināt. Ik pa brīdim epizodiski neveicās abām komandām. Spēles precizitāte no tālmetieniem bija slikta abām vienībām – «Bauska» iemeta sešus no 28 metieniem, «RTU» – septiņus no 26 raidījumiem. Neiekrita neviens no tā sauktajiem pustālajiem metieniem, un rezultātā cīņa pamatā notika zem groza, mēģinot izlauzties cauri aizsardzībai vai ar saspēlēm izvirzot kādu basketbolistu līdz groza apakšai, kur savukārt centra spēlētāji izmēģināja savu meistarību divcīņās ar sedzējiem.

Baušķenieki spēja panākt pat 11 punktu pārsvaru pēdējās ceturtdaļas sākumā, bet viesi nepadevās un gandrīz izlīdzināja rezultātu – 62:61. Šajā brīdī beidzot precīzs trīspunktu raidījums bija «Bauskas» komandas līderim Gundaram Bričkam, un viesi vairs nespēja panākt mājiniekus – 66:61, pašlaik pirmā vieta Rietumu grupas turnīra tabulā.

G. Bričkam šajā spēlē 19 punktu un 13 atlēcošās bumbas, Jānim Vilcānam 11  punkti, Edijam Ausējam deviņi, Mārtiņam Veģim astoņi, Tomam Vilkam septiņi un piecas rezultatīvas piespēles, Nikam Gaigalietim septiņi punkti, Artūram Dreimanim četri, Jānim Tiltiņam viens punkts.

Nākamo «Ramirent» Nacionālās līgas mājas spēli «Bauska» aizvadīs 15. oktobrī ar «BJBS/Rīga DNS» vienību, bet visnopietnākais mačs būs 23. oktobrī ar «Ķekavu».