BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ergonomiski darba galdi – kādi tie ir?

...

2021. gada 3. oktobris 00:00

38
Ergonomiski darba galdi – kādi tie ir?

Mūsdienās arvien vairāk tiek runāts par ergonomiku darba vietā, kas ir būtiska, domājot par veselību un labsajūtu. Ilgstoša sēdēšana pie datora, grāmatām vai dokumentu kalniem atstāj negatīvas sekas, tāpēc ergonomiska darba vide ir būtiska. Kādi darba galdi jāizvēlas un kur tos var pasūtīt? Uzzini šajā rakstā!

Kādi ir ergonomiski darba galdi?

Ergonomiski darba galdi ir paredzēti, lai lietotāja veselība ilgtermiņā netiktu pasliktināta, ķermenim atrodoties nepareizā leņķī. Tie novērš bieži sastopamas veselības problēmas, diskomfortu, elkoņa sāpes, kakla sāpes un muguras sāpes.

Ergonomiski darba galdi nodrošina arī maksimālu komfortu lietotājam, palielina fokusu un darba produktivitāti. Lai galds būtu ergonomisks, jāvērš uzmanība gan uz tā augstumu, gan pareizu aprīkojuma novietošanu uz tā – piemēram, uz galda novietotie priekšmeti (tastatūra, pele u.c.) arī jānovieto pareizajā attālumā un viegli sasniedzamā vietā.

Kādi faktori jāņem vērā, uzstādot ergonomisku galdu darba vietā?

Galvenokārt, to, vai darba galds būs ergonomisks, ietekmēs galda augstums. Darba galds ir pareiza augstuma, ja:

1. leņķis starp apakšdelmu un augšdelmu ir no 90 līdz 110 grādiem;

2. kājas ērti novietot zem galda 90 grādu leņķī, aizsniedzot zemi. Ja nepieciešams, papildu atbalstam var tikt izmantots kāju balsts;

3. augšdelmi ir vienā līnijā ar ķermeni. Rokas ir jānovieto uz galda bez sasprindzināšanas, ja jūsu galds atrodas pareizajā augstumā.

Darba galdi mēbeļu salonā “Kate”

Mēbeļu salons “Kate” jau daudzu gadu garumā piedāvā ikvienam iegādāties visa veida mēbeles, tostarp darba galdus gan mājas birojam, gan darba vietai kopīgā birojā ar citiem kolēģiem. Ko Tu iegūsi, izlemjot par labu mēbeļu salonam “Kate”?

●   Kvalitāti. Mēbeles radītas no augstvērtīgiem, drošiem materiāliem, kas nepievils ilgā laika periodā – darba galdi un citas mēbeles būs vērtīgs ieguldījums ilgtermiņā.

●        Plašas izvēles iespējas. Piedāvājumā ir pieejami gan fiksēta augstuma galdi, gan regulējami darba galdi, kas ļauj piemērotāko atrast ikvienam.

●        Visu nepieciešamo aprīkojumu. Bez darba galdiem Kate.lv piedāvājumā apkopots arī cits birojam nepieciešamais aprīkojums, piemēram, krēsli, klusuma kabīnes, skapji un plaukti, virtuves, mēbeles atpūtas telpām un konferenču telpām u.c. – viss nepieciešamais pilnvērtīgam, drošam darbam.

Ienāc un apskati Kate.lv mēbeļu salona piedāvājumu digitāli – apmeklējot mājaslapu!