BauskasDzive.lv ARHĪVS

Zobu implantēšanas soļi

...

2021. gada 14. septembris 00:00

222
Zobu implantēšanas soļi


Veiksmīgas zobu implantēšanas pamatā ir ārstēšanas procesa plānošana un cītīga izmeklēšana, kā arī uzzināt zobu implantu cenas. Katram pacientam process būs citādāks atkarībā pēc klīniskās situācijas. 

Pirmkārt, pirms veicamās procedūras pacientam jānoskaidro, kur var atrast implantalogu/protēzistu, kad tas būs izdarīts, pacientam tiks veikta mutes dobuma veselības pārbaude kā arī žokļa kaula izmeklējums. Lielā mērā tieši pirmais solis nosaka to, cik veiksmīgi notiks zoba implanta operācija un vēlāk dzīšana. Atkarībā no tā, cik precīzi novērtēs situāciju, plānos zobu rekonstrukciju un to, cik laba ir mutes dobuma higiēna. 

Pacientam zobu atjaunošanas procesā būs jāiziet cauri 4 soļiem. 

1. Higiēniskā izvērtēšana un zobu defektu novēršana. Tiek salaboti bojātie zobi, kā arī izplānoti pārējie soļi.

2. Ķirurģiskā iejaukšanās, lai ievietotu implantu (medicīniskā titāna skrūve) trūkstošā zoba vietā.

3. Ja viss norit raiti un pēc plāna, 3. fāzē notiek kroņa novietošana uz implanta.

4. Pārējais mūžs ar zoba implantu – regulārs zobārsta apmeklējums un rūpīga zobu higiēna. 

Ārkārtīgi svarīgi ievērot šos soļus, jo tikai precīzi ievērojot implantēšanas soļus var nodrošināt to, ka pacientam mutē ievietots implants turēsies visu viņa atlikušo mūžu. 

Pirms implantēšanas pacientam veic vietējo anestēziju, visa operācija ilgst līdz stundai, ņemot vērā tādus faktorus kā implantu skaits un mutes dobuma īpašības. Pēc apmēram trīs līdz sešiem mēnešiem, kad implants pilnībā ieaudzis žokļa kaulā, tam tiek uzlikts keramiskais kronis. 

Ieguvumi mutes implanta ievietošanai 

Pirmā zobārsta apmeklējuma laikā zobārsts vai zobu protēzists novērtē pacienta vispārējo veselības stāvokli un vai tam ir iespējama ķirurģiska iejaukšanās mutes dobumā. Implanta ieaugšana varētu būt apgrūtināta gadījumos, kad pacientam ir kādas hroniskas kaites, sirds slimība, asinsspiediena problēmas, diabēts vai aktīva smēķēšana. Svarīgi noskaidrot, kāpēc pacients ir zaudējis zobu vai zobus un kāds tam varētu būt iemesls. Piemēram, zobu bojājumi, slimas smaganas un citas kaites. Šie iemesli varētu vēlāk traucēt zobu implantam. Nepieciešams izvērtēt riskus pirms implanta ievietošanas. 

Uzticība un atklātība pirmajā zobārsta apmeklēšanas reizē ir vitāla tālākai uzticībai zobārsta un pacienta starpā. Katram pacientam pirms zobu implantu operācijas jāizprot kāda būs ārstēšanas gaita un kādi būs ieguvumi. 

Zoba implanti – izdevīgs ilgtermiņa ieguldījums. 

Izvēlies kvalitatīvu implantu, ja rūpējies par savu veselību ilgtermiņā. Implantēšana zobārstniecībā nepārtraukti attīstās un balstās uz zinātnes pētījumiem, implantus izgatavo ar mikroskopisku precizitāti. Nav pamata uztraukumam – speciālisti palīdzēs atrast tieši Jums labāko un piemērotāko variantu zobu implanta ievietošanā.

Zobu implantu cenas mēdz būt atšķirīgas, tāpat kā katra pacienta mutes dobuma stāvoklis. Situācijas mēdz būt dažādas un katram pacientam ir nepieciešama individuāla pieeja, lai atrastu labāko risinājumus trūkstošo zobu aizstāšanai ar zobu implantiem.