BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Biedrības «Laiks jauniešiem» organizētajās autoorientēšanās sacensībās

FOTO: Biedrības «Laiks jauniešiem» organizētajās autoorientēšanās sacensībās

Sacensību dalībnieki, 19 komandas, svētdien, 29. augustā, automobiļos orientējās pa visu novadu – bija iespēja iepazīt Bauskas un Iecavas pilsētas, Pilsrundāles, Uzvaras, Mežotnes, kā arī Rītausmu ciema objektus.

Orientēšanās uzdevums bija atrast 32 kartē iezīmētus punktus un komandai nofotografēties pie objektiem, kurus norādījuši pasākuma organizatori. Kartē bija neiezīmēts 33. objekts, kuru pēc fotogrāfijas vajadzēja atrast pašiem. Biedrības vadītājs Gints Jankovskis sacensību instruktāžā atklāja, ka 33. kontrolpunkts atrodas uz neliela paugura. Izrādās, tas bija automašīnu mācību laukumā pie Važītes kapiem.

Lai sacensības padarītu interesantākas, dalībniekiem bija iespējams izpildīt arī vienpadsmit papilduzdevumus, par to saņemot arī papildu punktus.

Trešo vietu autoorientēšanās sacensībās ieguva komanda «Piektdiena 13ais», otro – «Iecavnieks auto», bet uzvarēja «Čāpotāji» no Bauskas. Pirmajai un otrajai vietai bija vienāds punktu skaits, tāpēc tika ņemts vērā laiks sacensību trasē.

Visi sacensību laikā saziedotie 290 eiro tiks izmantoti labdarības maratonā «Roku rokā»,» atklāja biedrības «Laiks jauniešiem» valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis.


Plašāk – «Bauskas Dzīves» drukātajā izdevumā 31.augustā.