BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kā saprast, vai esi finansiāli gatavs strādāt no mājām?

...

2021. gada 30. augusts 23:36

38
Kā saprast, vai esi finansiāli gatavs strādāt no mājām?

 

Pateicoties straujai tehnoloģiju attīstībai un tam, ka viedierīces un internets pieejams teju visur, arvien vairāk cilvēku izvēlas strādāt no mājām un būt par pašnodarbinātajiem. Darbam no mājām ir vairākas priekšrocības – iespējams pašam plānot savu darba dienu, strādāt sev vēlamā vietā un apģērbā, nav jātērē laiks un finanses ceļam uz un no darba. Tomēr tam ir arī vairāki trūkumi, piemēram, risks, ka, strādājot šādā formātā, netiks nopelnīts pietiekami daudz.

Kā saprast, vai esi finansiāli gatavs strādāt no mājām? Par to lasi raksta turpinājumā!

Pašreizējie izdevumi un iekrājumi

Apdomā, kādi ir Tavi pašreizējie ienākumi un tam, vai ar to pietiek, lai segtu pārtikas un degvielas izdevumus, nomaksātu mājokļa rēķinus, parūpētos par apģērbu, veselību un citām vajadzībām. Rēķinies ar to, ka, sākot strādāt no mājām, ienākumi varētu samazināties, tādēļ apdomā, vai Tev ir iekrājumi, kas vajadzības gadījumā varētu noderēt.

Lai izveidotu iekrājumus, centies neiztērēt visu algu – katru mēnesi atliec nelielu naudas summu malā, mācoties veikt mazākus tēriņus. Tādā veidā ne tikai attīstīsi lielisku paradumu, bet Tev būs drošības garants, ka, ja alga, strādājot no mājām, ir mazāka kā iecerēts, Tev vēl joprojām būs finanses ikmēneša tēriņiem. Lieliska opcija, kā izveidot iekrājumus, ir arī pasīvie ienākumi.

Parādi/finansiālas saistības

Viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāapdomā, grasoties uzsākt darbu no mājām – vai man ir kādi parādi/finansiālas saistības? Ja tā, prātīgāk noteikti ir nogaidīt, kad šīs saistības tiks nokārtotas, jo, visticamāk, ar saistībām nevari atļauties izveidot drošības spilvenu jeb iekrājumus.

Atbilstoša darba vieta un aprīkojums

Vai, uzsākot darbu no mājām, Tev būs pieejams viss nepieciešamais? Ja viss, kas Tev nepieciešams darba veikšanai, ir rakstāmgalds, galda piederumi un dators, tad tas noteikti nerada risku, savukārt, ja Tev nepieciešama kāda īpaša ierīce vai kas cits, esi uzmanīgs - pirmkārt, iespējams, mājoklī tam nemaz nav vietas, otrkārt, tas prasīs ievērojamus papildu ieguldījumus.

Apdomā, vai Tev ir tik lieli iekrājumi, lai vajadzības gadījumā varētu apmaksāt svarīgākos ikmēneša izdevumus, kā arī uzturēt kādu speciālu darba iekārtu!

Nodokļi

Uzsākot strādāt no mājām, ir nepieciešams reģistrēties kā pašnodarbinātai personai, kas nozīmē, ka Tev katru ceturksni nāksies patstāvīgi maksāt nodokļus no saviem ienākumiem. Apdomā – vai paveiktais atmaksāsies? Iespējams, ka ne pavisam neorientējies nodokļu sistēmā, līdz ar to būs nepieciešams algot grāmatvedi, kas nodokļus samaksās Tavā vietā. Vai izmaksas atsvērs ienākumus?

Līdzīgu cilvēku pieredze

Lai būtu pilnībā drošs par savu izvēli un finansiālo stāvokli, vajadzētu uzzināt citu, līdzīgu cilvēku pieredzi – kā viņiem veicies, kāds sākuma kapitāls bija nepieciešams, kādas papildu izmaksas rodas laika gaitā, vai ar konkrēto amatu, strādājot no mājām, iespējams nopelnīt pietiekami. Protams, nav divu pilnīgi vienādu situāciju, tomēr, vismaz aptuveni zinot, ko sagaidīt, varēsi pasargāt sevi no nepatīkamiem pārsteigumiem, pamatīgiem zaudējumiem un neērtām situācijām.

Mēs ceram, ka šajā rakstā sniegtie padomi palīdzēs Tev saprast, vai esi finansiāli gatavs strādāt no mājām. Galvenais – esi apdomīgs un centies saprast, vai darbs no mājām atmaksāsies, vai ieguldījums atsvērs ieguvumu.

Ja saproti, ka pašreiz neesi finansiāli gatavs, taču esi izanalizējis visus aspektus un esi pārliecināts, ka Tev izdosies, sākumam Tev var palīdzēt kredītlīnija no Ferratum.lv - https://www.ferratum.lv/kreditlinija.  Tomēr atceries, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ pirms tam rūpīgi izvērtē savas iespējas to atmaksāt!