BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kas ir kokšķiedras plāksnes un kam tās piemērotas?

...

2021. gada 28. augusts 00:00

120
Kas ir kokšķiedras plāksnes un kam tās piemērotas?

Plānojot remontdarbus mājoklī vai jaunas mājas būvniecību, neskaitāmus jautājumus raisa materiālu izvēle. Kokšķiedras plāksnes ir viens no materiāliem, ko vērts iekļaut mājoklī. Bet kas tās īsti ir un kam nepieciešamas? Lasi šajā rakstā!

Kas ir kokšķiedras plāksnes?

Kokšķiedru plāksnes ir viens no siltumizolācijas materiāliem, ko arvien izvēlas kā risinājumu mājokļa siltināšanai. Tas sniedz vēlamo mājīguma sajūtu aukstā gada periodā un arī vēsumu karstā vasarā. Daži būtiski fakti par šo materiālu:

●        kokšķiedras plāksnes vienlīdz labi iespējams izmantot visām mājokļu konstrukciju virsmām – gan jumtam, gan sienām, griestiem un grīdām;

●        ar šo materiālu var siltināt gan fasādi, gan telpas iekšpusi.

Kādas ir to priekšrocības?

Kokšķiedru plāksnēm ir vairākas priekšrocības, kas apliecina, ka to izmantošana celtniecības un tieši siltināšanas procesā ir vēlama. Dažas no šīm priekšrocībām ir:

  1. augsta energoefektivitāte. Ziemas spelgonī kokšķiedras plāksnes efektīvi saglabā siltumu telpā, neielaižot tajā vēso gaisu;
  2. aizsardzība pret pārkaršanu. Tāpat arī vasaras karstumā šis risinājums sniedz aizsardzību pret karstumu no āra;
  3. ietaupīti līdzekļi. Ņemot vērā, ka ar šī materiāla palīdzību tiek nodrošināta siltuma noturība telpā, notiek mazāki siltuma zudumi, kas samazina nepieciešamību pēc kurināmā;
  4. dabīga materiāla izvēle. Dabīgi materiāli kļūst arvien nepieciešamāki mājoklī, tāpēc par to nepieciešamību nav jāatkārto vēlreiz. Jo dabīgāki ir materiāli ap mums ikdienā, jo augstāku labsajūtu tas sniedz;
  5. viegla lietošana. Tās integrēt mājoklī iespējams bez papildu aprīkojuma paša spēkiem, padarot to par ērti, vienkārši lietojamu alternatīvu arī tad, ja remontu veic pats saviem spēkiem.

Iegādājies kokšķiedru plāksnes “Vides tehnikā”!

Izvēloties savām vēlmēm un vajadzībām piemērotāko risinājumu, vari dot priekšroku sev vēlamajām dažādu ražotāju kokšķiedras plāksnēm Videstehnika.lv mājaslapā!

Tāpat, ja nepieciešamas kokšķiedras plāksnes, bet īsti nezini, kurām no visām dot priekšroku – konsultējies ar “Vides tehnikas” pieredzējušajiem speciālistiem. Viņi sniegs padomu un palīdzēs ar piemērotākā risinājuma izvēli, balstoties uz vēlmēm un nepieciešamību.

Ienāc Videstehnika.lv mājaslapā, izvēlies piemērotāko un pasūti internetā jau tūlīt!