BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ūdens attīrīšana mājās – ekonomiski izdevīga

...

2021. gada 22. augusts 00:00

87
Ūdens attīrīšana mājās – ekonomiski izdevīga

Latvijas pilsētās ūdens kvalitāte ir laba, taču ļoti daudzi cilvēki pērk ūdeni pudelēs. Kādēļ? Vai viņi domā, ka ūdens no krāna ir netīrs, šķiet negaršīgs vai nepatīkami ož?

Situācijas var būt dažādas, taču ilgtermiņā visekonomiskākais risinājums ir parūpēties, lai mājās pa krānu tek tīrs, dzidrs un garšīgs ūdens. Pārliecība, ka tas ir visaugstākajā kvalitātē ļaus dzīvot pilnvērtīgāk un atteikties no ūdens iegādes pudelēs.

Kā pārbaudīt ūdens kvalitāti?

Pats drošākais un patiesībā arī vienīgais veids, kā pārbaudīt ūdens kvalitāti ir veikt ūdens analīzes. Pārbaudot ūdens ķīmisko sastāvu laboratorijā varam precīzi noteikt ūdens sastāvu.

Paaugstināts sēra daudzums (ož pēc puvušām olām), rūsains ūdens (dzelzs), kaļķakmens nosēdumi izlietnē – katrai problēmai ir citi cēloņi. Ūdens analīzes palīdz noteikt, kas ir par vainu un tālāk jau varam ķerties pie iespējamiem risinājumiem.

Šobrīd ūdens analīzes var pasūtīt arī pa telefonu vai tiešsaistē. Speciālists atbrauc paņem ūdens paraugu un tālāk laboratorijā veic testēšanu.Pameklējiet internetā waterfilters.lv, varēsiet pieteikt analīzes un uzzināt daudz ko jaunu par šo tēmu.

Kā notiek ūdens attīrīšana?

Pēc ūdens analīžu rezultātu saņemšanas ir jāsaprot savas vajadzības. Ja gribat attīrīt nelielu dzeramā ūdens daudzumu – dažus litrus dienā, ejiet uz veikalu un nopērciet plastmasas ūdens attīrīšanas krūzi. Tās spēja filtrēt ūdeni ir maks. 0,5 l minūtē. Izfiltrēt ūdeni, lai nomazgātos vannā šādā veidā nevarēsiet, bet dzeršanai vienam cilvēkam pietiks. Rūpīgi darbojoties, var izfiltrēt ūdeni arī visai ģimenei, taču tas nebūs pārlieku ērti.

Ilgtermiņa risinājums cilvēkiem, kam ir lielākas vajadzības un gribas attīrīt visu ūdeni ir speciāli ūdens attīrīšanas filtrihttps://www.waterfilters.lv/udens-filtri/ (“WaterFilters Latvia” mājaslapa). To galvenās priekšrocības ir ilgmūžība, lielais darba resurss (attīra vairākus tūkstošus litru), finansiālais izdevīgums un garantijas.

Ūdens attīrīšanas filtri privātmājās vai dzīvoklī tiek uzstādīti uz ūdensvada, t.i. pirms ūdens sasniedz santehniku, veļasmašīnu vai jaucējkrānu. Šāda pieeja nodrošina, ka tiek attīrīts pilnīgi viss ūdens.

Kādi ir ieguvumi un priekšrocības no ūdens attīrīšanas?

Jums vairs nebūs jāuztraucas, ka izlietne vai pods kļūst brūns no rūsas vai sildelementi“ aizaugs” ar kaļakmeni un patērēs vairāk elektrību. Jā, apkaļķojušies sildelementi var būtiski palielināt elektrības rēķinu, sevišķi, ja tiek izmantots ūdens boileris.

Papildus ieguvumi būs uzlabota ūdens garša un smarža. Šie nereti ir galvenie iemesli, kādēļ cilvēki vispār aizdomājas par nepieciešamību attīrīt dzeramo ūdeni.

Ūdens attīrīšanas sistēmas un filtru galvenā priekšrocība ir to dažādība. Atkarībā no ūdens analīžu rezultātiem ir iespējams izvēlēties konkrētai situācijai labāko risinājumu.

Apstākļos, kad ūdens tiek izmantots rūpniecībā vai pārtikas ražošanā var tikt izmantoti arī reversās osmozes filtri, kas attīra ūdeni pilnīgi no visiem piemaisījumiem un ķīmiskajiem elementiem. 

Kurš ūdens filtru veids būtu piemērotākais tieši manā situācijā? Piezvaniet vai aizrakstiet speciālistiem un pastāstiet savu situāciju. Pēc tam uztaisiet ūdens analīzes, lai saprastu, vai ūdens attīrīšana vispār ir nepieciešama.

Labā ziņa – šobrīd var attīrīt pilnīgi jebkuru ūdeni neatkarīgi no piesārņojuma veida vai daudzuma. Ja gribat uzlabot sava dzeramā ūdens kvalitāti, atliek sākt rīkoties.