BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kam pievērst uzmanību, izvēloties matu krāsu

...

2021. gada 18. augusts 00:00

146
Kam pievērst uzmanību, izvēloties matu krāsu

Matu krāsošana mūsdienās ir ierasta skaistumkopšanas procedūra, kuru var veikt gan salonā pie friziera, gan mājās, izmantojot veikalos nopērkamās matu krāsas. Laika un līdzekļu taupīšanas nolūkos liela daļa sieviešu to arī dara pašas. Un tas tiešām var veiksmīgi izdoties, ja vien ievēro pareizu krāsošanas tehniku un izvēlas kvalitatīvu un sev piemērotu matu krāsu. Kā to izdarīt? Kam pievērst uzmanību, izvēloties matu krāsu?

Izvēlieties profesionālu zīmolu matu krāsas

Matu krāsas tirdzniecības vietās pieejamas tiešām plašā klāstā, tāpēc var apjukt, kuru tad labāk izvēlēties? Viens no būtiskiem faktoriem, kas neļaus kļūdīties, ir uzticēšanās pārbaudītiem un profesionāliem matu kosmētikas zīmoliem, kurus darbā ar klientiem izvēlas arī frizieri. 

Domājat, ka profesionālās matu krāsas pieejamas tikai salonu speciālistiem? Nē, tās var iegādāties ikviens arī lietošanai mājās – interneta veikalā salonline.lv, kas ir profesionālas kosmētikas, zīmolu produkcijas un salonu aprīkojuma tiešais izplatītājs Baltijas valstīs. Preču sortimentā pieejams visplašākais skaistumkopšanas produktu klāsts, tajā skaitā arī viss matu aprūpei – sākot no matu mazgāšanas un veidošanas līdzekļiem līdz dažādu veidu matu krāsām.

Atrodiet sev piemērotāko krāsas toni

Izvēloties sev piemērotāko matu krāsu, speciālisti iesaka vadīties pēc tādiem faktoriem kā ādas toņa, acu krāsas, arī pēc garderobē dominējošajām krāsām, lai vizuālais koptēls gala rezultātā būtu harmonisks un saskaņots. Lai saprastu, uz kuriem krāsu toņiem skatīties, vispirms jāizšķir, kāds ir ādas tonis – silts vai auksts. To vislabāk var novērtēt delnas iekšpusē, apskatot vēnas, – ja tās izskatās zilganas, tad ādai ir auksts tonis, ja zaļganas, tad silts. Matu krāsa attiecīgi jāizvēlas pretēja – silta un auksta. Siltiem ādas toņiem piestāv aukstas krāsas: bēša, šampanieša blonda, tumši sarkana, pelnu brūna un kastaņbrūna. Ar aukstiem ādas toņiem ir pretēji, tiem piestāvēs silto toņu matu krāsas: zeltaini blonda, oranžīgi sarkana, riekstu vai šokolādes brūna.

Matu krāsas toni norāda ciparu marķējums

Atcerieties, ka matu krāsa nav jāizvēlas pēc attēla uz kastītes, jo tā parasti ir tikai ilustratīva un pilnībā neataino to krāsas toni, kas ir iepakojumā. To precīzi norāda ciparu kombinācija uz iepakojuma. Ko tā nozīmē?


1. cipars nosaka dabisko krāsu un tās dziļumu, kas attēlots pēc starptautiski pieņemtas krāsu skalas:

  • 1 melna

  • 2 brūna

  • 3 tumša kastaņu

  • 4 vidēja kastaņu

  • 5 gaiša kastaņu

  • 6 tumši blonda

  • 7 intensīvi blonda

  • 8 gaiši blonda

  • 9 ļoti gaiši blonda

  • 10 platīna blonda

Savukārt, otrais cipars norāda krāsas pamattoni un trešais, ja tāds ir, papildu nokrāsu (virstoni). Tos nosaka pēc šādas skalas:

  • 0 naturālais tonis

  • 1 pelnu

  • 2 matēts

  • 3 zeltains

  • 4 sarkans (varš)

  • 5 sarkanviolets

  • 6 violets

  • 7 brūns

Pērciet pietiekami daudz krāsas

Kad īstais matu krāsas tonis ir atrast, atliek to tikai iegādāties un likt lietā. Un te ir viena svarīga nianses – jānopērk pietiekami daudz krāsas, lai tās pietiktu pilnīgai matu noklāšanai. Krāsojot matus mājās, bieži tiek pieļauta kļūda, ka krāsas ir par maz, tāpēc tā vietām nav uzklāta pietiekamā daudzumā, radot nevienmērīgu krāsojumu. Ja jums ir vidēji vai gari mati, noteikti jāpērk divi vai pat trīs iepakojumi. Labāk, lai krāsa nedaudz paliek pāri, nekā ir jāknapinās un jādomā, kā noklāt visus matus.

Izmantojot krāsu, ievērojiet piesardzību

Atcerieties, ka matu krāsa nav parasts kosmētikas līdzeklis, bet gan aktīvi reaģējoša viela, kas arī satur agresīvākas sastāvdaļas. Rīkojoties ar matu krāsu, vienmēr jāievēro visi ražotāja noteiktie drošības nosacījumi. Noteikti izmantojiet cimdus, jauciet krāsu atbilstoši instrukcijai, kā arī nekad neturiet krāsu matos ilgāk, nekā ir norādīts. Ja rodas kairinājums, alerģiska reakcija, krāsa nokļuvusi gļotādā, pārtrauciet lietošanu, noskalojiet skarto zonu ar lielu daudzumu ūdens un konsultējieties ar ārstu, ja tas nepieciešams. Pat augstākās kvalitātes saudzīga un profesionāla matu krāsa varēs radīt kairinājumu, ja tā netiks izmantota pareizi un piesardzīgi.

Lietojiet arī produktus krāsotiem matiem Lai matu krāsa ikdienā izskatītos labi un saglabātu savu toni pēc iespējas ilgāk, atcerieties arī par kopjošo kosmētiku tieši krāsotiem matiem. Ražotāji piedāvā plašu klāstu ar dažādiem skaistumkopšanas produktiem, kas pasargā krāsu no izbalēšanas, saudzē un kopj matus, aizsargā tos no UV staru iedarbības, lai krāsa nezaudētu intensitāti. Ieteicams izmantot gan šampūnu, gan kondicionieri krāsotiem matiem. Par sliktu nenāks arī speciāla matu maska vai kāds serums. Arī šie matu produkti, kurus iecienījuši skaistumkopšanas saloni, plašā klāstā pieejami interneta veikalā salonline.lv.