BauskasDzive.lv ARHĪVS

Laiks pārmaiņām

...

2021. gada 14. augusts 00:00

40
Laiks pārmaiņām

Tu esi mūsdienīgs. Tu brauc ar elektrisko skrejriteni, vāri ūdeni elektriskajā tējkannā un tava brokastu sviestmaize top elektriskajā tosterī, bet zobu tīrīšanai slēpies vannas istabā... Jo tavs mutes higiēnas piederumu arsenāls ir tāds pats kā pirms simts gadiem – zobu pasta un zobu birste ar apšaubāmu atlikušo sariņu skaitu. Vai nav pienācis laiks pārmaiņām arī šajā jomā?

Pasaulē jau vairāk nekā 60 gadus pazīstamas elektriskās zobu birstes, kas kļūst arvien populārākas arī Latvijā. Elektrisko zobu birstīšu ražotāji ir radījuši inovācijas zobu kopšanas procesam un pierādījuši to efektivitāti vairākos pētījumos.

Kuru izvēlēties?

Gan parastā - manuālā zobu birste, gan elektriskā zobu birste veic vienādu funkciju – aplikuma noņemšanu no mūsu zobiem, lai novērstu kariesa veidošanos un smaganu saslimšanu attīstību. Zobu tīrīšana jāveic ik dienas un jāievēro pareiza zobu tīrīšanas tehnika. Elektriskās zobu birstītes minūtē veic 60 reižu vairāk kustību nekā manuālās zobu birstes, tādējādi aplikumu no zobiem spēj notīrīt labāk. Zinātniski pierādīta efektivitāte ir elektriskajām zobu birstītēm ar oscilējošu un rotējošu vai pulsējošu kustību kombināciju.

Ilgāk un rūpīgāk

Ir cilvēki, kas zobu tīrīšanu veic ļoti ātri. Diemžēl, pus minūtes laikā nav iespējams kārtīgi attīrīt zobus no aplikuma. Izvēloties elektrisko zobu birsti, nāksies sevi disciplinēt. Elektriskā zobu birste tīrīšanas režīmā darbojas divas minūtes. Šis laiks ir pietiekams, lai rūpīgi apstrādātu katru zobu.

Spiediena sensors

Zobu tīrīšanā ar manuālo zobu birstīti nereti tiek pielietots pārāk liels spēks. Šis ieradums veicina pakāpenisku smaganu atkāpšanos un deformē zoba audus. Īpaši nepatīkami tas var būt cilvēkiem ar ļoti jūtīgiem zobiem. Elektriskajā zobu birstītē ir iestrādāts īpašs spiediena sensors, kas signalizēs par pārmērīgu uz zoba pielikto spēku.

Atgādinājums mobilajā ierīcē

Tehnoloģiju cienītājiem tiek piedāvātas elektriskās zobu birstītes, kuras iespējams savienot ar tām paredzētu aplikāciju mobilajā ierīcē. Tā informēs par tīrīšanas tehniku un zobu virsmām, kas nav vēl iztīrītas. Iespējams arī saņemt atgādinājumus par to, ka pienācis laiks zobu tīrīšanai.