BauskasDzive.lv ARHĪVS

Zobu balināšana ar Philips Zoom! sistēmu – droši, saudzīgi un efektīvi

...

2021. gada 14. augusts 00:00

79
Zobu balināšana ar Philips Zoom! sistēmu – droši, saudzīgi un efektīvi

Zobu balināšana zobārstniecībā, kur to veic pieredzējuši speciālisti, ļauj iegūt skaistāku smaidu drošos apstākļos un ar pārliecību, ka būs arī pamanāms rezultāts. Izmantojot dažādas balināšanas metodes mājas apstākļos, rezultāts nav prognozējams, kā arī var tikt pieļautas kļūdas, kas negatīvi ietekmē zobu veselību. Tāpēc, ja ir vēlme padarīt zobus baltākus, vislabāk to uzticēt profesionāļiem, kuri izmanto modernākās balināšanas metodes.


Philips Zoom! balināšanas sistēma ir viena no jaunākajām un progresīvākajām metodēm zobu balināšanā. To darbā ar pacientiem izmanto “Dr. Apines zobārstniecības klīnika”, nodrošinot saudzīgu procedūru un ilgi paliekošu balināšanas efektu.

Kas ir Zoom! balināšanas sistēma Zobu balināšana ar Philips Zoom! šobrīd ir viena no modernākajām un saudzīgākajām metodēm, ar kuru strādā zobārsti, lai piedāvātu pacientiem ne tikai augstāko procedūras efektivitāti, bet arī mazāko ietekmi uz zobu veselību gan balināšanas brīdī, gan ilgtermiņā. Kādas ir galvenās šīs metodes priekšrocības un kāpēc to izvēlēties?

  • Zobiem saudzīga balināšana. Procedūrā tiek pielietota uzlabota UV gaismas lampa, kas aktivizē balinošo gelu. Šādas balināšanas laikā zobi netiek pakļauti karstuma ietekmei, kas varētu bojāt zobu struktūru, jo UV lampa neuzsilda zobus balināšanas laikā. Šis ir balināšanas veids ar vismazāko iespējamo apdegumu risku.

  • Balinošais gels stiprina zobus un mazina jutību. Balinošajam gelam, kas tiek izmantots, ir neitrāls pH līmenis un tas satur kalciju, kas ir zoba emaljas mikroelements. Kalcija joni palīdz stiprināt zobu, mazina zobu jutību, veido aizsargkārtu, kas ne tikai aizpilda virsmas mikrodefektus, bet padara zobu virsmu gludāku un spīdīgāku.

  • Rezultāts redzams jau pēc 2 stundām. Iegūt par vairākiem toņiem baltākus zobus ar šo metodi var jau pāris stundu laikā. Gels tiek aktivizēts ar speciāliem gaismas stariem, paātrinot tā iedarbību. Zoom! balināšana ilgst līdz 2 stundām un norit 3-4 reizes pa 15 minūtēm.

  • Efekts saglabājas ilgstoši. Protams, rezultāts un tā noturība atkarīga no individuāliem faktoriem un dzīvesveids ieradumiem, bet iegūtais baltais tonis var saglabāties pat divus gadus, ja veic profilaktiskus pasākumus.

Kas jādara pirms zobu balināšanas procedūras

Lai zobu balināšana ar Zoom! būtu pēc iespējas efektīvāka un pilnībā droša, būtiski procedūrai atbilstoši sagatavoties. Vispirms ir jāparūpējas par mutes dobuma un zobu kopējo veselību. Zobi jāpārbauda, vajadzības gadījumā jāsalabo. Tāpat vēlams arī veikt zobu higiēnu, lai zobu virsmas būtu pilnībā tīras un gatavas procedūrai.

Būtiska nianse, kas jāņem vērā, – plombas un mākslīgos zobus nevar izbalināt, tāpēc jārēķinās, ka var būt nepieciešamība tos mainīt, lai pēc balināšanas tonis būtu vienāds. Īpaši tas attiecas uz priekšējiem zobiem, kur šīs atšķirības ir izteiktāk pamanāmas. Par labākajiem risinājumiem šādā situācijā varēs konsultēt zobārsts.

Kad zobu balināšana netiek rekomendēta

Vizīte pie zobārsta pirms balināšanas nepieciešama ne tikai tāpēc, lai pārliecinātos, ka zobi ir veseli, bet arī tāpēc, lai saņemtu akceptu, ka balināšanu vispār drīkst veikt. Ir gadījumi, kad speciālisti neiesaka veikt zobu balināšanu vai ievērot īpašu piesardzību, piemēram, ja ir kādi emaljas vai zobu attīstības traucējumi, redzami vai mehāniski defekti uz zoba virsmas. To visu izvērtē speciālists un, ja nav nekādu šķēršļu, dod zaļo gaismu procedūras veikšanai. Jāņem vērā, ka zobus nedrīkst balināt grūtnieces, māmiņas, kas baro bērnus ar krūti, un bērni līdz 18 gadu vecumam.

Uzzināt vairāk par zobu balināšanu ar Philips Zoom! sistēmu, cenām un pieteikties procedūrai varat mājaslapā apinesklinika.lv.