BauskasDzive.lv ARHĪVS

Plastmasas logi - populārākā izvēle klientu vidū

...

2021. gada 31. jūlijs 00:00

61
Plastmasas logi - populārākā izvēle klientu vidū

Plastmasas logi jau ir kļuvuši par tik pierastu lietu mūsu mājokļu fasādēs, ka grūti iedomāties laiku, kad tie bija kaut kas ekskluzīvs un to montāžu savās mājās varēja atļauties tikai retais. PVC logi ir pieejami dažādos izmēros, piemēroti populārākajām namu fasādēm Latvijā, kā arī, allaž ir iespējams tos pasūtīt pēc specifiskiem, ne tik populāriem izmēriem. Plastmasas logu cenas arī ir salīdzinoši demokrātiskas. Lai arī modē sāk atgriezties koka logu montāža māju un biroju telpās, plastmasas logi joprojām ir pārliecinošs tirgus līderis Latvijā.

PVC logu plusi

Ja mājoklī nepieciešama logu nomaiņa, tad jāapsver visi plusi un mīnusi tam, kādu materiālu izvēlēties. Ja izvēle krīt par labu plastmasas logiem, tad skaidrs, ka būsiet tikai ieguvēji, jo:

- Plastmasas logi var lepoties ar vienkāršu un neuzbāzīgu dizainu, to kopšana ir elementāra, gadu gaitā tie nav jāpārkrāso un tie iekļaujas jebkuras telpas iekšējā un ārējā dizainā, turklāt, tos var izgatavot dažādās krāsās, arī ar koka imitācijas rāmi;

- Tiem ir lielisks ekspluatācijas laiks un daudzi nemaz nezina, ka no fasādes izņemtus logus var montēt atkal, nezaudējot to funkcionālās īpašības;

- Tiem ir lieliska termo un skaņas izolācija, kas ir viens no galvenajiem iemesliem tam, kādēļ to popularitāte ir tik liela. Ziemā nav auksts, pilsētniekiem tiek aiztaupīta klausīšanās dažādos trokšņos, lieliska ventilācija un termoregulācija telpā, neatkarīgi no tā, vai plastmasas logs ir uzstādīts fasādē vai kā jumta logs.

 Logu pareiza montāža

Plastmasas logi, ja pareizi iemontēti, ir pat lietojami atkārtoti. Pareizai logu montāžai ir neatsverama loma telpas ventilācijā un kopējā tehniskajā stāvoklī. Nepareizi iemontēti logi noved pie tādām, ne pārāk viegli novēršamām sekām, kā mitrums un pelējums. Pelējuma sēnītes atrašanās cilvēku tuvumā ir veselībai bīstama, tādēļ no tā ir maksimāli jāizvairās. Ailē nepareizi iemontēts logs nav arī izturīgs pret vēja slodzi, savukārt hermētiskas problēmas maksimāli palielina iespējamību mitruma, aukstuma un nepareizas gaisa plūsmas cirkulācijai mājoklī.