BauskasDzive.lv ARHĪVS

Profesionālas matu krāsas

...

2021. gada 23. jūlijs 23:33

189
Profesionālas matu krāsas

Gandrīz katra sieviete ir kaut reizi mājās pati krāsojusi matus. Tāpat gandrīz katra ir piedzīvojusi matu krāsošanas reizes, kas rezultējas ar lielāku vai mazāku katastrofu. Tam par iemeslu var būt nepareiza toņa krāsa, nekvalitatīva matu krāsa vai vēlme šajā procesā iegūt nereālu rezultātu, piemēram, melnus krāsotus matus padarīt blondus, nerēķinoties ar krāsu savstarpējās iedarbības likumsakarībām. Visi šie eksperimenti un neveiksmes ļauj uzzināt to, kā vairs nekad nedarīt. 

Viens no būtiskākajiem faktoriem, lai varētu cerēt uz lielisku krāsošanas rezultātu, – arī lietošanai mājās jāizvēlas kvalitatīvas un profesionālas matu krāsas.

Noturīgas un profesionālas matu krāsas katrai gaumei

Profesionālas matu krāsas, kuras darbā ar klientiem izmanto labākie frizieri, tagad pieejamas arī ikvienam interesentam lietošanai mājās. “SALON LINE” ir profesionālas kosmētikas, zīmolu produkcijas un salonu aprīkojuma tiešais izplatītājs Baltijas valstīs. Preču sortimentā pieejams visplašākais skaistumkopšanas produktu klāsts, tajā skaitā arī viss matu aprūpei – sākot matu mazgāšanas un veidošanas līdzekļiem līdz dažādu veidu matu krāsām. Visi produkti nopērkami tiešsaistes veikalā salonline.lv un veikalā-noliktavā Rīgā.


Sortimentā pieejamās matu krāsas izceļas ar to, ka ir īpaši noturīgas, efektīvas un ar matiem saudzīgu sastāvu. Tās izstrādājuši vadošie matu kosmētikas zīmoli sadarbībā ar frizieriem, lai nodrošinātu pašu labāko kopšanu, aizsardzību un krāsas rezultātu. Vairums matu krāsu ir bez amonjaka, kas samazinot matu bojāšanos. Profesionālās krāsas nodrošina ilgnoturīgu un spilgtu rezultātu.  Salonline.lv e-veikalā varat iegādāties:

•     ķīmiskās matu krāsas;

•     dabīgās matu krāsas;

•     tonējošās matu krāsas;

•     matu krāsas-želejas vīriešiem;

•     izsmidzināmas matu krāsas-lakas. 


Kādu matu krāsu izvēlēties

Par piemērotākā toņa matu krāsas izvēli vislabāk konsultēties ar stilistu vai frizieri, lai saņemtu ieteikumus par toņiem, kas piestāvētu tieši jums. Speciālisti, iesakot piemērotākās krāsas, vadās pēc ādas toņa, acu krāsas un citām individuālajām iezīmēm, kuras nosaka, cik labai izskatīsies konkrētā matu krāsa. Protams, šo analīzi var veikt arī pašu spēkiem, nosakot, vai jums ir vēss vai silts ādas apakaštonis. To vislabāk var redzēt delnas iekšpusē. Siltam apakštonim vēnas izskatīsies zaļganas, bet vēsam – zilganas. Attiecīgi matu krāsa jāizvēlas pretēji – vēsos vai siltos toņos, lai tā papildinātu ādas krāsu. 

 

Attiecībā uz acu krāsu var sekot speciālistu ieteikumam, ka, jo gaišāka acu krāsa, jo intensīvāku toni var izvēlēties. Zilo un pelēko acu īpašniekiem labi izskatās gaiši blondās un platīna krāsas, bet zaļo un brūno toņu acis izceļ zeltaini blondie un brūnie toņi, kā arī bordo.


Kas jāievēro, krāsojot matus mājās

Lai matu krāsošana mājas apstākļos izdotos un rezultāts nepatīkami nepārsteigtu, vienmēr precīzi jāseko krāsai pievienotajai instrukcijai un vēl dažiem svarīgiem padomiem.

•     Pirms krāsošanas sagatavojiet visus vajadzīgos palīgmateriālus – trauciņu krāsas jaukšanai, otu krāsas uzklāšanai, sprādzes matu sadalīšanai, cimdus un dvieli, ar ko nosegt plecus.

•     Sagatavojiet arī pietiekamu krāsas daudzumu. Ja mati ir īsi, pietiks ar vienu iepakojumu, bet gadījumā, ja esat vidēji garu un garu matu īpašniece, noteikti vajadzēs vairāk krāsas. Attiecīgi pērciet divus vai pat trīs matu krāsas iepakojumus. Labāk, lai paliek pāri, nevis pietrūkst.

•     Matu krāsošana jāsāk no priekšpuses virzienā uz pakausi, pēc tam sānu daļā.

•     Ja vēlaties nokrāsot matu saknes, tad vispirms krāsa jāuzklāj uz tām un jānotur pusi laika, pēc tam krāsa jāieklāj visos matos, lai tie nesanāktu vairākos toņos.

•     Krāsa jāizskalo siltā vai remdenā ūdenī, jāizmanto šampūns vismaz divas reizes, lai atbrīvotos no krāsas paliekām. Ja krāsai ir pievienots kopjošs līdzeklis (balzams vai maska), tas jāieklāj matos.

•     Slaukot matus, jāatceras tos maigi nosusināt, nevis berzēt ar dvieli, lai vēl papildus netraumētu matu struktūru.

 

Lai matu krāsa ilgāk izskatītos labi un nezaudētu savu intensitāti, būtiski matus ikdienā kopt ar krāsotiem matiem paredzētu kosmētiku, kas stiprina un atjauno matus, kā arī neļauj krāsai pārāk ātri izbalēt. Salonline.lv interneta veikalā atradīsiet ne tikai matu krāsas, bet arī plašu matu kosmētikas klāstu katram matu tipam un stāvoklim.