BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kā veicama ventilācijas sistēmas ierīkošana?

...

2021. gada 24. jūlijs 00:00

105
Kā veicama ventilācijas sistēmas ierīkošana?

Par gaisa kvalitātes būtisko nozīmi tiek runāts arvien vairāk. Pareiza ventilācija ļauj saņemt ieguvumus vairākos veidos un uzlabo labsajūtu, atrodoties mājoklī vai darbā. Kā veicama ventilācijas sistēmas ierīkošana un kam to uzticēt? Lasi šajā rakstā!

Ko sniedz ventilācijas sistēmas ierīkošana?

Ventilācijas sistēmas ierīkošana ir būtiska vairāku iemeslu dēļ. Tā, nodrošinot pilnvērtīgu gaisa apmaiņu telpā:

garantē, ka telpā būs optimāls gaisa daudzums. Ja cilvēks ilgstoši uzturas slikti vēdinātā telpā, var rasties galvas sāpes, nogurums un enerģijas zudums, būtiski samazinot darba produktivitāti. Tāpat nepietiekams skābekļa daudzums liedz baudīt pilnvērtīgu miegu;

pasargā no pārmērīga mitruma. Mitruma līmenis, kas ilgstoši telpā ir paaugstināts (virs 60%) rada labvēlīgu augsni pelējuma sēnei. Pelējums mīl mitras telpas un no tā ir grūti atbrīvoties. Pelējums izraisa dažādas veselības problēmas – astmu, alerģiskas reakcijas u.c.

Kādas ir pieejamās ventilācijas sistēmas?

Labo logu aģentūra piedāvā dažādas vienkāršās ventilācijas sistēmas:
1. pasīvās (dabīgās) ventilācijas sistēmas, kas ļauj ar salīdzinoši nelieliem finansiālajiem ieguldījumiem nodrošināt svaiga gaisa apmaiņu visu diennakti. Šādas sistēmas darbībai ir nepieciešama funkcionējoša ventilācijas šahta;
2. piespiedu ventilācijas sistēmas, kas darbojas ventilatoru veidā. Tās tiek ierīkotas tad, ja telpā gaiss pats nemainās pietiekami daudz, kā rezultātā gaisa apmaiņa ir jāveicina ar ventilatora palīdzību. Šādu sistēmu iespējams integrēt gan logā, gan sienā, kombinējot ar dabīgās ventilācijas iekārtām;
3. energoefektīvās ventilācijas sistēmas, kas ir sistēmas ar rekuperāciju, nodrošinot pilnvērtīgu gaisa apmaiņu, pēc iespējas vairāk samazinot siltuma zudumu. To darbībai nepieciešamais elektroenerģijas patēriņš ir būtiski mazāks kā, piemēram, klasiskam ventilatoram.

Uztici ventilācijas sistēmas ierīkošanu Labo logu aģentūrai!
Labo logu aģentūras komandā strādā zinoši, pieredzējuši speciālisti, kas vislabāk spēs ierīkot ventilācijas sistēmas mājoklī un darba telpās. Papildu drošībai piedāvājam 5 gadu garantiju, tādējādi apliecinot gatavību rūpēties par klientiem arī pēc darba izpildes.

Mūsu darbinieku profesionalitāte neliks vilties. Ienāc Labologuagentura.lv, iepazīsties ar piedāvājumu un sazinies ar mums, lai jau šodien sāktu ceļu laimīgākas ikdienas virzienā!