BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: “Dobeles dzirnavniekā” atklāta bioloģisko graudaugu pārslu un pastas ražotne

Foto – Ivars Bogdanovs

2021. gada 6. jūlijs 21:38

809
FOTO: “Dobeles dzirnavniekā” atklāta bioloģisko graudaugu pārslu un pastas ražotne

Pagājušajā nedēļā akciju sabiedrība (AS) “Dobeles dzirnavnieks” atklāja divas jaunas ražotnes –  bioloģisko graudaugu pārslu un inovatīvu pastas ražotni, kuru izveidē investēti 35 milj. eiro. Nākamo divu gadu laikā jaunās ražotnes uzņēmumam sniegs iespēju eksporta apjomus audzēt vismaz par 30%, informē Zanda Lūse, AS “Dobeles dzirnavnieks” mārketinga vadītāja.

“No idejas līdz projektu pabeigšanai ir pagājuši nedaudz vairāk nekā trīs gadi. Tas ir bijis intensīva darba pilns periods, kurā no ambicioza plāna esam nonākuši līdz reālai ražošanai. Mūsu mērķis ir iezīmēt Latviju pasaules kartē kā vietu, kur tiek ražoti īpaši kvalitatīvi pārtikas produkti ar augstu pievienoto vērtību, un ar abu ražotņu atklāšanu speram lielu soli šajā virzienā,” ražotņu atklāšanas sarīkojumā 2. jūlijā sacīja  AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš uzsvēra, ka pieprasījums pēc bioloģiskajiem produktiem strauji aug gan Latvijā, gan pasaulē, tāpēc šī ir stratēģiski nozīmīga iespēja iekustināt Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības nozari un veicināt augstas pievienotās vērtības eksporta produktu ražošanu. Jau šogad “Dobeles dzirnavnieks” plāno pārstrādāt aptuveni 40 tūkstoš tonnu bioloģisko graudu.

Ražotņu atklāšanas pasākumā piedalījās gan zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, gan ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un finanšu ministrs Jānis Reirs.

Uzņēmuma speciālisti iepazīstināja ar ražošanas procesu.