BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Aizvadīts Latvijas 100. vieglatlētikas čempionāts

Uldis Varnevičs

2021. gada 1. jūlijs 11:37

726
FOTO: Aizvadīts Latvijas 100. vieglatlētikas čempionāts

Jelgavas olimpiskajā Jāņa Lūša stadionā notika Latvijas 100. vieglatlētikas čempionāts. Covid – 19 ierobežojumu dēļ ceremonijas bija ļoti pieticīgas, dalībnieku skaits salīdzinoši neliels un tikai īsas uzrunas un sporta statistiķa Andra Staģa informācija liecināja par nozīmīgo skaitli.

Sacensībās, kas notika 26. un 27. jūnijā, no mūsu puses piedalījās Bauskas un Iecavas novada sportisti, pārstāvot savu novadu sporta skolu komandas – Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolu un Iecavas novada sporta skolu «Dartija».

Barjeru masveida krišanas pasākums notika 110 metru barjerskriešanas vīriešu disciplīnā, kur brīžiem krita gandrīz vai visa rinda ar barjerām un viens no dalībniekiem izstājās. Šajā situācijā četras sekundes simtdaļas pietrūka Emīlam Rūgumam – ar rezultātu 15,29 sekundes otrā vieta.

Pēc īsa brīža 100 metru barjerskriešnas distancē otro vietu izrāva pieredzējusī Ilona Kupčiuna – viņa konkurenti apsteidza par trīs sekundes simtdaļām, finišējot pēc 14,71 sekundes. Vēlāk trešo godalgu baušķeniekiem atnesa Rinalds Smilga, kurš tāllēkšanā ieguva trešo vietu ar rezultātu – 6,66 metri.

Šajā dienā sākās un nākamajā dienā 27. jūnijā turpinājās desmitcīņas sacensības gan pieaugušajiem, gan U20 grupas dalībniekiem. Baušķeniekus U20 grupā pārstāvēja Kristiāns Lauva un Henrijs Obolēvičs. Diemžēl H. Obolēvičs, pēc trim disciplīnām, atrodoties ceturtajā vietā muguras sāpju dēļ izstājās. Toties K. Lauva sāka kā līderis un tā arī turpināja. Rezultātā iegūti 6 493 punkti.

Otrās dienas rīts sākās ar 10 000 metru soļošanu, kur piedalījās viens bijušais un viens esošais Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas trenera Ilmāra Saulgrieža audzēkņi. Pašreizējais audzēknis Raivo Saulgriezis, kas pārstāv Jēkabpils sporta centru, izcīnīja otro vietu ar rezultātu 43 minūtes un 6,1 sekunde. Savukārt Ruslans Smolonskis, kurš trenējas Ventspils sporta skolā «Spars» pie Modra Liepiņa, uzvarēja ar rezultātu 42 minūtes un 0,57 sekundes.

Trīssoļlēkšanā otro medaļu izcīnīja R. Smilga – šoreiz sudraba godalga ar rezultātu 14,18 metri.