BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Noslēgumam tuvojas filmas «Operetes sargs» uzņemšana

Ingrīda Punka

2021. gada 30. jūnijs 14:23

2519
FOTO: Noslēgumam tuvojas filmas «Operetes sargs» uzņemšana

Noslēgumam tuvojas filmas «Operetes sargs» uzņemšana, kuras filmēšana notikusi arī Rundāles novadā.

Entuziastu grupa 2019. gadā sākusi darbu pie filmas «Operetes sargs» veidošanas, kas iecerēta kā mākslinieciski izklaidējošs, izglītojošs un dokumentāls stāsts par opereti kādreiz un tagad. Pērn apritēja 75 gadi, kopš Rīgā izveidoja Operetes teātri, kas jau gadsimta ceturksni vairs nepastāv. Ņemot vērā, ka pagājuši jau 25 gadi, kopš Valsts Rīgas Operetes teātris tika slēgts, šis ir nozīmīgs un emocionāli būtisks mirklis, kad fiksēt atmiņu stāstus un vēstures liecības, kā arī dokumentēt operetes žanru mūsdienās.

Filma būs dokumentāls stāsts ar spēlfilmas elementiem, kurā atmiņu stāsti un arhīvu materiāli savīsies ar inscenētām ainām. Caurviju tēls būs Operetes sargs, kura lomā darbosies Jānis Briedis un Gunārs Placēns. Filma palīdzēs saprast, kāpēc tik svarīgs ir šis mantojums, kas var iedvesmot cilvēkus.

Vai Rīgā, Pārdaugavā atgriezušies padomju laiki? Šādu jautājumu sestdien, 26. jūnijā, viens otrs uzdeva gan policijai, gan sociālajos tīklos, publicējot foto ar padomju Latvijas laika karogu pie dažām ēkām Pārdaugavā. Izrādījās, ka finišam tuvojas dokumentālās filmas «Operetes sargs» uzņemšana, starp masu skatu dalībniekiem bija arī vairākas mūspuses novadnieces.

Sestdien tika filmētas vairākas masu skatu epizodes par piecdesmitajiem gadiem – par to liecināja gan masu skatu dalībnieku apģērbs un frizūras, gan senie auto no Rīgas Motormuzeja. Diena bija saulaina, tāds labs noskaņojums valdīja arī filmētāju un aktieru starpā. Īsto noskaņu palīdzēja radīt piemeklētie tērpi un friziermeistaru uzburtās frizūras, retā iespēja iesēstie un fotografēties lepnā automašīnā un vecā moča blakusvāģī!