BauskasDzive.lv ARHĪVS

Prioritātes – sociālā un jaunatnes joma

Prioritātes – sociālā un jaunatnes joma

Kandidātu dosjē: «Jaunā Vienotība» vēlas plašāku dialogu ar sabiedrību, īpaši ārpus pilsētām

Aizvadīto četru gadu laikā kopš iepriekšējām vēlēšanām virknē partiju notikušas ļoti lielas pārmaiņas, un «Jaunās Vienotības» saraksts ir viens no tiem, kur palicis maz to, kas pārstāvēja «Vienotības» sarakstu iepriekšējās vēlēšanās. Atjauninātajam sastāvam būs jāmeklē savi vēlētāji.

Iepriekšējās vēlēšanās «Vienotībai» labāk gāja Iecavas novadā, kur ievēlēja divus pārstāvjus – Arni Grundmani un Laini Bahu. L. Baha šogad pārstāv citu partiju, bet A. Grundmanis palicis uzticīgs «Jaunajai Vienotībai». No iepriekšējā Iecavas novada vēlēšanu saraksta palikuši tikai A. Grundmanis, Uldis Maniks un Inga Dreimane, kas partijas sarakstā kandidēja arī 2013. gadā. Tomēr daudzi populārākie partijas biedri aizgājuši uz citu partiju. Bauskas novadā 2017. gadā no «Vienotības» saraksta domē ievēlēja Uldi Kolužu, bet viņš 2018. gadā no partijas izstājās un arī šogad kandidē citā sarakstā. Arī no Bauskas novada iepriekšējo vēlēšanu saraksta palikuši tikai divi – Dina Romanovska un Dinija Kalēja. Sarakstā septiņi ir partijas «Jaunā Vienotība» biedri.

Atjauninātajam sastāvam būs jāpaveic daudz darba, lai pievērstu sev uzmanību. Publiskajās diskusijās viņi pašlaik to dara diezgan sekmīgi, piedaloties visās laikraksta «Bauskas Dzīve» un biedrības «Laiks jauniešiem» rīkotajās tiešsaistes diskusijās, kā arī citās aktivitātēs. Deputātu kandidātu piedāvātās prioritātes var skatīt portāla lsm.lv sadaļā «Pašvaldību vēlēšanas 2021».

Partijas saraksta pārstāvji līdz šim veiksmīgi aizstāvējuši savu viedokli diskusijās, piedāvājot jaunus risinājumus un gūstot labu vērtējumu. Tomēr partijai vēlēšanās varētu radīt problēmas ar «Covid-19» vīrusa izplatību saistītie ierobežojumi, jo jaunajam sastāvam trūkst publicitātes atšķirībā no sarakstiem, kur vadībā ir politiķi, kas jau vairāk nekā desmit gadu ir deputāti un pat novadu priekšsēdētāji vai pašvaldību vadības amatpersonas. Tomēr ierobežojumu dēļ rīkot tiešas tikšanās ar iedzīvotājiem nevar, tas varētu samazināt saraksta izredzes iegūt vietas novada domē.

1. Dina Romanovska

Dzimusi 1977. gadā. 2002. gadā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā iegūts sociālo zinātņu bakalaura grāds psiholoģijā ar specializāciju skolas un ģimeņu psiholoģijā. 2014. gadā pabeigusi vadības un sociālā darba augstskolu «Attīstība», iegūstot profesionālā maģistra grādu sociālajā darbā ar specializāciju sociālo institūciju vadībā. Partijas «Jaunā Vienotība» biedre.
Portāla lsm.lv sadaļā «Pašvaldību vēlēšanas 2021» D. Romanovska atzīmējusi, ka vēlas skaisti sakoptu novadu, sociālās uzņēmējdarbības atbalstu, nevalstisko organizāciju atbalstu neatkarīgi no darbības jomas, dienas centru ieviešanu ikvienā novada pagastā saturīga laika pavadīšanai dažādām mērķa grupām, higiēnas centru ieviešanu ikvienā pagastā un vairāk saturīgu, praktisku nometņu bērniem.

2017. gadā vēlēšanās uz Bauskas novada domi startēja «Vienotības» sarakstā. Tomēr ieguva vairāk mīnusu nekā plusu.
Amatpersonas deklarācijā uzrādīts īpašumā dzīvoklis Bauskā, «BMW-318» valdījumā un no Bauskas novada sociālā dienesta atalgojumā saņemti 17 602,28 eiro.

Diskusijās kritizēta kā mazāk pieredzējusī no partiju pirmajiem numuriem. «Uzskatām, ka ir situācijas kad politiskā pieredze ir pluss un kad nav. Kopumā pašvaldība tomēr ir vairāk saimnieciski administratīvā iestāde, kurā vadītāja uzdevumi nav politiskās spēles, bet vadība un reprezentācija. Mēs esam par caurspīdīgu un pareizu pārvaldi, kurā katrs dara savus pienākumus,» viedokli pauž D. Romanovska.

2. Arnis Grundmanis

Dzimis 1966. gadā. 1992. gadā absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti, Mehānikas un mašīnbūves fakultāti. 2001. gadā Latvijas Kristīgajā akadēmijā apguvis kristīgā psihologa/karitatīvā sociālā darba programmu. Partijas «Jaunā Vienotība» biedrs.

Iecavas novada domes deputāts, SIA «ArtOptika» valdes loceklis, Latvijas Optometristu un optiķu asociācijas biedrs, Iecavas jauniešu padomes biedrs. Domes sēdēs paretam pauž pretēju viedokli Iecavas novada vadībai.

SIA «ArtOptika» pieder kapitāla daļas 2846 eiro vērtībā, valdījumā – 2011. gada «Renault Megane Scenic». No Iecavas novada pašvaldības administrācijas saņemti 1795,78 eiro, no SIA «ArtOptika» atalgojums 6000 eiro.

Priekšvēlēšanu diskusijās akcentē savu atbalstu partijas «Jaunā Vienotība» vadībai, uzsverot, ka tieši pašas partijas vadītāju māka veidot dialogu ar citām partijām būs kā priekšrocība, ja arī Bauskā šī saraksta pārstāvji nonāks domes vadībā.

3. Dmitrijs Ščegoļevs

Dzimis 1977. gadā. 2000. gadā Latvijas Universitātē beidzis socioloģijas programmu. 2018. gadā Kandavas lauksaimniecības tehnikumā iegūta agroholdinga vadītāja specialitāte. Partijas «Jaunā Vienotība» biedrs.

Pašnodarbinātais. Īsteno dažādus kultūras, multimediju, jaunatnes un kopienu projektus biedrībā «Vizuālās kultūras klubs». Izveidoja biedrību «BM Studio», kas sadarbībā ar Bauskas novada jauniešiem uzņēma filmu «Bauskas tilti». Pēdējos gados īstenojis vairākus pasākumus, lai pētītu Zemgales krieviņu vēsturi un informētu sabiedrību par šo iedzīvotāju grupu, sadarbojoties ar vēstures biedrībām Krievijā, Lietuvā un Igaunijā. Īstenojis daudz citu projektu, piedalījies filmu uzņemšanā.

Kā prioritāti deputāta darbam minējis mobilo pakalpojumu un mobilās neformālās izglītības attīstību, pulciņus un meistarklases, kas pieejamas visos novada attālākos nostūros, kā arī vienotas novada kultūras politikas izveidi.

4. Inga Tarvida
Dzimusi 1969. gadā. 2004. gadā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā apgūta grāmatvedības programma. Papildu izglītība šajā jomā iegūta biznesa augstskolā «Turība», 2006. gadā apgūta grāmatvedība, 2008. gadā – uzņēmumu un iestāžu vadība.
Strādā zemnieku saimniecībās «Aleksandrīna» par galveno grāmatvedi un «Karvišķes» par grāmatvedi, valdes locekle dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā «K-3». Ikdienā aktīvi sporto un pārstāv Bauskas novada komandas basketbola sacensībās. Partijas «Jaunā Vienotība» biedre.

Prioritātes – pašvaldības atbalsts māju renovācijas un siltumefektivitātes projektu realizācijā, pakāpeniska pāreja no grunts seguma uz kvalitatīvu asfalta segumu vietējās nozīmes ceļiem.

5. Andris Kalvāns

Dzimis 1967. gadā. Banku augstskolā 2000. gadā ieguvis izglītību banku zinību specializācijā, 2003. gadā – ekonomikas specializācijā. Pašlaik bezdarbnieks. Partijas «Jaunā Vienotība» biedrs.

Kā prioritātes atzīmē vēlmi veicināt finanšu institūcijas «Altum» līdzfinansējuma piesaistīšanu daudzdzīvokļu ēku siltināšanai.

6. Laura Skodžus

Dzimusi 1992. gadā. 2013. gadā absolvējusi Saulaines profesionālo vidusskolu, ēdināšanas servisa speciāliste. Pašlaik mājsaimniece. Piedalījusies Bauskas novada sporta spēlēs, pārstāvot Ceraukstes novadu šahā.

Kā prioritāti nosaukusi pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu attālo novada apdzīvoto vietu iedzīvotājiem, jo īpaši jaunajiem vecākiem. Vēlas attīstīt atbalsta programmas mazās uzņēmējdarbības un mājražošanas izveidei.

7. Uldis Maniks

Dzimis 1977. gadā. 2000. gadā Latvijas Universitātes Biznesa un vadības fakultātē apguvis starptautiskās ekonomiskās attiecības. SIA «EARS Works» valdes loceklis. 2017. gadā piedalījās Iecavas novada domes vēlēšanās partijas «Vienotības» sarak-stā, bet atbalstu toreiz nesaņēma – svītrojumu vairāk nekā plusu. Partijas «Jaunā Vienotība» biedrs.

Iecavnieks U. Maniks ir latviešu studentu korporācijas «Patria» biedrs. Izdevuma «Album Patrum: studentu korporācija «Patria», 1926. – 2006.» autors.

Piedalījies Latvijas Televīzijas prāta spēlē «Veiksme. Intuīcija. Prāts». Televīzijā atzina, ka patīk metināt auto un ar nepacietību gaida katru jaunu zinātniskās fantastikas filmu.

Partijas biedru vidū U. Manikam ir visplašākie plāni. Vēlas pārskatīt visus pašvaldības procesus, optimizēt, izskatot iespējas atsevišķus procesus automatizēt elektroniski ar mūsdienu tehnoloģijām, ieviest uz mērījumiem balstītu darba lēmumu pieņemšanu un nodaļu vizuālu atskaišu sistēmu iedzīvotājiem. Kā prioritātes atzīmējis iedrošināšanas grantus jaunajiem uzņēmējiem, kā arī sabiedriskās atpūtas zonas paplašināšanu Iecavā pie peldētavas.

Topošā apvienotā novada plašākai sabiedrībai U. Maniks kļuva pazīstams kā Bauskas biznesa inkubatora vadītājs. Iestādi viņš vadīja no 2016. līdz 2018. gadam, padarot Bauskas biznesa inkubatoru populāru apkārtējos novados. U. Maniks atzīst, ka darbība Bauskas biznesa inkubatorā bija laba pieredze.

8. Renārs Manuilovs

Dzimis 1983. gadā. 2001. gadā pabeidzis Bauskas 1. vidusskolu. Pašlaik strādā Baldones novada domē par projektu vadītāju, ir publisko un privāto partnerattiecību biedrības «Zied zeme» valdes loceklis.  Biedrība darbojas Ogres, Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes un Baldones novadā, piedaloties projektu konkursos un piesaistot finansējumu, kas pārsvarā domāts lauku attīstībai. Pats sevi raksturo kā jaunatnes darbinieku, projektu vadītāju, dejotāju, tradicionālās kultūras kopēju un dievturi. Partijas «Jaunā Vienotība» biedrs.

Sabiedrībā vairāk pazīstams ar aktivitātēm Vecumnieku novada Bārbeles pagastā. 2005. gadā nodibināja biedrību «Jaunatne smaidam», kas kļuva par dažādu aktivitāšu punktu, rīkojot pasākumus un piesaistot jauniešus no dažādiem novadiem. 2020. gadā biedrība atzīmēja 15 gadu jubileju. Rīkoja Vecumnieku novada jaunatnes forumu – politiķi un iedzīvotāji aktivitātes vērtēja diezgan augstu, bet īpaši veiksmīga sadarbība ar Vecumnieku novada domi neizveidojās.

Startēja vēlēšanās uz Vecumnieku novada domi 2013. gadā Nacionālas apvienības sarakstā, saņemot vairāk svītrojumu nekā plusu. 2017. gadā vēlēšanās startēja Latvijas Atdzimšanas partijas sarakstā, kur palika otrajā vietā, bet partijas pārstāvji neieguva nevienu vietu domē.

Apvienotajā novadā vēlas attīstīt sabiedrības līdzdalības sistēmu lēmumu pieņemšanā, sākot ar praktiskiem jautājumiem savā ciemā vai pagastā un beidzot ar novada attīstību. Kā prioritātes atzīmējis mājokļu energoefektivitātes palielināšanu, dzīvojamā fonda attīstību un ceļu infrastruktūru.

9. Zane Kuka

Dzimusi 1985. gadā. 2018. gadā Utenas universitātē Lietuvā apgūta sociālā darba specialitāte. Bauskas novada sociālā dienesta vadītājas vietniece. Diskusijā, ko rīkoja biedrība «Laiks jauniešiem», saņemti pārmetumi, ka sociālā dienesta vadītājas vietniece pieņemta darbā bez konkursa. Sociālā dienesta vadītāja Dina Romanovska skaidroja, ka šajā situācijā konkurss nebija jārīko un Z. Kuku par vietnieci no savu darbinieku vidus izvēlējusies pēc vairāku mēnešu rūpīgas analīzes.

Portālam lsm.lv atzīmējusi, ka vēlas uzlabot vides pieejamību pilsētu centros un pagastos, lai jebkuram iedzīvotājam būtu iespēja saņemt pakalpojumus atbilstoši vajadzībām. Kā prioritāti uzskata atbalstu ģimenēm ar bērniem un pieaugušajiem, kam ir funkcionāli traucējumi, kā arī sadarbības veidošanu un palīdzību nevalstiskajām organizācijām, kas pārstāv un atbalsta personas ar garīga rakstura traucējumiem.

10. Dinija Kalēja
Dzimusi 1997. gadā. 2016. gadā beigusi Rīgas Valsts 1. ģimnāziju. 2021. gadā absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultāti. Vispārējās izglītības apgūšanas laikā bieži piedalījusies mācību olimpiādēs, bijusi Latvijas valsts 17. ekonomikas olimpiādes dalībniece. Darbavieta – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Rīgas reģionālā centra BAC «Purvciems» brigāde.

Viņai šīs ir otrās vēlēšanas – 2017. gadā bija «Vienotības» sarakstā Bauskas novada domes vēlēšanās, bet toreiz saņēma vairāk svītrojumu nekā plusu.

11. Tatjana Kadiķe

Dzimusi 1967. gadā. 1987. gadā absolvējusi Bebrenes sovhoztehnikumu, iegūstot veterinārijas specialitāti. Apbedīšanas biroja SIA «VK VITA» vadītāja. Bijusi Bārbeles pagasta tautas nama vadītāja.

Kā prioritātes saskata atbalstu daudzdzīvokļu māju renovācijai, ielu un gājēju ietvju sakārtošanu novada ciemos un brīvā laika un sporta infrastruktūras sakārtošanu un uzturēšanu visos novada pagastos.

12. Artūrs Biezais

Dzimis 1990. gadā. 2010. gadā pabeidzis Skaistkalnes vidusskolu. Latvijas Universitātē 2014. gadā apguvis sporta un veselības mācību un 2016. gadā – izglītības vadību. SIA «CrossChem» produktu speciālists.

Aktīvs sporta entuziasts, kas manāms arī norādītajās prioritātēs. Vēlas atbalstīt sporta, kultūras un izglītojošu pasākumu organizēšanu. Kā prioritātes nosauc uzņēmējus, vides aizsardzību un sportu.

13. Kristīne Pačkajeva

Dzimusi 1983. gadā. 2001. gadā ieguvusi vispārējo vidējo izglītību Murjāņu sporta ģimnāzijā. 2009. gadā pabeigusi Latvijas Universitāti, ir veselības un sporta skolotāja. Strādā pirmsskolas izglītības iestādē «Mārzemīte» par pedagoģi un Rīgas Volejbola skolā par direktora vietnieci. Vecumnieku novada domes jaunatnes lietu speciāliste. Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā «Labākais darbā ar jaunatni 2020» sumināta nominācijā «Iedvesmas dzirksts».

Īpašumā 2020. gada deklarācijā uzrādīja zeme Vecumnieku pagastā un 2008. gada «Volvo XC90». Atalgojumā no Vecumnieku vidusskolas saņemti 7945,45 eiro. No Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti divi pabalsti 2812,2 un 855,26 eiro. No Vecumnieku novada domes atalgojumā saņemti 7973,47 eiro. No Rīgas pašvaldības saņemts atalgojums 13 265,24 eiro un citi ienākumi 2550 eiro.

Aktīva sportiste. Savulaik Latvijas čempionātā pirmajā līgā kopā ar Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu izcīnīja pirmo vietu. Bijusi Latvijas junioru volejbola izlases dalībniece.

Apvienotajā novadā vēlas veicināt jauniešu telpu izveidi lielākajās novada apdzīvotajās vietās, kur tādu vēl nav, atbalstīt nevalstiskās organizācijas un jauniešus, kā arī sakārtot sporta infrastruktūru novadā.

14. Inga Dreimane

Dzimusi 1961. gadā. 1983. gadā pabeigusi Latvijas Universitāti, iegūstot tirdzniecības ekonomista specialitāti. A/s «Balticovo» ceha vadītāja un Pasaules Putnkopības asociācijas Latvijas biedrības valdes locekle.

Apvienotajā novadā vēlas jaunus, drošus un kvalitatīvus bērnu laukumus, atbalstu ģimenēm ar bērniem, jauniešu interešu izglītībai un izglītības kvalitātes celšanai, sporta aktivitāšu atbalstīšanu un veicināšanu.

15. Līga Stūre

Dzimusi 1965. gadā. 1989. gadā beigusi Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Veterinārmedicīnas fakultāti, iegūstot veterinārārstes specialitāti. IK «Veterinārārste Līga Stūre» vadītāja, biedrības «Iecavas sieviešu klubs «Liepas»» biedre, Latvijas Veterinārārstu biedrības biedre. Partijas «Vienotība» sarak-stā startēja arī 2013. gadā Iecavas novada vēlēšanās.

Kā prioritātes nosauc sociālā dienesta darba kvalitātes uzlabošanu darbā ar maznodrošinātām personām un daudzbērnu ģimenēm, kā arī ceļu infrastruktūras uzlabošanu Iecavas novada perifērijā.

16. Edīte Mārtinsone
Dzimusi 1961. gadā. 2006. gadā Biznesa augstskolā iegūta augstākā profesionālā izglītība. Pašlaik ir Valsts probācijas dienesta Zemgales reģiona teritoriālās struktūrvienības Bauskas nodaļas vadošā probācijas speciāliste – nodaļas vadītāja.

Deklarēta kopīpašumā zeme Gailīšu pagastā un īpašumā 2007. gada «Audi A4». Uzrādīti bezskaidrās naudas uzkrājumi 14 740 eiro. No Valsts probācijas dienesta saņemts atalgojums 20 378,74 eiro. Uzrādītas parādsaistības 9960 eiro.

Kā prioritāti nosaukusi nepieciešamību nodrošināt racionālu un pierādījumos balstītu pašvaldību reformas norisi Bauskas novadā.

17. Mārtiņš Puķe

Dzimis 1993. gadā. 2012. gadā pabeidzis Uzvaras vidusskolu. SIA «Z222» pārdevējs un biedrības «Jaunatnes smaidam» pārstāvis – biedrībā viņš ir finanšu vadītājs.

M. Puķe vēlas attīstīt jauniešu centrus vai aktivitāšu telpas lielākajos novada ciemos, kur jaunieši var pulcēties un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

18. Dita Čekša

Dzimusi 1991. gadā. 2018. gadā Rīgas Stradiņa universitātē pabeigusi programmu «Sociālais darbs». Trešā Bauskas novada sociālā dienesta pārstāve sarakstā – sociālās palīdzības un sociālā darba nodaļas vadītāja.

Viena no sociālā dienesta speciālistēm, kas Bauskā vadīja individuālā budžeta modeļa  izmēģinājumprojektu bērniem ar invaliditāti, kas nākotnē varētu kļūt par galveno veidu, kā veicināt bērnu invalīdu attīstību jau no pirmajiem dzīves gadiem. Dažādās Bauskas novada sporta spēlēs pārstāv Ceraukstes pagastu.

Apvienotajā novadā vēlas attīstīt sociālo uzņēmējdarbību, radot produktus un pakalpojumus ar augstu sociālo pievienoto vērtību. Prioritāri plāno vērst uzmanību uz sociāli mazaizsargāto personu grupām, īpaši cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, nepilnām ģimenēm un ģimenēm ar trim un vairāk bērniem.

19. Erlends Līkais

Dzimis 1998. gadā. 2016. gadā pabeidzis Īslīces vidusskolu, 2021. gadā Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis namu apsaimniekošanas specialitāti. Pašlaik SIA «Vides serviss» namu apsaimniekotājs. Pārstāvējis Bauskas komandu svaru stieņa spiešanas sacensībās, izcīnot dažādu kalumu godalgas Latvijas mēroga sacensībās.

Vēlas pilnveidot un attīstīt aktīvās atpūtas laukumus pilsētās un pagastos, uzlabot esošos un izveidot jaunus bērnu rotaļu laukumus pagastos. Kā prioritātes atzīmē vides pieejamības sekmēšanu, kā arī Bauskas vecpilsētas skata uzlabošanu, vēsturisko ēku atjaunošanu, daudzdzīvokļu māju renovāciju un energoefektivitātes paaugstināšanu.

20. Artūrs Bundurs

Dzimis 1989. gadā. 2008. gadā pabeidzis Bauskas 2. vidusskolu. SIA «Kaija SEAFOOD» remontstrādnieks. Savulaik trenējies Bauskas boksa klubā un pārstāvējis Bausku starptautiskās sacensībās.

Kā prioritāti nosaucis pašvaldībai piederošo ēku sakārtošanu Bauskas pilsētā un dzīvojamā fonda attīstīšanu.

21. Mārīte Mediņa-Bukne

Dzimusi 1979. gadā. 1998. gadā pabeigusi Skaistkalnes vidusskolu. 2000. gadā Rīgas 34. arodvidusskolā ieguvusi profesionālo izglītību, 2016. gadā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā apgūta uzņēmumu vadības programma. Skaistumkopšanas salona «Lilly» friziere.

Vēlas atbalstīt mazos un vidējos uzņēmējdarbības veicējus, kā arī veicināt jauniešu nodarbinātību, atbal-stot un aicinot Bauskas novada uzņēmējus iesaistīt jauniešus vasaras darbos. Kā prioritāti izcēlusi stāvlaukumu kapacitātes palielināšanu Bauskas novada daudzdzīvokļu namiem.

22. Dāvis Zāģers

Dzimis 1996. gadā. 2019. gadā pabeidzis Iecavas vidusskolu. Pašlaik Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta Redzes nodaļas laboratorijas darbinieks – laborants un SIA «LVX Optika» pārdevējs konsultants.
 
Sabiedrībā pazīstams kā aktīvs kultūras dzīves dalībnieks. Kantrimūzikas rokgrupas «PakavRockBand» basģitārists, teātra sporta aktīvists un jauno teātra sporta dalībnieku kvēls atbalstītājs. Iecavas jauniešu amatierteātra studijas «ARTIS» un Bauskas Tautas teātra aktieris, pasākumu vadītājs un personība, kas regulāri iesaistās dažādās kultūras aktivitātēs gan Iecavas, gan Bauskas novadā.
D. Zāģers vēlas, lai pašvaldība aktīvāk rīkotu koncertus, pasākumus, veicinātu apmeklētāju un mākslinieku piesaisti, lai pasākumi būtu dažādāki, kā arī kvalitatīvi. Kā savas prioritātes nosaucis pašdarbības kolektīvus, ārpusskolas interešu pulciņus – robotiku, kokamatniecību, metālapstrādi un citus. Vēlas, lai pašvaldība izveido apskates objektu – dabas taku – netālu no Iecavas.


20190621-0150-maf-logo.jpg
Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem