BauskasDzive.lv ARHĪVS

Sola drošu, stabilu un labvēlīgu dzīves un darba vidi

Sola drošu, stabilu un labvēlīgu dzīves un darba vidi

Kandidātu dosjē. Jaunā konservatīvā partija Bauskas novada pašvaldības vēlēšanās startē pirmo reizi

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kandidātu sarakstā ir 21 persona, no tām vairums – 14 – JKP biedri. Saraksta līdere Inita Nagņibeda ir vienīgā ar pieredzi pašvaldības deputāta amatā. Viņa skaidro, ka saraksts veidots, pirmām kārtām aicinot kandidēt partijas biedrus. Uz atlikušajām vietām sarakstā uzrunāti potenciālie atbalstītāji, kam ir līdzīgas vērtības ar JKP definētajām un kam partija var uzticēties. Svarīgs bijis nosacījums, lai vēlēšanu listē būtu pārstāvēti visi četri apvienojamie novadi: 12 deputātu kandidāti pārstāv Bauskas novadu, četri – Iecavas, trīs – Vecumnieku, divi – Rundāles.

JKP savā programmā sola «darīt godīgi, drosmīgi un gudri, lai iedzīvotājiem apvienotajā Bauskas novadā būtu droša, stabila un labvēlīga dzīves un darba vide». Izglītības jomā paredzēts modernizēt skolu mācību vidi; turpināt sakārtot sporta infrastruktūru: sporta stadionu Vecumniekos, sporta zāli Iecavas pamatskolā, smilšu volejbola laukumu Bauskā, futbola laukumu Pilsrundālē. Plānots sekmēt interaktīvus risinājumus tūrisma attīstībai; veicināt Bauskas vēsturiskā centra atjaunošanu. Partija sola veltīt uzmanību ģimenes ārstu praksēm lauku teritorijās, finansiāli atbalstīt un piesaistīt jaunos ārstus.

1. Inita Nagņibeda
Dzimusi 1968. gadā. Vēlēšanu listē pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Liepājas Pedagoģiskajā institūtā ieguvusi latviešu valodas un literatūras skolotājas kvalifikāciju; šogad – profesionālo maģistra grādu izglītības vadībā. Bauskas Valsts ģimnāzijā ir direktores vietniece. JKP biedre kopš 2017. gada oktobra. 2018. gada janvārī nodibinājusi JKP Bauskas nodaļu, kurā pašlaik ir 25 biedri. Iepriekš bijusi Nacionālās apvienības biedre un Bauskas novada domē ievēlēta divas reizes, kandidējot no Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK saraksta. Domē vada izglītības, kultūras un sporta lietu komiteju, ir finanšu komitejas locekle, darbojas domes apbalvojumu piešķiršanas padomē.

Par darbu novada domē pērn nopelnījusi 3814,62 eiro, direktores vietnieces amatā – 30 495,96 eiro, saņēmusi 613,24 eiro atalgojumu no Izglītības kvalitātes valsts dienesta. Valdījumā ir 2019. gada izlaiduma vieglais auto «Nissan Juke».

Kandidē vēlēšanās, jo uzskata, ka ir: zināšanas un pieredze izglītības iestādes vadībā un pašvaldības domes darbā; atbalsts no cilvēkiem; sabiedriski aktīva un līdzatbildīga par notiekošajiem procesiem novadā un valstī; nevar stāvēt malā, kad ir atkal jauna reforma; vēlas, lai apvienotajā novadā notiek pozitīvas un iedzīvotājiem derīgas pārmaiņas.

Vēlas paveikt: izveidot efektīvi funkcionējošu pašvaldības pārvaldi, kas balstīta uz tiesiskumu, personisko atbildību un atklātību; veidot konstruktīvu un cieņpilnu deputātu komunikāciju, kopīgi vienoties par novada attīstības virzieniem un uzdevumiem; regulāri tikties ar iedzīvotājiem, iesaistot novadam svarīgu jautājumu lemšanā; veidot modernu un digitālajām tehnoloģijām nodrošinātu izglītības iestāžu mācību vidi; veicināt ceļu sakārtošanu. Uzskata, ka deputātam nepieciešamās īpašības ir līderība, prasme veidot komandu, labas komunikācijas iemaņas, godīgums un spēja atzīt kļūdas, augsta atbildība izjūta.

2. Līga Rimševica
Dzimusi 1976. gadā. Ir JKP biedre. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālo bakalaura grādu izglītībā, veselības mācības un sporta skolotāja kvalifikāciju. Bauskas novada pašvaldības iestādes «Sporta centrs «Mēmele»» direktore. Ir Bauskas novada domes sporta lietu sabiedriskās padomes sastāvā un jaunatnes lietu konsultatīvās komisijas locekle.

Direktores amatā 2020. gadā alga bija 15 721,94 eiro, treneres atalgojumā no Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas saņēmusi 5768,91 eiro. Citu ieņēmumu veidā 300 eiro atalgojums gūts no Bauskas Valsts ģimnāzijas. Īpašumā ir 2004. gada izlaiduma vieglais auto «Volkswagen Touareg» un divi dzīvokļi Bauskā; uzkrāj līdzekļus privātajā pensiju fondā. L. Rimševica kandidē vēlēšanās, jo jaunajā novadā grib mērķtiecīgi atbalstīt sportu un aktīvu dzīvesveidu. Deputātes amatā vēlas sakārtot sporta infrastruktūru novada mazajos centros, kā arī modernizēt āra laukumus pie izglītības iestādēm. Uzskata, ka ir apveltīta ar deputātam nepieciešamām īpašībām: pragmatiska, fleksibla, mērķtiecīga, ar prasmi strādāt komandā.

3. Zane Andžāne
Dzimusi 1986. gadā. Ir JKP biedre. Sarakstā pārstāv tagadējo Iecavas novadu. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā ieguvusi profesionālo maģistra grādu mūzikas pedagoģijā. Iecavas mūzikas un mākslas skolas direktore. Kā pašvaldības iedzīvotāju pārstāve ir Bauskas novada domes ētikas komisijas locekle.

Valsts amatpersonas deklarāciju par 2020. gadu Valsts ieņēmumu dienests vēl nav publiskojis. Deklarācijā par 2019. gadu uzrādīts, ka direktores amatalga bija 7194,04 eiro, pedagoga atalgojumā no Jelgavas mūzikas skolas saņēmusi 916,52 eiro. SIA «KOBI AUTO» direktores amatā darba algā nopelnījusi 12 974,78 eiro. Bezskaidras naudas uzkrājumu veidā uzrādīti 14 229 eiro. Īpašumā – 2011. gada izlaiduma vieglais auto «Honda CR-V».

Kandidē vēlēšanās, jo uzrunā godīgums un cēli mērķi, un JKP pārstāv šādas vērtības. Deputātes amatā vēlas panākt, lai novadā tiktu radīti apstākļi, kas veicinātu jaunu iedzīvotāju vēlmi šeit dzīvot. Uzskata, ka akūti nepieciešama īpaša vieta, kur atpūsties ģimenēm ar bērniem. Lai ieinteresētu ģimenes ar bērniem dzīvot novadā, vēlas attīstīt dzīvojamo namu būvniecību.

4. Ainārs Aišpurs

Dzimis 1983. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Latvijas Policijas akadēmijā ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnē, jurista kvalifikāciju. Strādā par galveno inženieri SIA «Bauskas alus». Biedrībā «Dzīvokļu īpašnieku biedrība «Korfa muiža»» ir valdes loceklis. Kandidē vēlēšanās, jo vēlas redzēt caurskatāmu un godīgu darbu pašvaldībā. Deputāta amatā sola strādāt novada iedzīvotāju labklājībai.

5. Ainārs Podkalns
Dzimis 1966. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Vecumnieku novadu. Rīgas Tālmācības vidusskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Strādā va/s «Latvijas Autoceļu uzturētājs» par kravas automašīnas vadītāju. Kandidē vēlēšanās tāpēc, ka tā ir iespēja ar savu pieredzi piedalīties novada attīstības darbā. Deputāta amatā vēlas pievērst lielāku uzmanību novada mazo ciemu attīstībai.

6. Austris Stankevics
Dzimis 2000. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Bauskas 2. vidusskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Pašlaik studē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē 2. kursā politikas zinātni. Kandidē vēlēšanās, jo vēlas redzēt modernu novadu ar lielu perspektīvu nākotnē; šis ir veids, kā paust savu ideoloģiju. Vēlas veidot pašvaldību, kurā sabiedrības intereses ir svarīgākas par personīgajām. Deputāta amatā vēlas panākt draudzīgu vidi ģimenēm, kā arī pievērst uzmanību efektīvai līdzekļu izmantošanai. Uzskata, ka ir zinošs jaunietis, kuram nepastāv «neērtie» jautājumi, bet patīk tieša valoda.

7. Ieva Kirkila
Dzimusi 1981. gadā. Ir JKP atbalstītāja. Sarakstā pārstāv tagadējo Rundāles novadu. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ieguvusi izglītības zinātnes bakalaura grādu, Latvijas Universitātē – izglītības zinātnes maģistra grādu. Sporta nodaļas vadītāja Rundāles novada domē. Pērn darba algā saņēmusi 10 529,82 eiro. Īpašumā ir dzīvoklis un zeme Rīgā, arī 2008. gada izlaiduma vieglais auto «Toyota RAV 4», reģistrēts 2017. gadā. Deputāta amatā vēlas rast iespēju iedzīvotājiem piedāvāt vairāk pasākumu, kuros iesaistās visa ģimene. Uzskata, ka piemīt godīgums un centība visu izdarīt maksimāli labi.

8. Jānis Logins
Dzimis 1977. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Rīgas Komercskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Valdes loceklis un patiesais labuma guvējs SIA «BMES» un SIA «Riverside Guest House». SIA «Riverside Guest House» reģistrēta 2019. gadā Bauskas novada Gailīšu pagastā, sniedz izmitināšanas pakalpojumu viesu mājās un cita veida īslaicīgas apmešanās vietās, pēc lursoft.lv ziņām – nodarbina vienu strādājošo, «Lursoft» dati arī uzrāda, ka 2019. un 2020. gadā ailēs par iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa nomaksu ir nulles. SIA «BMES» reģistrēta Rīgā, darbības veidi – mašīnu, iekārtu un materiālo līdzekļu iznomāšana un ekspluatācijas līzings, mazumtirdzniecība pa pastu vai interneta veikalos. Pēc «Lursoft» informācijas – nodarbina vienu strādājošo, ailēs par iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa nomaksu ir nulles.

Kandidē tāpēc, ka ar savu darbu vēlas dot pienesumu novada attīstībā, atrisināt novada problēmas un radīt pievilcīgāku vidi uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Deputāta amatā vēlas panākt Bauskas apvedceļa izbūvi ātrāk, nekā pašlaik plānots; radīt motivējošākus apstākļus tūrisma un pakalpojumu sniedzējiem un attīstīt tūrisma nozari novadā, jo saskata tam lielu potenciālu.

9. Vēsma Balode
Dzimusi 1976. gadā. Ir JKP atbalstītāja. Sarakstā pārstāv tagadējo Iecavas novadu. Rīgas 1. medicīnas koledžā ieguvusi ārsta palīga, feldšera kvalifikāciju ārstniecībā un Rīgas Stradiņa universitātē – bakalaura grādu māszinībās ārstniecībā. Ir vecākā ārsta palīdze-feldšere Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un ārsta palīdze-feldšere Ilzes Vaičekones ārsta praksē.

Kandidē vēlēšanās, jo uzskata, ka vissliktākais, ko var darīt, – ir nedarīt neko. Par prioritāti izvirzīs bērnus un jauniešus, rūpēsies, lai pensionāri pavadītu vecumdienas pilnvērtīgi. Uzskata, ka vēl labāk un jaudīgāk jāpiesaista Eiropas Savienības fondu līdzekļi, jāīsteno daudzpusīgi projekti visā novadā, stiprinot un izveidojot spēcīgu projektu vadītāju komandu. Pārzina veselības aprūpes un sociālos jautājumus, tos arī visvairāk atbalstīs. Par svarīgām uzskata rūpes par sabiedrības drošību, pašvaldības policijas klātesamībai jābūt visā novadā. Uzskata, ka deputātam nepieciešamās īpašības ir spēja strādāt sabiedrības labā, augsta morāle, savs viedoklis, neatkarība domāšanā; izklāstīt un argumentēt savu viedokli, diskutēt ar oponentu, pieņemt kritiku; labi jāpārzina vismaz kāda nozare.

10. Inga Pīlādze
Dzimusi 1986. gadā. Ir JKP atbalstītāja. Partijas sarakstā pārstāv tagadējo Vecumnieku novadu. Latvijas Biznesa koledžā ieguvusi uzņēmējdarbības speciālista kvalifikāciju. Tirdzniecības speciāliste SIA «Pīlādzis», uzņēmuma darbības veids – mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus un tabaku. I. Pīlādze ir arī tehnisko sporta veidu kluba «Pīlādzis» valdes locekle. Klubs «Pīlādžu» trasē regulāri rīko plašas starptautiska mēroga motosacīkstes, popularizē motosportu Latvijas Republikā. SIA «Pīlādzis» un klubs reģistrēti Stelpes pagastā.

Vēlas, lai tiktu izveidota vienota drošības sistēma visā novadā. Uzskata, ka ir apveltīta ar tādām īpašībām kā godīgums un atbildība.

11. Gundars Saltais
Dzimis 1981. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Rundāles novadu. Latvijas Lauksaimniecības universitātē ieguvis bakalaura grādu mežsaimniecībā un maģistra – ekonomikā. Produktu grupas vadītājs SIA «Horo Mechanika» Codes pagastā, kuras darbības veidi ir automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošana. Ir zemnieku saimniecības «Asarīši» īpašnieks, kas reģistrēta Svitenes pagastā. Vēlas panākt infrastruktūras sakārtošanu.

12. Normunds Dārznieks
Dzimis 1971. gadā. Ir JKP atbal-stītājs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Latvijas Lauksaimniecības universitātē ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu mašīnzinātnē. Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā ieguvis divas kvalifikācijas – ugunsdzēsējs-glābējs un ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķis. Lektors Ugunsdzēsības un civilās aizsardzības koledžā, kur pērn darba alga bijusi 18 013,36 eiro. Vēl saņēmis atlīdzību no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta – 757,36 eiro, Kronbergas Dailas zemnieku saimniecības – 423,54 eiro. No dzīvokļu īpašnieku biedrības «Korfa muiža», kurā ir valdes priekšsēdētājs, atalgojumā saņēmis 3160 eiro. Īpašumā ir dzīvoklis Jelgavā, bet kopīpašumā – dzīvoklis Īslīces pagastā. Pieder pasažieru motocikls solo «Indian Chief», valdījumā ir automobilis «BMW X5». Kandidātam ir visai lielas parādsaistības – 31 520 eiro, 1551,39 eiro un 2567,43 eiro.
Kandidē vēlēšanās, jo ir zinošs daudzās jomās.

13. Aivars Galigins

Dzimis 1982. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Bauskas 2. vidusskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Pārdevējs-konsultants SIA «Divupe 2». Nodarbojas ar velosportu, dažādās sacīkstēs ieguvis godalgotas vietas. Kandidē vēlēšanās, jo vēlas uzlabot novada iedzīvotāju labklājību. Deputāta amatā vēlas izveidot ģimenēm un bērniem piemērotāku vidi. Uzskata, ka piemīt īpašības būt reālistam un neapņemties darīt to, ko nevar izdarīt; nesolīt solīšanas pēc.

14. Otto Lodiņš

Dzimis 1969. gadā. Ir JKP biedrs. Partijas vēlēšanu listē pārstāv tagadējo Iecavas novadu. Kijevas Radio tehnikumā ieguvis metālapstrādes tehnologa specialitāti. Valdes loceklis SIA «Lodex», kas reģistrēta Rīgā, darbības veids ir mašīnu un iekārtu vairumtirdzniecība. Apgrozījums 2019. gadā bijis 22  927 eiro, darbinieku skaits – divi; uzņēmumam nodokļu parādu nav.

No JKP saraksta startējis 2018. gada Saeimas vēlēšanās no Latgales vēlēšanu apgabala, taču netika ievēlēts. Kandidējis arī Rīgas domes vēlēšanās 2020. gadā, bet nekļuva par deputātu. Savulaik bijis arī Rīgas Uzņēmēju biedrības valdes loceklis. Iecavas novada «Rāmritos» viņam ir bišu drava.

Kandidē vēlēšanās tāpēc, lai padarītu novadu par pievilcīgu vietu dzīvošanai. Deputāta amatā vēlas veltīt pūles Bauskas industriālā parka attīstībai un jaunu inovatīvu risinājumu atbalstam.

15. Uģis Bērziņš
Dzimis 1987. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Iecavas novadu. Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis profesionālo bakalaura grādu uzņēmējdarbības loģistikā un struktūrvienības vadīšanā. Iepirkumu menedžeris SIA «Eva-Sat», kas nodarbojas ar kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecību; uzņēmumam pieder santehnikas un apkures tehnikas tirdzniecības centrs «Komforts».

Kandidē vēlēšanās, jo vēlas sakārtot iepirkumu sistēmu un izbeigt cilvēku naudas izzagšanu. Deputāta amatā vēlas uzlabot starppilsētu ceļu stāvokli; sakārtot iepirkumu procesu, padarot to caurspīdīgu un saprotamu ikvienam; sakārtot apkārtējo vidi, izvietojot vairāk atkritumu urnu; būvēt jaunas brīvā laika pavadīšanas vietas un atjaunot bērnu laukumus. Uzskata, ka deputātam nepieciešamās īpašības ir nebaidīties peldēt pret straumi un pieņemt lēmumus; ieklausīties cilvēku vēlmēs un vajadzībās.

16. Viktors Priščenko
Dzimis 1999. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Bauskas Valsts ģimnāzijā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Savulaik trenējies vieglatlētikā Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolā; uzrādījis izcilus rezultātus matemātikas olimpiādē Bauskas un Rundāles novadā. Ir 1. kursa students Rīgas Tehniskajā universitātē Elektronikas un mobilo sakaru programmā. No mācībām brīvajā laikā strādā SIA «Picu darb-nīca» picērijā Bauskā.

17. Raivis Trečaks

Dzimis 1986. gadā. Ir JKP atbal-stītājs. Sarakstā pārstāv tagadējo Vecumnieku novadu. Madonas 2. vidusskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Projektu vadītājs SIA «Pīlādzis», kas reģistrēta Stelpes pagastā. Motosporta sacīkšu foto autors.
Kandidē vēlēšanās, jo redz jaunu izaicinājumu, un tāpēc, ka ir jauns un darba spara pilns, vēlas iesaistīties novada nākotnes veidošanā.
Deputāta amatā grib sakārtot ceļus un infrastruktūru, kas ved uz novada centru; rast cilvēkiem drošības izjūtu, strādāt videonovērošanas sistēmas izveidošanā novada centru teritorijās.

18. Jānis Laicāns

Dzimis 1974. gadā. Ir JKP atbal-stītājs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Cēsu 4. arodvidusskolā ieguvis profesionālo vidējo izglītību. Ēku sistēmu inženieris Rundāles pils muzejā. Kandidē vēlēšanās, jo jūt izaicinājumu mainīt pozīcijas no vēlētāja uz deputātu. Grib gūt ne tikai pieredzi, bet arī tieši piedalīties darba procesos un tā dot ieguldījumu novada attīstībā. Vēlas panākt saimniecisku attieksmi un darbību jebkurā jomā pašvaldībā. Uzskata, ka ir pieredze pašvaldības iestādē; saimniecisks, praktisks, pedantisks.

19. Ainars Stankevics
Dzimis 1970. gadā. Ir JKP atbalstītājs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Absolvējis Latvijas Policijas akadēmijas Policijas koledžu. Latvijas Universitātē ieguvis profesionālo bakalaura grādu publiskajās tiesībās un jurista kvalifikāciju. No 2012. līdz 2020. gada martam bija Valsts policijas Bauskas iecirkņa priekšnieks.

Darba algā Valsts policijā pērn saņēmis 6602 eiro. Karjeru policijā sācis 2012. gadā kā policists. Tagad – izdienas pensionārs. Ir Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 53. Bauskas kājnieku bataljona vecākais zemessargs. Biedrības «Mednieku klubs «Ozolaine»» valdes loceklis.  Īpašumā zeme un ēkas Vecsaules pagastā; 2016. gada izlaiduma kvadracikls «CFMoto CForce 550» un 2011. gada izlaiduma vieglais auto «Audi A4». Ir uzkrājumi – 1995,70 eiro a/s «Swedbank» un 21 320,87 eiro «Citadele banka».

Kandidē vēlēšanās, jo vēlas dalīties ar savu pieredzi un zināšanām novada attīstībā. Grib uzlabot iedzīvotāju labklājību un drošību.

20. Lauma Zariņa
Dzimusi 1966. gadā. Ir JKP biedre. Partijas vēlēšanu listē pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Daugavpils Pedagoģiskajā universitātē ieguvusi vēstures skolotājas kvalifikāciju. Skolotāja Vecsaules pamatskolā, kur pērn nopelnījusi 13 210,21 eiro. Ilggadēji ir piemaksas sadales komisijas locekle Vecsaules pamatskolā. No novada administrācijas algā saņēmusi 354,87 eiro. Īpašumā ir dzīvoklis Īslīces pagastā. Uzkrāj līdzekļus privātajā pensiju fondā.

Kandidē vēlēšanās, jo uzskata to par savu pienākumu pret JKP. Ir ieinteresēta un vēlas piedalīties sabiedriskās aktivitātēs un ietekmēt tādu lēmumu pieņemšanu, kas tiešā veidā skar pašas dzīvi pašvaldībā. Deputāta amatā vēlas ietekmēt Vecsaules sporta infrastruktūras pilnveidošanu un sakārtošanu.

21. Renārs Volkovs
Dzimis 1978. gadā. Ir JKP biedrs. Sarakstā pārstāv tagadējo Bauskas novadu. Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis bakalaura grādu elektrozinātnē. Valdes loceklis SIA «Pansija Next Door». Uzņēmums reģistrēts Codes pagastā, darbības veids – izmitināšana viesu mājās un cita veida īslaicīgas apmešanās vietās. 2020. gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 9685 eiro; nodokļu parādu nav.

Iepriekš kandidējis no JKP saraksta Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts. Šopavasar JKP kongresā ievēlēts uzraudzības komisijā. Šī komisija kontrolē partijas finanšu darbību, statūtu un programmas ievērošanu, kā arī valdes pieņemtos lēmumus. 23 gadus vada biedrību «Motoklubs «Bucefals»», kas nodarbojas ar motobraukšanas popularizēšanu Latvijā un Latvijas motoklubu iesaistīšanu starptautiskajā motociklistu apritē. Ir Latvijas Motosporta federācijas biedrs, turklāt šopavasar ievēlēts valdē un par šīs federācijas tūrisma komisijas vadītāju.

Kandidē vēlēšanās, jo uzskata – laiks citai politikai, jaunām vēsmām; vēlas realizēt partijas priekšvēlēšanu programmu.