BauskasDzive.lv ARHĪVS

Vafeļu dzīres garai februāra pēcpusdienai

Agnese Leiburga

2021. gada 19. februāris 00:00

61
Vafeļu dzīres garai februāra pēcpusdienai

Pandēmijas laiks ienesis mūsu dzīvē citu ritmu un ikdienas slodzi. Ja jāstrādā no mājām, rodas izjūta, ka ģimenes locekļi, katrs savā istabā un savā «zūmā» sēdēdami, to vien dara kā ēd. Jānodrošinās ar kārumu krājumiem visai bagātīgi. Ja cepumi apnikuši, vafeles arī ir viens garšīgs našķis pēcpusdienai, un tām ir gana daudz iespējamo recepšu variantu. Piedāvājam izmēģināšanai trīs. Divi pirmie domāti plāno, pēdējais – biezo vafeļu pannai.

 
Mazās vafelītes

Nepieciešams:

• 200 g miltu;
• 80 g cukura;
• 185 g sviesta;
• tējk. vaniļas cukura;
• tējk. ruma;
• 1 vai 2 olas;
• šokolāde (ja vēlas).

Uz mīklas dēļa uzsijā miltus, piemaisa cukuru un mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, vaniļas cukuru un rumu. Visu kārtīgi samīca. No mīklas veido mazas lodītes, katru atsevišķi cep vafeļu pannā, kamēr zeltainas. Ja vēlas vafeles padarīt vēl īpašākas, kad tās atdzisušas, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un apmērcē katras vafelītes vienu malu.

 

Sāļās vafeles

Nepieciešams
:
• 150 g Holandes vai Krievijas siera;
• 200 g skābā krējuma;
• 125 g sviesta;
• tējk. ķimeņu;
• 2 ēdamk. sēklu maisījuma;
• 1,5 glāze miltu;
• pustējk. sodas.

Sieru sarīvē, sviestu izkausē. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Uz vafeļu pannas liek mīklas piciņas un cep zeltaini brūnas. Pēc izmēģinājuma cepiena, ja nepieciešams, mīklai pievieno vēl nedaudz miltu.

 
Beļģu vafeles

Nepieciešams:

• 2 olas;
• 400 ml rūgušpiena;
• 200 g kviešu miltu;
• 60 ml eļļas;
• ēdamkarote cukura;
• šķipsniņa sāls;
• 2 tējk. cepamā pulvera.

Pagatavošana
Bļodā viendabīgā masā saputo olas. Pievieno paniņas, eļļu, cukuru un sāli. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc mīklu viendabīgā masā.
Sakarsē vafeļu pannu. Lej mīklu uz pannas un izlīdzina. Cep, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.
Vafeles visgardākās ir siltas, papildinātas ar kausētu šokolādi un (vai) putukrējumu, un svaigām ogām vai augļiem.