BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ziemassvētki Budbergas Sv. Pāvila draudzē

Ziemassvētki Budbergas Sv. Pāvila draudzē

Ziemassvētku dievkalpojums Budbergas Sv. Pāvila baznīcā notiks 25. decembrī plkst. 15. Lūdzu ievērot visus drošības noteikumus! Neklātienē visus dievkalpojumus var skatīties «facebook» – Baldones baznīca.

«..turpat esot, viņai laiks pienāca dzemdēt. Un viņai piedzima pirmdzimtais Dēls, un viņa To ietina autiņos un lika silē, jo tiem citur nebija vietas tai mājoklī. (..), bet debespulku draudze slavēja Dievu un sacīja: «Gods Dievam augstībā, un miers virs zemes, un cilvēkiem labs prāts.»» (Lūkas ev. 2. nod.)

Caur šo seno notikumu mūsu ikdienā ienāca Ziemassvētki. Paši gaišākie svētki pašā tumšākajā gada laikā. Šogad adventes laikā Ziemassvētkos trūkst daudz kas no tā, pie kā mēs bijām tik ļoti pieraduši. Ziemassvētku tirdziņi, dāvanu iepirkšanas drudzis, kopīgu svinību plānošana, brīvdabas koncerti un vēl, un vēl, un vēl… Ir neierasti, bet ir kāds pluss šajā visā. Vismaz es jau pirms daudziem gadiem ilgojos Ziemassvētkus sagaidīt atturībā, nerosīties, bez svētku stresa, bet ar laiku pat atmetu šo domu, jo tas taču šķita neiespējami. Bet kā ir šogad? Šogad mēs vienkārši esam spiesti sagaidīt Ziemassvētkus mierīgi.

Jo Ziemassvētki jau būs vienalga – tos cilvēki ir atzīmējuši arī kara laikā, arī izsūtījumā, arī ieslodzījumā – pat necilvēcīgos apstākļos. Bet tagad mums ir iespēja šos svētkus sagaidīt mierīgi. Un tie notiks.

Piparkūkas, karstvīns, tirdziņš, dāvanas – tas viss ir tikai iepakojums. Tās ir priecīgas tradīcijas, bet Ziemassvētkiem jānotiek sirdī, un es novēlu, lai jums visiem tie notiek.

Budbergas Sv. Pāvila draudze ir iegājusi finiša taisnē ar baznīcas torņa atjaunošanas un ēkas sakopšanas darbiem. Pēc projekta izstrādes un saskaņošanām visās nepieciešamajās instancēs ir tapusi torņa metāla konstrukcija, kas tiks apšūta ar skārdu un pēc pamatnes sagatavošanas tiks nostiprināta savā vietā. Tas arī ir viens no mūsu baznīcas brīnumiem. Pirms septiņiem gadiem atjaunojām ērģeles, un tagad, pateicoties daudziem cilvēkiem, taps arī tornis.

Sirsnīgs paldies visiem mūsu draugiem un atbalstītājiem, Brunavas pagasta pārvaldes vadītājai Baibai Marčenkovai un viņas kolēģiem. Pateicamies Lauku atbalsta dienestam. Paldies Salvim Kalniņam, Mārtiņam Purviņam, Lilitai Gudžai, Aleksandram Bezdenižniham, Mārim Kovalam, Guntai Purviņai un Ārim Lānso, Ivaram Putniņam, Artim Červinskim un visiem daudzajiem mūsu ziedotājiem, kuru visu sarakstu neuzdrošinos publicēt. Bet jūs neviens neesat aizmirsti: «Tad nu nepiekusīsim, labu darīdami, jo savā laikā mēs pļausim, ja nepagursim.» (Gal. 6:9 –10)
Sirsnīgus, gaišus un mīļus jums visiem Ziemassvētkus!