BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Rundāles bērnus īpaši apdāvina un palīdz viņiem saskatīt zvaigznes

FOTO: Rundāles bērnus īpaši apdāvina un palīdz viņiem saskatīt zvaigznes

Pirmo reizi Rundāles novadā pie bērniem pagastos un ciemos ieradās koši izgreznots dāvanu busiņš, kuru stūrēja un organizēja Rūķi. Autobusa logos mirdzēja spuldzītes, uz tā jumta zvīguļoja dāvanu kārba ar „šlaupi”, rotājumi vijās pa visu korpusu. Sarīkots īpašs apdāvināšanas maratons.

Labie Rūķi, kas pagājušajā nedēļā pirmsskolas vecuma bērniem nogādāja dāvanas, patiesībā bija Rundāles novada sociālā dienesta vadītāja Kristīne Brūvele, sociālās darbinieces Laima Artimoviča un Sandra Upīte, un busiņa vadītājs Rūķa cepurē – Bāriņtiesas priekšsēdētājs un dzimtsarakstu nodaļas vadītājs Edvīns Balodis. Kopā ar Rūķiem strādāja un par bērniem prieku gādāja Briedītis – kultūras darba speciāliste Lilita Lauskiniece.

Pašvaldības darbinieki bija ieguldījuši daudz laika un darba, jo pulcēt iedzīvotājus vienuviet nedrīkst, tālab pieturvietu mirdzošajam busiņam novadā bija daudz – Sarkaņos, Mazbērstelē, Klibjāņos, pie Svitenes tautas nama un pie bērnudārza Svitenē, Bērstelē, Vairogā, Viesturu centrā, Pilsrundālē, Ziedoņos, pie bērnudārza „Mārpuķīte” un citviet. Pūles abpusēji sniedza gandarījumu, jo gan sociālās darbinieces, gan kultūras darba speciāliste atzina, ka bērnu emocijas, kas busiņa izbraukuma laikā saņemtas, aizdzen visu nogurumu, rada prieku un pārliecību par darba jēgu.

Katrā pieturvietā skanēja mūzika, Rūķi, Briedītis kopā ar bērniem dejoja – mācījās arī jaunu deju, kā cītīgi mazgāt rokas vīrusa trakošanas laikā. Katrs Rundāles novada pirmsskolēns saņēma arī saldumu paciņu; tādas pavisam sagādātas 477, informēja pašvaldībā.

Novadā ir arī ģimenes, kurās bērni bija rakstījuši saldumu ražotnes “Laima” labdarības namiņam vēstules par savām vēlmēm – par ko viņi sapņo, ko viņi vēlētos šajos Ziemassvētkos saņemt. Pašvaldības darbinieces ar asarām acīs atklāj stāstu par kādu vājredzīgu meitenīti, kurai ļoti gribējies saskatīt zvaigznes. Un „Laimas” labdarības projekts šo sapni piepildījis – sagādāts teleskops. Kāds puisēns lūdzis mašīnu, bet lielu mašīnu, jo… mazās pazūdot. Vēl kādam zēnam realizēts sapnis par īstu saksofonu. Braucot pa ciemiem ar busiņu, pie viena bērniem aizvestas arī „Laimas” sarūpētās veltes. Tās saņemot, bija smiekli, priekpilni spiedzieni un arī aizkustinājuma asaras.

“Laimas” labdarības namiņa projektā kopumā ar sabiedrības atbalstu uz Bauskas reģionu nogādātas 50 dāvanas bērniem, sarūpējot viņiem tik ļoti kārotās lietas svētkos. „Laima” īstenojusi bērnu kvēlākās vēlmes, kas turpmāk palīdzēs viņiem attīstīt talantus un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, „Bauskas Dzīvi” informē “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.