BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Kurmenes un Skaistkalnes viedā ciema idejas atbalstītāji pulcējas pirmajā talkā

FOTO: Kurmenes un Skaistkalnes viedā ciema idejas atbalstītāji pulcējas pirmajā talkā

Vecumnieku novada Skaistkalnē, pierobežas ciemā, ko ar Lietuvu vieno Mēmeles plūdums, sperts pirmais solis, lai nākotnē īstenotu šķietami utopisku sapni par promenādi upes krastā.

Upmalas sakopšanas talka piektdien, 6. novembrī, kopienas aktīvistiem bija apliecinājums sev un citiem, ka pārmaiņas ir pašu rokās.

Ar zāģiem, cirvjiem, trimeriem un grābekļiem teritoriju no pagastmājas līdz apsei pirms vidusskolas ēkas sakopa Kurmenes un Skaistkalnes viedā ciema iniciatīvas grupas dalībnieki un domubiedri, pavisam 36 apņēmības pilni talcinieki.

Iecere nākotnē Mēmeles krastā izveidot skaistu pastaigu ceļu ir teju vai nepiepildāma vēlēšanās, atzina vairāki talcinieki, taču izjutuši milzīgu pacēlumu un iedvesmu, šo ideju atbalstot. «Varbūt te netaps promenāde, taču upes krasts būs sakopts.» «Ja pāris stundās tik daudz padarījām, viss ir iespējams.» «Nākotne ir pašu rokās. Ja gaidīsim, ka te kāds ko veidos un uzlabos, nesagaidīsim. Ir jādara visiem kopā!» Šādus un līdzīgus izteikumus pauda rosīgie entuziasti.

UZZIŅAI
Kurmenes un Skaistkalnes pagastā tiek iedzīvināta viedā ciema ideja. Lauku kopienas pārstāvji ir gatavi izvērst šo iniciatīvu, rīkoties un meklēt praktiskus risinājumus dažādiem izaicinājumiem, lai veicinātu abu pierobežas ciemu ilgtspējīgu attīstību un uzlabotu dzīves vidi.
Viedais ciems – tā ir kopiena, kas vēlas pārmaiņas, tic un seko mērķim, lai ietekmētu savu nākotni.
Pavasarī izveidota Kurmenes un Skaistkalnes viedā ciema iniciatīvas grupa, kas vienojusies, ka pierobežas teritorijas prioritāte ir sakārtota vide un tūrisms, tāpēc darbība tiks virzīta šīs jomas attīstībā un stiprināšanā.
Avots: Kurmenes un Skaistkalnes viedā ciema iniciatīvas grupa.