Vēsajiem rudens vakariem

Gardi karstie dzērieni, kas pašam pagatavojami mājas apstākļos
Tiklīdz rudenī kļūst aukstāk un saule noriet krietni agrāk, gribas ieritināties segā un sasildīties ar kādu karsto dzērienu. Ziemassvētku laikā es izmantoju iespēju veikalā iegādāties jau gatavu karsto dzērienu, ko mājās atliek vien uzsildīt. Taču ir daudz dažādu variāciju, kā vēsajos vakaros, kad centrālapkure vēl nav pieslēgta, pagatavot pašiem ko gardu. Bet zinu, ka ne visi alkst siltumu savā dzērienkartē, tāpēc viena garda recepte būs arī aukstummīļiem.
Kafija ar biskvīta cepumiem
Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes šķīstošās kafijas;
3 ēdamkarotes karsta ūdens;
3 ēdamkarotes pūdercukura;
1 pagatavots espreso;
daudz ledus;
kokosriekstu piens;
cepumi pēc izvēles.
Pagatavošana:
Kafiju, karstu ūdeni un pūdercukuru putojiet apmēram piecas līdz astoņas minūtes, līdz masa kļūst bieza un krēmīga, pēc tam nolieciet malā. Piepildiet glāzi ar ledu un pārlejiet ar kokosriekstu pienu (piena daudzums pēc jūsu ieskatiem).
Uzvāriet espreso un pārlejiet kokosriekstu pienam. Virsū lieciet kafijas krēmu, pārkaisiet ar drupinātu cepumu. Pirms pasniegšanas vienu cepumu var novietot glāzes vai krūzes malā.
Sulu kokteilis
Sastāvdaļas:
1 l ābolu sulas;
1 l apelsīnu sulas;
500 ml dzērveņu sulas;
2 karotes citrona sulas;
1/4 glāzes granulēta cukura;
1 tējkarote kanēļa;
1 apelsīns plānās šķēlēs;
2 tases svaigu dzērveņu;
3 - 4 kanēļa standziņas;
2 tējkarotes veselu krustnagliņu.
Pagatavošana:
Ievietojiet visu lielā katlā, viegli samaisiet sastāvdaļas. Vāriet to zemā temperatūrā. Pasniedziet siltu, dzērienu var izdekorēt ar dzērvenēm un apelsīnu šķēlītēm.
Melleņu tēja
Vispirms pagatavojiet melleņu sīrupu, kuram nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
puslitrs melleņu;
500 ml ūdens;
pusglāze cukura.
Pagatavošana:
Sīrupam. Katlā ieberiet mellenes, pievienojiet ūdeni un cukuru un vāriet, līdz ogas pārsprāgst, aptuveni sešas minūtes. Noņemiet katliņu no uguns un nogaršojiet sīrupu. Ja vēlaties saldāku, var papildus pievienot cukuru. Ļaujiet maisījumam atdzist.
Tējai. Vienu glāzi verdoša ūdens pārlej parastajam melnās tējas maisiņam. Ļaujiet tam kādu brīdi ievilkties. Tad pievienojiet ceturtdaļu līdz pusi glāzes sava melleņu sīrupa un izbaudiet!
Zelta kurkumas tēja jeb zelta late
Sastāvdaļas:
250 ml kokosriekstu piena (pēc izvēles var pievienot 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas);
1 tējkarote maltas kurkumas;
1/2 tējkarotes malta ingvera;
1/2 tējkarotes kanēļa;
1/4 tējkarotes maltu melno piparu;
1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus.
Pagatavošana:
Nelielā katlā apvienojiet visas sastāvdaļas. Uzvāriet, pēc tam samaziniet līdz vārīšanās temperatūrai.
Sildiet piecas līdz astoņas minūtes, bieži putojot, vai līdz sastāvdaļas ir pilnībā apvienotas.
Pirms ielej krūzē, atdzesē līdz nedaudz siltam. Atkarībā no garšas kārpiņām, iespējams, būs jāpielāgo sastāvdaļas. Piemēram, jūs varat dot priekšroku maigākai kurkumas garšai vai spēcīgākai ingvera garšai. Ja nepieciešams, varat pievienot arī vairāk saldinātāja.
Lai gan zelta piena late bieži tiek baudīta silta, to varat dzert arī aukstu. Ja vēlaties, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu putukrējumu.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»