BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Norisinājušies 19. Grāmatu svētki Bauskā

Aina Ušča

2020. gada 21. septembris 08:33

4019
FOTO: Norisinājušies 19. Grāmatu svētki Bauskā

Bauskā 18. septembrī nu jau 19. reizi notika Grāmatu svētki. Tos rīkoja Bauskas Centrālā bibliotēka (CB), dažādās auditorijās piedāvājot bērniem un pieaugušajiem tikšanās un sarunas ar sabiedrībā pazīstamām kultūras nozares personībām.

Darbojās arī grāmatu tirdziņš, kurā bija pārstāvētas vairākas izdevniecības. Agrāk novadu bibliotēku vadītāji jaunus izdevumus parasti iegādājās šajā tirdziņā, bet tagad vairākums pasūta grāmatas internetā, skaidro Bauskas novada Ceraukstes bibliotēkas vadītāja Valentīna Tarvide. Turklāt viņa piebilst, ka izdevumus labprāt iegādājas arī grāmatnīcā «Globuss», kas darbojas Bauskas lielveikalā «Rimi», jo grāmatu tirgotāji ir ļoti atsaucīgi un profesionāli konsultanti.
 
Sarīkojuma viesi bija Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, rakstniece un publiciste Dace Rukšāne, literatūrzinātniece un folkloriste Janīna Kursīte un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska. Vienlaikus Bauskas Valsts ģimnāzijā, Bauskas pilsētas pamatskolā, Bauskas 2. vidusskolā un Bērnu bibliotēkā ar jaunajiem lasītājiem sarunājās zoologs Ingmārs Līdaka, bērnu grāmatu autore Evija Gulbe un ilustratore Linda Lošina, kā arī Dace Rukšāne.