10 lieliskas priekšrocības, kuras nodrošina vakuuma iepakotājs
Iepakošana vakuumā ir viens no labākajiem veidiem, kā uzglabāt dažādus pārtikas produktus un ēdienus. Mūsdienās veikalos klātienē un internetā iespējams atrast dažādu veidu vakuuma iepakotājus, turklāt tie atšķiras ne tikai pēc funkcijām, bet arī dizaina un cenām. Vai šī ierīce ir iegādes vērta, un kādas priekšrocības tā piedāvā, lasiet raksta turpinājumā.
1. Ēdiena saglabāšana
Iepakošana vakuumā ievērojami pagarina dažādu ēdienu uzglabāšanas laiku, sākot no siera, līdz gaļai un pat zupām. Piemēram, izmantojot tradicionālos iepakošanas veidus, gaļa saldētavā var stāvēt līdz sešiem mēnešiem ilgi. Turpretī, vakūma iepakotājs nodrošina, ka produkts savu kvalitāti nezaudēs pat divus līdz trīs gadus. Tāpat siers, kas iepakots vakuumā, ledusskapī var stāvēt pat četrus līdz astoņus mēnešus.
2. Naudas ietaupīšana
Iespēja ilgāk uzglabāt pārtiku nozīmē to, ka tā tik ātri nesabojājas, un var tikt pilnībā izmantota, nevis izmesta atkritumos, jo nav paspēts to laikus izlietot. Tāpat šāda uzglabāšanas metode ļauj iegādāties pārtiku vairumā gadījumos, kad pieejamas labas cenas, lai ilgtermiņā ietaupītu.
3. Aizsardzība
Iepakošana vakuumā nodrošina papildu aizsardzības slāni produktiem, neļaujot ārējās vides apstākļiem un lietām tos ietekmēt. Tāpat vakuums ļauj saglabāt ēdienā esošo mitruma līmeni un pasargā no “saldētavas apdeguma”.
4. Garšas saglabāšana
Kad ēdiens tiek iepakots vakuumā, no speciāla maisiņa, kurā tas atrodas, vakuuma iepakotājs izsūc gaisu. Tā rezultātā pārtika saglabā savu garšu, tekstūru un sulīgumu, kā arī nezaudē savas vērtīgās uzturvielas.
5. Drošība
Parūpējoties par to, lai ēdieni ir droši iepakoti, un, neļaujot skābeklim tiem piekļūt, Jūs pasargāsit tos no pelējuma un baktēriju vairošanās.
6. Kārtība virtuvē
Vakuuma iepakotājs ļauj efektīvi uzglabāt produktus, nodrošinot kārtību ledusskapī un saldētavā. Viss ir viegli pārskatāms, tīrs, caurspīdīgie vakuuma maisiņi ļauj redzēt, kas ir iepakojumā, kā arī izsūktais gaiss ļauj ietaupīt vietu plauktos.
7. Nav nepieciešams pievienot papildu sastāvdaļas
Atšķirībā no citām ilgtermiņa uzglabāšanas metodēm, piemēram, marinēšanas, skābēšanas, konservēšanas, vakuuma iepakošanas laikā Jums nav jādomā par papildu sastāvdaļu pievienošanu gaļai, zivīm, dārzeņiem, ogām un citiem produktiem.
8. Marinēšana
Viens no lieliskiem veidiem, kā pielietot vakuuma iepakotājus, ir gaļas marinēšana grilēšanai vai dažādu ēdienu pagatavošanai. Atliek tikai visas sastāvdaļas sajaukt ar gaļu maisiņā, izsūkt gaisu un atstāt uz brīdi, lai šis maisījums iesūktos gaļā, padarot to gardu un sulīgu.
9. Ērts veids, kā izmantot pārpalikumus
Jums ir bijusi dārza ballīte, esat pagatavojuši vairāk ēdiena, nekā spējat apēst? Iepakojiet vakuumā ēdiena pārpalikumus, un varēsit tos uzglabāt mēnešiem ilgi!
10. Atkārtota iepakošana
Viena no priekšrocībām, kuru piedāvā vakuuma iepakotājs, ir tā, ka pēc tam, kad esat atvēruši iepakotu produktu, to varēsit atkārtoti aizvērt, piemēram, nepabeigtu čipsu vai cepumu paku, rīsu paciņu un daudz ko citu!
Kā redzat, šī ierīce ir patiesi daudzpusīga un noderīga. Ja vēlaties to arī savās mājās, vakuuma iepakotāju var iegādāties interneta veikalā 220.lv! Pieejami dažādi modeļi, plašā cenu amplitūdā. Ienāciet un aplūkojiet!
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»