BauskasDzive.lv ARHĪVS

Par valsts naudu iegādātie portatīvie datori skolas varētu sasniegt vien oktobra beigās

Ziņu aģentūra LETA

2020. gada 1. septembris 11:08

162
Par valsts naudu iegādātie portatīvie datori skolas varētu sasniegt vien oktobra beigās

Portatīvie datori, kurus plānots iegādāties par valsts budžeta līdzekļiem, skolas varētu sasniegt oktobra beigās vai novembra sākumā, aģentūrai LETA apgalvoja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Augustā valdība atbalstīja 3,97 miljonu eiro piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) tehnoloģiskā nodrošinājuma uzlabošanai vispārējās izglītības iestādēs.

Šuplinska skaidroja, ka finansējums ir piešķirts, tomēr ņemot vērā dokumentu aprites kārtību, laika termiņus un valstī noteikto iepirkumu procedūru kārtību - viedierīces skolas varētu sasniegt oktobra beigās vai novembra sākumā.

Ministre iepriekš klāstīja, ka investīcijām mūsdienīgā izglītības sistēmā jābūt vienai no valsts galvenajām prioritātēm. Viņasprāt, šo nepieciešamību vēl vairāk apliecināja Covid-19 pandēmijas rosinātās attālinātās mācības, un viņa akcentēja, ka IZM arvien turpina darbu arī pie citiem risinājumiem, kas sekmēs izglītības iestāžu iespējas nodrošināt kvalitatīvu, personalizētu izglītību.

Pēc IZM iepriekš paustā, skolas viedierīces varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai, primāri tās piešķirot skolēniem no daudzbērnu un sociāli mazaizsargātām ģimenēm.

Vienlaikus ministrijā atgādināja, ka no 2020.gada septembra tiek sākta pilnveidotā mācību satura īstenošana pamatizglītības un vidējās izglītības posmā. IZM ieskatā, lai sasniegtu valsts izglītības standartos noteiktos mērķus, izglītības iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem resursiem mūsdienīgam mācību procesam, tostarp informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojumu.